X

Majoritatea cetățenilor din țările NATO ar refuza sprijinirea unui aliat NATO într-un conflict militar cu Rusia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

NATO se pretinde că ar acorda fiecărei țări membre beneficiul de a fi apărată de celelalte țări membre în cazul în care ar fi atacată de o altă țară, în mod special Rusia. 

Cu toate acestea, rezultatele unui sondaj de opinie al Pew Research Center publicat Duminică indică că în 11 din 16 țări NATO majoritatea cetățenilor s-ar opune implicării, cel puțin în cazul în care adversarul militar ar fi Rusia.

Aceste rezultate indică necesitatea de a reflecta asupra unei posibili dizolvări a NATO, o organizație a cărei obiectiv principal este contrar opiniei publice a țărilor membre.

Fiind întrebați dacă guvernele țărilor proprii ar trebui să apeleze la forță militară pentru a apăra un aliat NATO învecinat cu Rusia ce a “intrat într-un conflict militar serios cu Rusia”, majoritatea respondenților din 16 țări NATO au răspuns negativ.

În Franța, Germania, Grecia, Italia, Spania, Bulgaria, Slovacia și Turcia, “nu” a avut parte de o majoritate absolută.

În alte trei țări NATO – Republica Cehă, Ungaria și Polonia – o majoritate relativă s-a opus intervenției militare.

Numai în cinci țări – Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Olanda și Lituania – majoritatea a susținut o astfel de intervenție militară.

Citiți rezultatele sondajelor aici

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. Dar cu Romania ce-au avut de nu au inclus-o in sondaj, ca suntem totusi mai importanti decat Lituania, Cehia, Ungaria sau Bulgaria? Poate ca rezultatul nu dadea bine si strica “tabloul”?
  Oricum, nimic nou, stim deja ce tari au trimis militari in Romania si stim ca nu ne putem baza pe ceilalti.

 2. Vesti proaste pentru locatarii de la Kremlin!
  Aproape 80% din cetățenii ruși și-ar dori ca țara lor să aibă relații de prietenie cu Occidentul
  16% dintre respondenți percep Occidentul ca pe un „concurent” al Rusiei, iar 3% îl consideră „dușman”.
  Rezultatele unui alt sondaj al centrului Levada, din septembrie anul trecut, arătau o creștere bruscă a numărului de ruși care au o atitudine pozitivă față de UE și SUA – cu 11% și, respectiv, 12%, comparativ cu datele din luna mai 2019.
  https://moldova.europalibera.org/a/30443201.html
  64,4% dintre români cred că Rusia rămâne principala AMENINŢARE la adresa României
  https://www.mediafax.ro/social/inscop-research-64-4-dintre-romani-cred-ca-rusia-ramane-principala-amenintare-la-adresa-romaniei-18135766

  1. Alte vesti proaste pentru Kremlin: SUA sprijina Turcia in razboiul din Siria
   “We send condolences to the Turkish government on the death of these soldiers. These attacks have now killed multiple Turkish personnel,” a State Department spokeswoman told Anadolu Agency on condition of anonymity. “We stand by our NATO Ally Turkey against these actions.”
   https://www.aa.com.tr/en/americas/us-stands-by-ally-turkey-after-deadly-regime-attacks/1741177

 3. Erdogan anunțase că Turcia nu a primit deocamdată un rezultat satisfăcător în urma negocierilor cu Rusia în problema Idlibului și este gata să demareze o operațiune militară în regiune. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitriy Peskov, a declarat că acest scenariu este cel mai prost.
  https://ro.sputnik.md/International/20200221/29280764/Erdogan-despre-tensiunile-din-Idlib-E-vorba-de-un-razboi.html
  Turcia a trimis un convoi cu tancuri in Siria
  https://www.youtube.com/watch?v=y4N0baIE3g0
  ONU spune ca asta se poate termina intr-o “baie de sange”
  https://www.channelnewsasia.com/news/world/un-says-it-fears–bloodbath–in-northwest-syria-fighting-12459278

  Sa vedem ce spune NATO.

 4. Auzi, @Petre, care ți-ai luat nume de sfânt, nefiind, dacă te mai iei de Rusia, cu care nu ai nici o legătură, ca de altfel și cu Ortodoxia, focul iadului este etern și nu luminează, ci, doar arde!

 5. Oh ,vai nouă ,dar ce avem aici !?

  Un ortodox român,care cunoaște suferința prin care au trecut martirii comunismului ,dar care totuși îi apără pe prigonitori( evident nu toți “frații noștri “”ortodocși””,” au aceleasi trăsături ) cu atâta dragoste, atenție și oleacă de dramatism , așa … pentru a înmuia cerbicia “inamicului”, de parcă istoria și naționalismul sunt pentru mucoși !!!

  Nu zice nimeni domnule că Rusia nu a dat naștere unui număr impresionant de sfinți și numărul real îl știe numai Bunul Dumnezeu ,dar de la o respecta pentru aceasta PÂNĂ LA UN PUNCT, până la a NU VORBI DELOC , să zicem “aparte” de ea pentru acest motiv, mi se pare o cale lungă și fragilă cognitiv !

  Păi dacă Republica Moldova ar fi avut în componența ei ȘI mai mulți oameni ca dumneata, Rusia s-ar fi extins până la Prut de prin…..1812 …..decembrie !

  Vă rog frumos să vă puneți ordine in idei și o să realizați poate imaginea reală a “prietenilor noștri ortodocși din est” și nu cea pictată de scriitori de partid cu balama în loc de șolduri !

  Și cam ce părere aveți despre bozgori și târtani , dacă nu vă mânie întrebarea mea ! Putem să fim măcar câteodată depreciativi despre domniile lor ( hmmm..hmmm ! ) sau aceast gând șugubăț va atrage focul gheenei implicit după el !?

  Mulțumesc pentru răbdarea arătată !! Doamne Ajuta !!!

  Si din fundal, se aude de undeva un foșnet duios ce seamănă din ce în ce mai evident cu…stalin, stalin……

  Au !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE