X

Serverele ONU sparte de hackeri, inclusiv biroul pentru Drepturile omului

O reţea de hackeri sofisticaţi, printre care se numără şi români, s-au infiltrat în calculatoarele birourilor ONU de la Geneva și Viena într-o operațiune aparentă de spionaj, iar identitatea acestora și amploarea datelor obținute nu sunt clare, relatează agenţia Associated Press.
Un document intern confidențial al Organizației Națiunilor Unite, obţinut de Associated Press, spune că zeci de servere au fost compromise inclusiv în cadrul biroului pentru Drepturile Omului, care colectează date sensibile.

De asemenea, raportul menționează o serie de adrese IP din România care ar fi putut fi utilizate pentru etapa de infiltrare, iar Williams a spus că una dintre aceste adrese ar avea un istoric de găzduire de malware.

Întrebat despre raport, un oficial al ONU a declarat pentru AP că atacul cibernetic pare unul „sofisticat” și că amploarea daunelor este neclară, în special în ceea ce privește informațiile personale, secrete sau compromițătoare care ar fi putut fi furate. Funcționarul, care a preferat să-şi păstreze anonimatul pentru a putea să vorbească liber despre episod, a spus că sistemele au fost de atunci consolidate.

Nivelul de îndemânare a fost atât de ridicat încât este posibil ca un actor susținut de stat să fi fost în spatele acestui atac, a spus oficialul.

„Este ca și cum cineva s-ar fi plimbat pe nisip și ar fi acoperit urmele cu o mătură. Nu există nici măcar urmă de curățare”, a afirmat expertul.

Cu toate acestea, au existat relatări contradictorii cu privire la gravitatea atacului.

„Am fost atacaţi. Ne confruntăm cu încercări zilnice de a intra în sistemele noastre de calculatoare. De data aceasta, au reușit, dar nu au ajuns foarte departe. Nimic confidențial nu a fost compromis”, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

 1. Drepturile omului sau dezumanizare? Trăim sau doar existăm?
  „Dezumanizare, asta trăiți voi azi. Eu nu mai am mulți ani de dus pe aici (a zâmbit și a încercat să-și ascundă tristețea, a încercat să simuleze bucuria că nu mai are de petrecut mult timp printre roboți. Însă, ochii îl trădau, mâinile care se mișcau mai mult decât până în acest punct al discuției, vocea…care până atunci n-avusese nevoie să fie dreasă. Era clar, îi părea rău că va veni ziua să plece spre ceruri, dar nici aici pe pământ nu-i era bine, printre așa-ziși oameni, simple corpuri fără emoții, fără sentimente)…îmi pare rău pentru cum a evoluat omul, pentru voi, câțiva care încercați să rămâneți umani. Bine că eu vin din alt secol și mi-am trăit viața, o viață adevărată…”
  „Mă bucur când întâlnesc persoane în corpul cărora trăiesc oameni. Dar pentru cât timp? Și tu, domniță, și alții ca tine veți ajunge la dezumanizare. Ăsta e trendul, cum ziceți voi, tinerii de azi.”
  https://www.revistafermierului.ro/opinii/editorial/item/4303-dezumanizare-traim-sau-doar-existam.html

  1. Omul nou se cheama Joker
   „Joker” a fost fost filmul anului 2019, înregistrând încasări fabuloase, peste 1 miliard de dolari, într-un timp foarte scurt.
   La baza filmului stă disprețul unei societăți ce din nepăsare poate crea monștrii, un studiu de caz despre dezumanizare și cât rău poate face aceasta.
   Filmul a primit 11 nominalzari la Oscar, 4 nominalizări la Globul de Aur.
   https://substantial.ro/acesta-este-filmul-anului-2019-incasari-fabuloase/

  2. Dreptul omului la dezumanizare
   Oficiali guvernamentali din Wuhan iau măști destinate angajaților din sănătate, iar oameni din sănătate își fac echipament de protecție din saci de gunoi.
   https://www.hotnews.ro/stiri-international-23638620-imagini-epicentrul-epidemiei-noul-coronavirus-oficialii-guvernamentali-fura-mastile-chirurgicale-donate-pentru-cetateni-timp-chinezii-rand-raman-neprotejati.htm
   Chinezii de rand se bat pentru masti
   https://twitter.com/sg_warehouse/status/1222496380695896065

 2. Asa vor spune si despre datele noastre biometrice, in caz ca le vom da de buna voie, ca cineva a spart serverele si nu se stie cate date s-au furat. Adica se vor „spala pe maini” de vina pentru folosirea acestor date in alte scopuri, acuzand ca altii sunt cei care le folosesc (pentru ca doar v-am anuntat ca au fost furate). Asa ca nu este indicat sa crezi sistemului. Nu este bine sa ne dam datele biometrice diavolului(sistemului), caci le va folosi cu siguranta impotriva noastra. Toti Sfintii ne spun aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.