X

Roubini, ”profetul crizei”, face previziuni sumbre pentru 2020: ”Rusia, China, Iran și Coreea de Nord vor contesta ordinea globală condusă de SUA”

”Sunt momente în care ar trebui să ne așteptăm ca sistemul să ajungă la un punct critic – ”momentul Minsky” – când un boom și o bulă economică se transformă în prăbușire și faliment.  Asemenea evenimente nu sunt niște surprize totale, ci mai degrabă ”niște necunoscute știute”.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dincolo de riscurile politice și economice obișnuite de care orice economist se teme, în acest an se profilează câteva asemenea ”necunoscute previzibile”. Oricare dintre ele poate provoca probleme economice, financiare, politice și geopolitice așa cum nu am mai avut începând din 2008”, scrie Nouriel Roubini pentru Project Syndicate.

”Pentru început, Statele Unite sunt prinse într-o rivalitate crescândă cu cel puțin patru puteri revizioniste: Rusia, China, Iran și Coreea de Nord. Toate aceste țări sunt au intersul să conteste ordinea globală condusă de SUA, iar 2020 ar putea fi un an critic, având in vedere că vor veni alegerile prezidențiale din SUA și ar putea urma apoi o modificare a politicilor globale ale SUA.

Sub Donald Trump, SUA încearcă chiar să provoace o schimbare de regim în aceste patru țări, prin sancțiuni economice și alte pârghii. La fel, cele patru puteri revizioniste vor să reducă din puterea hard și soft pe care America o exercită în lume, încercând să destabilizeze America dinăuntru printr-un război asimetric. Dacă alegerile prezidențiale vor degenera în luptă partizană, în haos și se va ajunge la numărători contestate ale voturilor și la acuzații de fraudă, cu atât mai bine va fi pentru rivalii Americii. O defecțiune în sistemul politic american va duce la slăbirea forței Americii în lume.

Mai mult, unele țări sunt interesate de înlăturarea președintelui Trump. Presiunea pe care Trump o pune asupra Iranului îi dă Teheranului toate motivele să escaladeze conflictul cu SUA în următoarele luni – chiar dacă asta ar duce la riscul unui război deschis – asta în speranța că o criză a petrolului va duce la prăbușirea bursei americane, la recesiune și la năruirea șanselor lui Trump de a fi reales. Există un consens acum că uciderea generalului Qassem Soleimani a descurajat Iranul, însă cei care gândesc astfel subestimează motivațiile perverse ale regimului iranian. În acest an este prosibil un război intre SUA și Iran: acum este calmul dinaintea furtunii.

Cât despre relațiile dintre SUA și China, recenta ”faz unu” a acordului comercial ca un pansament temporar. Războiul rece bilateral pentru tehnologie, informații, investiții, valută și finanțe escaladează rapid. Epidemia de coronavirus a întărit poziția celor care vor ca America să îndiguiască expansiunea Chinei și să decupleze SUA de China. Pe termen și mai scurt, epidemia poate deveni și mai severă decât se estimează acum, iar efectele economice vor afecta lanțurile globale de producție și aprovizionare – inclusiv în industria farmaceutică, unde China este un furnizor de importanță critică. Va fi afectată și încrederea mediului de afaceri, cu consecințe mult mai severe decât o sugerează actuala complezență a piețelor fianciare.

Chiar dacă razboiul rece sino-american este prin definiție un conflict de intensitate redusă, anul acesta este probabilă o escaladare. Pentru unii lideri chinezi nu poate fi o coincidență faptul că țara lor a suferit simultan o epidemie de gripă porcină, de gripă aviară, de coronnavirus, că a suferit și protestele din Hong Kong, și realegerea unui președinte pro-independență în Taiwan, că a asistat și la o intensificare a operațiunilor navale ale SUA în Marile Chinei de Sud și de Est. Indiferent că Beijingul ar fi sau nu total răspunzător de aceste crize, interpretarea liderilor chinezi se îndreaptă către o conspirație.

Agresiunea nu este o opțiune la acest moment, din cauza asimetriei puterii convenționale. Răspunsul imediat al Chinei la acțiunile de containment ale SUA vor fi, cel mai probabil, pe terenul războiului cibernetic. Există câteva ținte evidente. Hackerii chinezi (și cei ruși, iranieni și nord-coreeani) ar putea interveni în alegerile din SUA, inundându-i pe americani cu informații false și dezinformare. Cum electoratul american este deja polarizat, nu e greu să ne imaginam cum activiștii politici înarmați vor ieși pe străzi pentru a contesta rezultatele alegerilor, ajungându-se la violență și haos.

