X

Moscova lansează cea mai mare rețea biometrică de recunoaștere facială din lume

Sursa Foto: biometricupdate. com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Analiza înregistrărilor de supraveghere video, inclusiv recunoașterea facială biometrică furnizate de NtechLab, au fost lansate la scară largă în Moscova începând cu 1 ianuarie, conform unor comentarii ale primarului Serghei Sobyanin raportate de Lenta.ru .

Serviciile furnizate de NtechLab includ detectarea unei anumite fețe și recunoașterea pe baza ei a persoanelor dintr-o bază de date, care sunt urmate de notificări către forțele de ordine. Un reprezentant al NtechLab a subliniat că deciziile finale de identificare sunt luate doar de către oamenii legii și în conformitate cu legea.

Valoarea finală a contractului companiei cu Departamentul pentru Tehnologia Informației (DIT) al Moscovei nu este cunoscută, însă prețul inițial al documentelor contractului a fost de 200 de milioane de ruble (3,1 milioane USD), iar Forbes relatează că compania va primi 3,2 milioane de dolari. NtechLab a dezvoltat tehnologia de la zero, potrivit raportului, mai degrabă decât să licențieze nucleul produsului său FindFace Security. Produsul realizat pentru un amplu sistem CCTV de la Moscova este capabil să funcționeze simultan pe sute de mii de camere foto, susține reprezentantul companiei.

CEO-ul NtechLab, Alexey Minin, a vorbit cu publicația Biometric Update în decembrie despre activitatea companiei la proiecte de securizareaa orașelor din întreaga lume . Minin spune pentru revista Forbes că noul sistem al Moscovei este cel mai mare proiect de recunoaștere a feței în timp real din lume.

Minin a mai spus pentru publicația The Verge că baza de date folosită cu sistemul va fi o listă de urmărire a suspecților și că aplicația mobilă FindFace Security este utilizată pentru alerte. Directorul general observă că companii precum Clearview AI „care nu au grijă de drepturile de confidențialitate” afectează reputația industriei.

„Când este orchestrat cu atenție, sistemul nu este doar inofensiv pentru oamenii obișnuiți, ci ajută foarte mult la prinderea teroriștilor, infractorilor, pedofililor și a hoților de buzunar, ajutând poliția să-i identifice în câteva secunde și să-i localizeze și să-i capteze în ore, în loc de zile și săptămâni,” Minin a spus pentru The Verge. „Software-ul în sine nu încalcă nici o lege și nu face niciun rău.”

Sistemul permite, de asemenea, utilizarea tehnologiei de analiză video de la alți furnizori, iar VisionLabs și Tevian au fost numiți de un reprezentant DIT în cadrul companiilor Moscova care a achiziționat licențe temporare pentru algoritmi de recunoaștere.

O provocare legală a sistemului va fi ridicată în instanță în această săptămână, relatează Reuters , deoarece activista Alena Popova a lansat a doua acțiune în instanță, de această dată în colaborare cu politicianul de opoziție, Vladimir Milov, al partidului Solidarnost. Aceștia încearcă să interzică utilizarea tehnologiei la evenimente de masă și proteste.

În prezent, sistemul este de până la 175.000 de camere, cu 3,3 miliarde de ruble (53,3 milioane de dolari) alocate hardware-ului, conform unei baze de date de achiziții a statului.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Durerea Pământului. Dezastre naturale din perioada 24 – 30 ianuarie. VIDEO

    https://www.youtube.com/watch?v=_UC_LtSPa_s

    Frați și surori întru Hristos! Vă oferim o selecție de clipuri video care prezintă catastrofe și dezastre naturale pe planeta noastră în perioada 24 – 30 ianuarie. Este important să vedem în totalitatea sa dinamica rapidă a dezvoltării schimbărilor climaterice, care au loc în ultimii ani pe Pământ, și care de fapt sunt semne ale viitoarelor evenimente apocaliptice.

    Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Durerea Pământului. Dezastre naturale din perioada 24 – 30 ianuarie. VIDEO https://www.aparatorul.md/durerea-pamantului-dezastre-naturale-din-perioada-24-30-ianuarie-video/

    1. Durerea pământului…. ce expresie profundă și plină de sensuri…. până și pământul cel neînsuflețit, ca și creație a Domnului suferă durere din cauza noastră….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button