X

Românii din Carei – “migranți interni”, așa crede un sculptor maghiar, care expune sculpturi inspirate din migrația ungurilor

Un artist careian care expune sculpturi inspirate din migrația maghiarilor, atacă un consilier român cu expresia de “migrant intern”!?, Foto: Buletin de Carei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un artist careian care expune sculpturi inspirate din migrația maghiarilor, atacă un consilier român cu expresia de “migrant intern”!?, Foto: Buletin de Carei

Sâmbătă, 22 februarie 2020, de la ora 12.30, la Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică a artiștilor Vasile Kóter László și Kovács Emil Lajos. Vor fi expuse sculpturi având ca temă venirea maghiarilor în aceste locuri după cum precizează Vasile Koter pe pagina sa, scrie Buletin de Carei.


Nu încetează să ne uimească numărul mare de paradoxuri oferite de către anumiți reprezentanți ai extremismului maghiar din România. Deși este un artist care realizează sculpturi având ca tema migrația maghiarilor către zone actuale din Europa, sculptorul Vasile Koter (László) l-a atacat recent pe un consilier român din Carei cu expresia de “migrant intern”.

“Vasile Kóter László este artistul care l-a catalogat pe consilierul local careian Ilie Ciută, pe pagina acestuia, ca fiind ,,migrant intern,, referindu-se se pare la locul să de naștere deși în situația consilierului Ciută se află și primarul Kovacs care s-a născut în județul Maramureș. În afară de invective și exprimări mizerabile, artistul născut la Carei nu poate aduce niciun argument concret împotriva consilierului Ciută privind manipularea de care îl acuză.”, mai scrie Buletin de Carei.

Nota noastră: Ce concluzie am putea oare noi trage din acest standard dublu al artistului Vasile Koter (László)? Că migrația e ceva onorabil și de admirat când e vorba de istoria maghiarilor, iar atunci când e vorba de români e ceva rușinos, chiar dacă din punct de vedere “tehnic” nici măcar nu se poate vorbi de migranți români, câtă vreme aceștia nu fac altceva decât să se mute dintr-un oraș în altul din aceeași țară, spre deosebire de concetățenii maghiari, care au venit aici ca “oaspeți”, iar acum se vor stăpâni, vor autonomii, regionalizări, federalizări, etc.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

 1. Fostul consilier prezidențial, Iulian Fota sugereaza ca Romania trebuie sa intareasca relatiile cu China si are dreptate, China ne-a salvat si in 1968!
  “Rusia ar fi interesată de România și dacă Bucureștiul nu ar avea relația specială cu SUA, pentru că pur și simplu le stăm în cale. Plus miza legată de Republica Moldova.”
  “Singura țară europeană care a îndrăznit să vină în Marea Neagră a fost Marea Britanie, dar după Brexit rămâne să vedem dacă Boris mai menține această atitudine.”
  “Să nu uităm că dintotdeauna Beijingul a avut un consulat la Constanța.”
  “Pentru China România are o politică la Marea Neagră? Trebuie întărit bilateralul !!!!”
  https://universul.net/fota-rusia-ar-fi-interesata-de-romania-si-daca-nu-ar-avea-relatia-speciala-cu-sua-pentru-ca-ii-stam-in-cale/
  Forţele pro-ruse din Donbass atacă pe toată linia frontului
  http://epochtimes-romania.com/news/fortele-pro-ruse-din-donbass-ataca-pe-toata-linia-frontului—297735
  Putin ia masuri sa nu ajunga in puscarie dupe ce nu va mai fi presedinte
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-23669022-rusia-pregateste-acorde-imunitate-fostilor-presedinti-titulatura-putea-primi-putin-noua-constitutie.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button