Puterile revizionsie ar putea ataca și sistemele financiare americane și occidentale – inclusiv SWIFT (paltforma mondială interbancară de telecomunicații financiare). Președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat deja că un atac cibernetic asupra piețelor fionanciare europene ar putea produce pagube de 645 de miliarde de euro. Iar oficialii din securitate și-au exprimat îngrijorări similare despre SUA, unde sunt vulnerabile și mai multe infrastructuri de telecomunicații.

Până în 2021, conflictul SUA-China ar putea să escaladeze de la un război rece la unui fierbinte. Regimul și economia Chinei vor fi serios afectate de criza coronavirusului și s-ar putea confrunta cu revolte interne, motiv pentru care vor avea nevoie de un țap ispășitor din exterior. Cel mai probabil, China se va orienta către Hong Kong, Taiwan, Vietnam și pozitiile navale ale SUA în Mările Chinei de Sud și de Est; confruntarea ar putea duce la accidente militare. Ar putea duce și la ”opțiuni nucleare” în plan financiar, prin renunțarea la obligațiunile de stat americane deținute de China. Cum activele americane constituie o mare parte din rezervele valutare ale Chinei (și ale Rusiei, dar în mai mică măsură), chinezii sunt îngrijorați că aceste active ar putea fi înghețate prin sancțiuni americane (precum sancțiunile de acum împotriva Coreei de Nord).

Desigur, renunțarea la obligațiunile americane ar împiedica creșterea economică a Chinei, dacă aceste obligațiuni ar fi transformate în yuani. Însă China ar putea să-și diversifice rezervele convertind obligațiunile americane într-o lichiditate care este mai puțin vulnerabilă la sancțiunile primare sau secundare ale SUA, adică aurul. Iar China și Rusia au început să achiziționeze aur (oficial, dar și sub acoperire), ceea ce explică creșterea prețului aurului cu 30% în 2019.

În cazul în care China renunță la activele americane, câștigurile de capital obținute din aur ar compensa orice alte pierderi. Până acum, orientarea Chinei și Rusiei către aur s-a făcut încet, fără a afecta randamentul obligațiunilor americane. Însă, dacă această diversificare a rezervelor Chinei și Rusiei se accelerează, ea ar putea produce un șoc pe piața americana, poate chiar o scădere bruscă a creșterii economice în SUA.

Desigur, SUA vor acționa în fața unui atac asimetric. Au început să pună presiuni pe aceste țări prin sancțiuni și alte forme de război comercial și financiar, pentru a nu mai vorbi de capabilitățile americane de război cibernetic. Atacurile cibernetice ale SUA împotriva acestor rivali se vor intensifica în 2020, ducând la riscul unui prim război cibernetic mondial și la mari probleme economice, financiare și politice în întreaga lume.

Dincolo de riscul conflictelor geopolitice, în 2020 vom avea riscuri medii asociate cu schimbările climatice, care ar putea duce la dezastre de mediu. Schimbările climatice nu sunt doar un fenomen care va produce dezastre peste câteva decenii. Este o amenințare actuala, așa cum au demonstrat-o frecvența și amploarea fenomenelor meteo recente.

Pe lângă schimbările climatice, există dovezi ale unor fenomene seismice profunde care duc la o schimbare rapidă a polarității câmpului magnetic și la accelerarea curenților oceanici. Oricare dintre aceste fenomene poate duce la momente critice, cum ar fi ruperea calotei glaciare în Antarctica și Groenlanda în următorii ani. Știm deja că activitatea vulcanică submarină este în creștere și asta poate duce la creșterea acidității oceanului planetar și la reducerea rezervelor piscicole pe care se bazează miliarde de oameni.

Iată care este situația la început de 2020:

·         SUA și Iranul au avut deja o confruntare militară, care în curând va escalada;

·         China este cuprinsă de o epidemie care ar putea deveni o pandemie globală;

·         Războiul cibernetic este în desfășurare;

·         Marii deținători de obligațiuni SUA își diversifică rezervele;

·         Alegerile primare din Partidul Democrat au revelat fracturi în cadrul opoziției și exista deja dubii privind corectitudinea numărării voturilor;

·         Rivalitatea dintre SUA și cele patru puteri revizioniste este în creștere;

·         Cresc pagubele provocate de schimbările climatice.

Lista aceasta este departe de a fi completă, însă arată la ce ne putem aștepta în 2020. Între timp, piețele financiare neagă cu seninătate că ar fi vreun risc, convinse că marile economii și piețele globale vor avea un an calm, dacă nu chiar unul fericit.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

 1. Rusia nu este alaturi de China, ci alaturi de Trump, care a impus sanctiuni Chinei.
  Trump a propus graţierea lui Julian Assange, în schimbul declarației că Rusia nu a fost implicată în campania din 2016.
  „Rohrabacher l-a vizitat pe Assange şi i-a transmis, la ordinul preşedintelui, că îi oferă graţiere sau alt mod de a scăpa, dacă Assange afirmă că Rusia nu a avut nicio legătură cu atacurile cibernetice care au vizat Comitetul Naţional al Partidului Democrat”, a declarat Edward Fitzgerald în instanţă.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/donald-trump-ar-fi-propus-gratierea-lui-julian-assange-in-schimbul-declaratiei-ca-rusia-nu-a-fost-implicata-in-campania-din-2016-1262916
  Coreea de Sud a aflat cine a cauzat epidemia de coronavirus si este de partea Chinei
  Xi says China-S.Korea friendship to deepen after COVID-19 battle victory
  http://www.xinhuanet.com/english/2020-02/20/c_138803159.htm
  Putinstanul va fi maturat de asiatici.

  1. Centrul epidemiei din Coreea de Sud: Biserica Shincheonji a lui Iisus din Daegu
   O femeie în vârstă de 61 de ani, membră a sectei creştine “Biserica Shincheonji a lui Iisus”, este suspectată că a infectat aproximativ 40 de persoane participând la ceremonii religioase, deşi era bolnavă.
   Comandantul bazei militare americane de la Daegu le-a cerut militarilor cate au participat la ceremoniile religioase să rămână în carantină.
   Serviciile de urgenţă a patru spitale din oraş au fost închise şi primarul Kwon Young-jin le-a cerut localnicilor să nu îşi părăsească locuinţele.
   https://www.stiripesurse.ro/coreea-de-sud-a-inregistrat-primul-deces-cauzat-de-coronavirus_1433083.html
   Coreeni au prins un mujic care conducea o masina neinmatriculata, cu care a provocat mai multe accidente in Daegu, si care platea cu bancnote false de 100 $.
   The man, 24, bought a 20-year-old Avante sedan for 600,000 won ($560) from an unidentified Russian woman he met via social networking after arriving in South Korea in October. The car was unregistered.
   His trail of destruction began when he crashed into a parked car in an emergency lane in Songhyun-dong, Dalseo-gu, in Daegu on March 30. Immediately following the crash, he hit another vehicle coming from the opposite direction.
   The Russian fled the scene and drove for about 200 meters before smashing into a motel sign. The motel owner confronted the man and was offered a fake $100 bill before the Russian again fled.
   Dalseo police received reports of the incidents and used security camera video to identify the man.
   http://www.koreatimes.co.kr/www/news/nation/2018/04/251_247157.html

   Vin vremuri grele pentru mujicii din Putinstan!

  2. Serviciile de informații americane avertizează că Putin isi va sustine mascariciul de la Casa Alba pentru un nou mandat
   https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/serviciile-de-informatii-americane-avertizeaza-ca-rusia-se-va-amesteca-in-alegerile-prezidentiale-1263674
   Mascariciul lui Putin este suparat ca un film sud coreean, care prezinta clivajul dintre bogaţi şi săraci, a luat 3 premii Oscar
   Este primul film într-o altă limbă decât engleza recompensat cu cel mai important trofeu de la Hollywood.
   Trump l-a ironizat şi pe actorul Brad Pitt, recompensat cu Oscar pentru ”cel mai bun actor în rol secundar” cu interpretarea din ”Once Upon a Time in Hollywood”, care l-a numit pe Trump “o amenintare serioasa pentru SUA”.
   https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/trump-a-ironizat-filmul-parasite-ce-inseamna-asta-avem-destule-probleme-cu-coreea-de-sud-1263761
   Brad Pitt îl critică pe Donald Trump: „Reprezintă o ameninţare serioasă în probleme importante“
   https://adevarul.ro/entertainment/celebritati/brad-pitt-critica-donald-trump-reprezinta-amenintare-serioasa-probleme-importante-foto-1_5d80c348892c0bb0c6ae7f7c/index.html

