X

Este această persoană responsabilă de pandemia globală cu coronavirus?

Luând în vedere speculațiile în creștere, preponderent în cadrul cercurilor neoficiale, că teoria oficială conform căreia transmiterea coronavirusului la om s-a produs în urma consumului de supă de liliac procurat de la o piață din Wuhan…

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

… ar fi o invenție și că adevărata cauză este eliberarea (accidentală sau nu) a unei versiuni modificate a coronavirusului (ce e posibil să fi fost inițial obținută din Canada) de către Institutul de Virologie din Wuhan, un laborator cu risc biologic de nivel 4 ce studia “cei mai periculoși patogeni ai lumii”, acesta a publicat pe 18 noiembrie 2019 un anunț, căutând să angajeze unul sau doi cercetători post-doctorali, ce ar urma să utilizeze “liliecii  pentru a studia mecanismul molecular ce permite virusului Ebola și a coronavirusurilor asociați cu SARS să rămână într-o stare latentă pentru o perioadă îndelungată de timp fără a prezenta simptome”.

Candidatul potrivit:

 • Trebuie să dețină sau să fie pe cale de a obține un doctorat în domeniul biomedical;
 • Trebuie să aibă un stil riguros de lucru, cu abilități puternice de cercetare independentă și spirit de echipă;
 • Trebuie să aibă abilități puternice de comunicare și scriere în limba engleză, trebuie să fi publicat lucrări în jurnalele internaționale;
 • Experiența în biologie celulară, imunologie, genomică și alte domenii relevante constituie un avantaj;

Anunțul integral încă se găsește pe site-ul Institutului de Virologie din Wuhan.

Tradus automat:

https://zh-prod-1cc738ca-7d3b-4a72-b792-20bd8d8fa069.storage.googleapis.com/s3fs-public/styles/inline_image_desktop/public/inline-images/wuhan%20bat%20google%20translated.jpg?itok=rbm_dF-e

De ce este relevant acest fapt? Pentru că anunțul respectiv angajează pentru laboratorul doctorului Peng Zhou (周鹏), cercetător la Institutul de Virologie din Wuhan și șeful Departamentului de Infecțiologie și Imunizare a Liliecilor.  Mai multe detalii pe site-ul Institutului:

“Și-a luat doctoratul în anul 2010 și a lucrat în domeniul virologiei și imunologiei liliecilor în Australia și Singapore. În 2009 a început să studieze mecanismul imunitar al liliecilor purtători de virusuri pe termen lung. Până în prezent a publicat peste 30 de lucrări și își continuă cercetarea în domeniul virologiei și imunologiei liliecilor, beneficiind de sprijinul Fondului Național “You Qing”, proiectul pilot al Academiei de Științe Chineze și al Ministerului de Știință și Tehnologie.”

Acestea sunt câteva dintre lucrările publicate recent de către dr. Zhou:

Ceea ce ne duce la acest comunicat de presă publicat pe site-ul Institutului de Virologie din Wuhan, intitulat “Modul în care liliecii sunt purtători de virusuri fără a se Imbolnăvi”:

“Liliecii sunt purtători de virusuri precum Ebola, Marburg, Hendra, Nipah, și SARS-CoV fără a prezenta simptome clinice ale bolilor. Într-o lucrare publicată în jurnalul “Cell Host & Microbe” pe 22 februarie, cercetătorii Institutului de Virologie din Wuhan au relevat faptul că în cazul liliecilor o cale imună antivirală, denumită calea interferonului STING este inhibată, ceea ce le permite să mențină o apărare îndeajuns de puternică împotriva bolii fără a duce însă la o reacție imună sporită.

“Credem că există o stare de echilibru între lilieci și patogenii pe care îi poartă”, spune autorul Peng Zhou. “Această lucrare demonstrează faptul că pentru a menține un echilibru cu virusurile lor, liliecii au evoluat pentru a inhiba anumite căi.”

În cazul oamenilor și a altor mamifere, un răspuns excesiv la acești patogeni poate declanșa boli severe. De exemplu, în cazul oamenilor calea STING activată este asociată cu boli autoimune severe.

“În istoria umană, ne-am confruntat cu multe boli infecțioase, una după alta”, spune Zhou, “dar liliecii par să fie niște ‘super-mamifere’ când vine vorba de aceste virusuri mortale.” Identificând căile STING slăbite dar active, cercetătorii au dobândit noi perspective în ceea ce privește felul în care liliecii iși ajusteză apărarea antivirală pentru a avea un răspuns eficient dar nu excesiv împotriva virusurilor.

Autorii presupun că această strategie de apărare a evoluat în cadrul celor trei aspecte interconectate ale biologiei liliecilor: sunt mamifere zburătoare, au o durată de viață lungă, și sunt purtători de rezervoare virale extinse.

“Adaptarea la zbor este posibil să fi cauzat selectarea multiplelor gene de imunitate și reparare a ADN-ului”, spune Zhou. Aceste adaptări ar fi putut să modeleze anumite căi antivirale (precum STING și Interferonul) pentru a deveni buni purtători de rezervoare virale dobândind un echilibru tolerabil.”

Iar acesta este un comunicat de presă din 18 ianuarie 2019 descriind realizările doctorului Peng Zhou:

“Wuhan îl are pe cel mai bun specialist din lume în domeniul imunității liliecilor: “Am înaintat cu sabia în mână.”

Zhou Peng este recunoscut ca fiind un pionier global în studierea sistemului imunitar al liliecilor. “Liliecii sunt purtături de virusuri dar nu se îmbolnăvesc. Acest aspect nu a mai fost studiat, și desigur că au anumite particularități față de alte specii, dar asta e ca și cum ai cunoaște începutul și sfârșitul fără a ști ce s-a petrecut pe parcurs.” După peste 10 ani de cercetări, Zhou Peng a descoperit că un canal imun al liliecilor este inhibat, liliecii putând rezista la boli fără declașarea unui răspuns imun puternic. Rezultatele au fost publicate în “Cells, Hosts and Microorganisms”, de unde au atras atenția comunității academice.

Pe atunci student la bioinginerie, Zhou Peng s-a îmbolnăvit de SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) în primul an, devenind interesat de acest virus: “Un mic virus provoacă atâtea necazuri.” A fost admis la Institutul de Virologie din Wuhan al Academiei de Științe Chineze și a studiat sub îndrumarea lui Shi Zhengli, un expert în lilieci. “Axându-mă pe virusurile purtate de lilieci m-am întrebat dacă sistemul imunitar al liliecilor este unul special.”

După ce și-a luat doctoratul, s-a alăturat Laboratorui Australian al Sănătății Animalelor și a devenit cel mai bun specialist din lume în domeniul imunologiei liliecilor. În 2016, în decursul studiilor postdoctorale la Universitatea Duke și Universitatea Națională din Singapore, a devenit preocupat de ce un anume interferon al liliecilor rămâne la un nivel ridicat. Lucrarea sa, “Imunitatea liliecilor” a fost publicată pe prima pagină a “Proceedings of the National Academy of Sciences”. “Ușa a fost deschisă, tot mai multe persoane au început să fie atrase de acest domeniu.”

După ce s-a întors în China în 2016, Zhou Peng a revenit la universitatea de unde a absolvit, devenind un tânăr cercetător mai puțin cunoscut. “Pe termen lung liliecii sunt purtători de virusuri fără a se îmbolnăvi. Sperăm că oamenii să capete această capacitate de a lupta împotriva virusurilor, dar este mult de mers. Trebuie să fim încrezători și să mergem înainte.””

Biografia lui Peng Zhou de pe site-ul institutului (sursă):

“Doctorul Peng Zhou, cercetător și coordonator în domeniul virologiei și imunității liliecilor, a obținut diplome de licență și de doctorat de la Universitatea Henan (2004) și Institutul de Virologie din Wuhan, Academia de Științe Chineză (2010). În decursul doctoratului, el a fost trimis să studieze la Laboratorul Australian al Sănătății Animalelor. A studiat apoi în Australia și Singapore. A fost implicat pentru mult timp în cercetarea de noi virusuri și imunitatea antivirală a liliecilor, relevând faptul că liliecii sunt purtători de SARS, MERS și Ebola timp îndelungat dar nu dețin mecanisme imunitare proprii.

La momentul actual el desfășoară 3 proiecte ale Fundației Naționale de Științe Naturale din China, și un proiect pentru Academia de Științe Chineză – unul major privind prevenția și controlul bolilor infecțioase. