X

Salvini denunță modul de viață necivilizat al femeilor străine din Italia care recurg la avort

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Liderul extremei drepte italiene Matteo Salvini a declanşat luni un val de critici după ce a denunţat ceea ce a numit o recurgere frecventă de către femeile străine la clinicile medicale de urgenţe pentru a face avort, în opinia sa din cauza unui ”stil de viaţă necivilizat”, transmite AFP. 

Întreruperea voluntară a sarcinii (IVG, până la trei luni) a fost legalizată în Italia în anul 1978. După a treia lună de sarcină, avortul rămâne posibil pentru motive terapeutice limitate, dar este un tip de intervenţie dificilă de efectuat întrucât 70% dintre ginecologi refuză să o practice, în numele ”obiecţiei de conştiinţă”.

”Am avut semnale potrivit cărora anumite femei, care nu sunt nici din Roma, nici din Milano, s-au prezentat pentru a şasea oară la clinica de urgenţă la Milano pentru o întrerupere de sarcină”, a declarat Matteo Salvini, care se bazează pe mărturia infirmierelor de la urgenţă.

”Nu este treaba mea, nici cea a statului să dea lecţii de morală sau de etică indiferent cui; este corect ca femeia să aleagă pentru ea însăşi şi pentru viaţa sa. Dar nu se pot considera clinicile de urgenţă ca soluţie la un mod de viaţă necivilizat”, a afirmat Salvini într-o reuniune publică la Roma.

”Unii cred că aceste clinici de urgenţă sunt un distribuitor automat de îngrijiri medicale fără a plăti un cent. Este timpul să spunem ‘stop’ miilor de cetăţeni non-italieni care se prezintă la urgenţă. A treia oară când vă veţi prezenta, veţi plăti”, a continuat Matteo Salvini.

Declaraţiile sale au fost criticate în rândul clasei politice italiene. Liderul Partidului Democrat (aflat la guvernare), Nicola Zingaretti, a denunţat ”insultele, teoriile extravagante şi statisticile aleatorii” ale lui Salvini.

”Din fericire, serviciile de urgenţă italiene nu ţin cont de aceste provocări, care nu aduc atingere serviciului sanitar italian”, a adăugat Zingaretti.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Bineînțeles că presa progresistă cu orientări de stânga îl cataloghează drept extremist de dreapta pe Matteo Salvini, însă el spune lucruri de bun simț și mai ales creștinești. Avortul înseamnă dublă crimă, căci fătul este persoană din momentul conceperii, iar nu un apendice la corpul femeii, care poate fi extirpat după propria voință.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Atenție ca el nu spune sa nu facă pruncucidere dar spune ca trebuie sa plătească de parca banii “contează” in așa situație strigătoare la cer?

  2. Transformarea femeilor prin contrangeri in obiecte de produs placri sexuale genereaza aceste crime in masa.
    Fara lupta impotriva crimei organizate si a traficului de persoale, fara lupta impotriva ideologiei placerilor trupesti initiativa lui Salvini nu are cum sa aiba succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button