 2. Este posibil, este probabil, s-ar putea sa, necunoscute previzibile, cunoscute imprevizibile….voi intelegeti ca de fapt acesta e razboiul? Ca mai multe suflete se pierd din cauza nesigurantei si a lipsei unui conducator care sa ne arate drumul? Vorbesc de un real conducator, nu de cel care va apare in curand, aschiutza antiscartz. Lumea nu stie cine e Hristos. Nu stie cine e. Hristos a trimis pe apostoli zicand; “mergand, propovaduiti Evanghelia la toata zidirea”. Care evanghelie in anul 33? Cand ele s-au scris in jurul anului 60…deci ce Evanghelie au propovaduit apostolii? Nici macar nu stim ce inseamna Evanghelie? Evanghelie inseamna vestea cea buna. Care este vestea cea buna? Vestea cea buna este “Hristos a înviat”. Hristos este Dumnezeu. Acum, azi. Ieri ca si maine. Asta este esenta. Asta trebuie sa stim. Asta sa avem in minte. Iisus. Iisus. Iisus. In fata numelui Lui tot genunchiul se pleaca.
  Fratilor, vremurile s-au apropiat de sfarsit. Hai sa nu mai pierdem timpul cu stiri fara de folos. Stirile de genul acestui articol sunt bune ca sperieturile tari pentru oamenii cu probleme de inima.
  Planuri de plecari in munti, calcule, socoteli, prietenii de moment, ce materiale sa iei, ce sa nu iei, cum sa fii cat mai pregatit….toate astea ar fi bune daca nu duc la imprastierea mintii si indepartarea ei de Dumnezeu. Asta vor dracii. Sa avem mintea ocupata cu orice, (lucruri aparent bune) mai putin cu numele lui Iisus.
  Doamne, Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul
  Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ma
  Iisuse miluieste-ma
  Doamne miluieste
  Iisuse
  Iisuse
  Iisuse

  1. Foarte bune remarci, insa multi oameni nu se pot trezi decat in urma unui cosmar.
   Nu trebuie sa ne temem si sa ne facem planuri, dar nici sa nu observam ce se intampla in lume, ca am fost indemnati sa observam semnele.
   Matei 24
   3. Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului?
   4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
   5. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
   6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
   7. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.
   8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.

   1. Inseamna ca un mujic, care posteaza sub un pseudonim ce se vrea cu rezonanta legionara, pretinde a fi preot, dar nu oboseste in a critica BOR si nu ia niciodata vreo atitudine impotriva fratilor mujici care au construit moschei in Moscova si aduna acolo sute de mii de musulmani la rugaciuni, in fiecare an.
    Mujicii prea ne cred prosti si prea se cred stapani in Romania si nu se jeneaza sa le ia apararea bolsevicilor care ne-au “eliberat” si care spun ca Biblia este comunista.

    1. Te rog renunta la acest apelativ fata de cititorii portalului. Parintele in cauza este nepomenitor, iar ierarhia BOR chiar nu poate sa nu fie criticata pentru derapajele de la dreapta credinta pe care le are.
     Trebuie informati oamenii si despre “ortodoxia” lui Putin, dar in duh de pace si cu bun simt.

   1. Este activ, asta e bine. Dar are o problema cu bolsevicii. Sunt sigur ca ii cinsteste pe sfintii rusi, ca altfel nu ar avea ce cauta pe acest portal.

    1. Admin.SPUI TU….Este activ, asta e bine….Sunt sigur ca ii cinsteste pe sfintii rusi, ca altfel nu ar avea ce cauta pe acest portal…..Dar PETRE=OARECINE,iar OARECINE stii si TU PERSONAL ,ca NU ESTE ORTODOX,ci o fi adventist sau vreun alt nebotezat.Du-te in SPATE pe 23.12.2019,la articolul tau…DRAGOSTEA ALUNGĂ FRICA ÎN TRUPUL LUI HRISTOS CEL RĂSTIGNIT CARE A BIRUIT MOARTEA…si VEZI ce HULE SI ABERATII spune acest NEBOTEZAT despre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si despre Iisus Hristos Dumnezeu Adevarat si Om Adevarat inafara de pacat.P.S.De aia i-am spus si …Duhul capitanului …sa NU mai spuna ca petre e Stoler Filip ,ca Stoler Filip NU este SECTAR,este ortodox,chiar daca o fi avut ceva de impartit candva cu el,cu Stoler Filip,dar petre=oarecine ESTE SECTAR,dupa HULELE de la comentariile de la articolul de mai sus.NU e bine sa primesti pe HULITORII de Hristos si ai Maicii Preacurate pe acest site!!Iertati-ma!

