X

Patriarhul Bisericii Sârbe va participa la Sinaxa pan-ortodoxă din Iordania

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Decizia privind participarea Primatului a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe Irineu la 25 februarie va lua parte la Sinaxa Primaților din capitala Iordaniei Amman, a declarat Episcopul de Barâșivka Victor (Koțaba) pe canalul său de Telegram.

Arhiereul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a menţionat că decizia privind participarea Patriarhului Irineu la Sinaxa Primaților a fost luată la 30 ianuarie 2020 de Sfântul Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe. Episcopul Victor a aflat acest lucru de la Primatul BOS în cadrul unei întâlniri personale din aceeași zi.

“Astăzi a avut loc Sfântul Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe”, Arhiereul Bisericii Ortodoxe Ucrainene citează cuvintele Patriarhului. “Am discutat încă o dată și am decis să participăm la întrunirea fraternă a Primaților Bisericilor Locale în Iordania, care a fost inițiată de Patriarhul Teofil al Ierusalimului. Sper că îl voi întâlni la Amman pe Preafericitul Mitropolit al Kievului Onufrie”.

Întrunirea va avea loc la inițiativa Patriarhului Ierusalimului Teofil și va fi dedicată “problemei ucrainene”, şi totodată unui şir de probleme actuale ale Ortodoxiei mondiale. Pentru moment, participarea la Sinaxa Primaților a fost confirmată de reprezentanții Bisericii din Ierusalim, Rusia, Serbia, România, Polonia și de Biserica Ținuturilor Cehiei și a Slovaciei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. PĂRINTELE THEODOROS ZISIS: POZIȚIA EXPRIMATĂ PRIN CUVINTELE „NOI RĂMÂNEM ÎN BISERICĂ, NU PLECĂM ” ESTE ERONATĂ. CINE SUNT CEI CARE PLEACĂ DIN BISERICĂ?

    Este impresionant faptul că persoane care au în general cuget ortodox, și chiar episcopi erudiți, preoți și profesori, percep îngrădirea în mod eronat ca separare de Biserică, și nu de erezie și de pseudoepiscopi. Susțin, scriu și predică că ei rămân în Biserică, nu se îngrădesc, își duc lupta în sânul Bisericii. Se fac astfel buni împreună lucrători și ajutători ai pseudoepiscopilor eretici, fiindcă nu lasă să se ridice zidul întreruperii comuniunii și al pomenirii, rezultatul fiind că erezia ecumenismului înaintează de decenii nestăvilită, pune stăpânire pe persoane și instituții, sinoade, ierarhii, episcopi, facultăți de teologie, iar noi, ortodocșii, ca niște franctirori (soldați voluntari – n.n), aruncăm în tot acest timp câteva focuri de armă împotriva unui dușman înarmat incomparabil mai bine decât noi, împotriva unui pericol ce constituie o amenințare cu totul asimetrică față de acțiunile noastre. Nu asta facem de atâți ani, amânând construirea zidului? Și acum, văzând că prin pseudosinodul din Creta dușmanii au ocupat până și ultimul bastion instituțional de care dispunem, sistemul sinodal, nu trebuie să ne îmbunătățim oare strategia, să ne adaptăm planurile de comandă, să folosim armamentul cu care ne-au înzestrat Sfinții Părinți prin deciziile lor inspirate de Duhul Sfânt? Din cetatea pseudosinodului sunt lansate proiectile de artilerie și amenințări, din ce în ce mai mulți oameni sunt robiți continuu de ecumenism și de religia universală, rugăciunile comune și fiestele ecumeniste se întețesc, episcopași plini de impertinență și teologi mărunți denaturează și deformează cuvântul adevărului și îl sfâșie ca niște fiare sălbatice, după cum spune Sfântul Grigorie Teologul, iar noi ne întrebăm încă unde e Biserica, dacă suntem în Biserică rămânând împreună cu ereticii sau dacă plecăm din Biserică despărțindu-ne de ei? Nu este oare o axiomă eclesiologică consacrată faptul că Biserica este acolo unde există adevărul și nu acolo unde există episcopi și patriarhi eretici?

    Protopresbiter Theodoros Zisis, Îngrădirea nu este schismă. Lămuriri datorate, pp. 10-11.

  2. @Nimic nu sunt fără Dumnezeul, Amin! “Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu și Eu sunt în mijlocul lor! *spune Mântuitorul. Aceasta este taina fărădelegii la apogeul ei. Cum,” episcop”,” preot”, să ne însele?! Da! Acum, la urmă, diavolul se folosește chiar de haina preoțească pentru a ne înșela…
    Dar noi să facem ca acel sfânt părinte din pateric, căruia ii s-a arătat diavolul în chipul lui Hristos :”nu vreau să Îl văd pe Hristos decât în viata viitoare” și a închis ochii. Asa și noi când ne ispitesc aceștia, sa închidem ochii și sa zicem :”nu vreau să vă văd și sa va ascult pe voi, ci pe sfinții părinți cu care vreau să fiu împreună în viata viitoare!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button