 3. Din START,trebuie spus ca SUA si UE sunt doua DESFRANATE de pe tera,azi,cele MAI DESFRANATE spurcaciuni ale satanei.Acum,trebuie sa SPECIFICATI ce vreti sa spuneti prin…Rusia pravoslavnica…Daca va referiti la rusia lu’ putin si kiril de KGB(FSB),adica STATUL rus(sovietic),aia NU este pravoslavnica,ci e o FIARA a jidovilor papusari.NU poti fi PAPUSAR si sa NU controlezi ,in MICRONI,nu in milimetri…china=cea mai mare populatie de pe tera…Rusia=cea mai mare tara de pe tera….SUA=adevaratul imperiu al lumii de azi(restul is doar contracandidati…ptr a imparti lumea in pro si contra).Putin azi isi CIPuieste semenii,deci e satanist.El se PREFACE ca e orthodox,ca se inchina ca si ortodocsii,la fel cum se INCHINA si la zidul plangerii ,la jidovii ucigasi de Hristos.Asa ceva NU se poate numi ortodocsie si nici ortodocs.Capcanele de azi sunt F. MULTE si TOATE duc la iad.Nu exista ca un ortodox TRAITOR, sa ,,sfinteasca” rachete nucleare,precum kiril de fsb(agent FSB=dupa spusele Parintelui Rafail Berestov),care singurul lor scop este de a OMORI milioane de oameni.Dumnezeu a spus CLAR-Sa NU ucizi…..iar restul la cum ,,talcuiesc” toti inselatii inselatori, aceasta PORUNCA( ca se apara cu ele,ca ii apara pe unii,dar OMORANDU-I PE ALTII cu ele….etc) ,e doar de la diavol.De unde invatatura asta la ORTODOCSI?!!Ce Sfant din CERURI a zis ca daca te vezi amenintat, atacat,omorat,ataca-i si tu,omoara-i ….ca NU e nici un pacat sau e bineplacut in fata Domnului-Doamne iarta-ma!Ba mai mult rusia lu’ putin CEL MIC,ocupa Basarabia(transnistria),a facut PRAPAD in Georgia si pe noi romanii,aceasta rusie TOT timpul ne-a dezbinat,rupt teritorial si ne-a atacat…din motive TOT lumesti= dracesti . Cu adanca tristete si cu multa mustrare(in primul rand ptr mine personal),trebuie sa spunem ca Rusia lu’ putin si kiril e la fel de ,,ortodoxa’’ ca si Romania lui domnul Daniel&co al BOR srl de azi,de dupa creta 16.Rusia pravoslavnica,a intrat in CATACOMBE de acu peste 100 si ceva de ani si cu ADEVARAT a dat si da, Sfinti Mucenici si Sfinti Parinti,dar NU sunt in,,biserica’’ lu’ kiril de kgb,aia e ,,biserica’’ SOVIETELOR,imensa creatie a demonului comunist soviet,din spusele Sf Mitropolit Filaret al ROCOR si nu numai. De la Sf Patr Tihon Rusia e in CATACOMBE,pana azi,dar cum si romanii is,,ortodocsi’’,dupa botez MAXIM si ATAT…iar invatatura/ catehizarea lor se rezuma la filmuletele de pe net si din cateva prorociri,cat mai pe scurt ,ca daca-s prea lungi…e grele… NU pot sa creada Adevarului fiindca ii ustura/ ARDE.Dumnezeu a dat PORUNCI ,printre care sa NU ucizi….si a spus… cine va schimba una dintre aceste mici,foarte mici, mic se va chema”, adică nu se va mîntui(Sf Ioan Gura de Aur),dar diavolul a venit si el si a dat ,,porunci’’ si a zis …sa ucizi,daca NU te ucide el pe tine=FALS…esti indreptatit sa-ti aperi viata,ca doar e a ta si tu esti stapan pe tine si pe viata ta=FALS…ai minte ,gandeste LOGIC si iti va fi tie bine si iti va fi ca invatatura=FALS….si asa OMUL CEL NOU de azi… A ALES ……dar in mare parte,a ales raul.
  PS. NU orice om care MOARE ptr motive politice,ptr tara,fie ele si bune ,dupa mintea LOGICA a omului modern,dar NU moare ptr Hristos si ptr DREAPTA CREDINTA se numeste MUCENIC si mai ales SFANT.Iertati-ma!

   1. Acum ,dupa coronavirus,urmeaza o noua epidemie-globala de data aceasta si de care va fi afectata populatia lumii in proportie de 99,3%,concureaza aici cipurile,inteligenta artificiala(daca o fi chiar inteligenta),din cate vad,adaptarea la vaccinuri,la ecumenism intr-o maniera zombie-asadar,vorbim de noua epidemie de prostie acumulata din toate veacurile si perfectata ,apoi adusa si mentinuta la cerintele timpului.Sa ne tinem de ortodoxie,asa nenorociti cum ne vad prostii care,sa ne fereasca Dumnezeu,in curand se vor inscrie la agentiile de turism OZN.De acelea vorbim.Si isi vor da sarmanii toata averea,toata afacerea si munca de o viata pentru aceste calatorii FICTIVE din laborator.Sarlatanii din sua se vor imbogati desigur.

 4. Coronavirusul loveste Daegu, orasul cu cea mai mare baza militara americana din Coreeea de Sud

  South Korea reported 100 new virus cases Friday, bringing the country’s total to 204
  The spike, especially in and around Daegu city, has raised fears the outbreak is overwhelming the region’s medical system. Many of the cases have been linked to a church in the city.
  Daegu Mayor Kwon Young-jin on Thursday urged the city’s 2.5 million people to stay home and wear masks even indoors if possible.
  A 22-year-old navy sailor based on the island tested positive for the virus on Friday, days after visiting Daegu for a vacation.
  A 31-year-old army officer based in the central province also tested positive for the virus.
  https://time.com/5788511/south-korea-daegu-coronavirus-outbreak/
  Daegu Army base restricts access, imposes self-quarantine after South Korean church linked to coronavirus
  https://www.stripes.com/news/pacific/daegu-army-base-restricts-access-imposes-self-quarantine-after-south-korean-church-linked-to-coronavirus-1.619246
  Nearly 10,000 Soldiers, Family members, Civilian employees, KATUSA Soldiers and Korean employees live and work on USAG Daegu installations.
  USAG Daegu manages base operations on six U.S. Army installations and 11 sites in Area IV, which stretches from south of Daejeon to Busan, and provides support to the U.S. Navy at Fleet Activities Chinhae in Jinhae and the U.S. Marine Corps at Camp Mujuk in Pohang.
  https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Army_Garrison_Daegu

 5. Coronavirusul loveste orasul iranian Qom unde se imbogateste uraniul si care are una din cele doua rampe de lansare a rachetelor balistice. Putinstanul regreta reluarea activitatii de imbogatire a uraniului in Qom.
  Două persoane infectate cu noul coronavirus au murit în oraşul iranian Qom.
  https://www.mediafax.ro/externe/doua-persoane-infectate-cu-noul-coronavirus-au-murit-in-iran-18865000
  Schools closing in Qom, Iran after coronavirus outbreak
  https://www.aa.com.tr/en/middle-east/schools-closing-in-qom-iran-after-coronavirus-outbreak/1739052
  The Fordow uranium enrichment facility is located 20 miles north east of Qom.
  Qom space center is one of the two places where the Iranian Space Agency is launching its suborbital Shahab-3 ballistic missiles, the other being the Emamshahr space center.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Qom#Fordow_uranium_enrichment_facility
  Russia ‘Regrets’ Reported Iran Nuclear Activity in Qom Facility
  https://www.haaretz.com/1.5162596

 6. Mujicii au inceput revolutia in Ucraina, unde au fost adusi in carantina, 45 de ucrainieni si 27 de straini
  Zeci de protestatari dintr-un orașel din Ucraina au atacat autobuzele cu care erau transportați cetățenii evacuați din China din cauza epidemiei de coronavirus.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/frica-de-coronavirus-in-ucraina-autobuzele-care-ii-transportau-pe-cetatenii-evacuati-din-china-atacate-de-protestatari-1263664
  Violence in Ukraine as protesters try to block coronavirus evacuees from China
  https://www.youtube.com/watch?v=O0rxWbAseyw

 7. Anatema înseamnă să te duci în iad de viu și asta se întâmplă cu toți ereticii și hulitorii de Hristos! Eu tocmai de aceea atrag atenția, deoarece ei oricum sunt blestemați de Sfinții Părinți. Eu doar încerc să conștientizez o stare de lucruri….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button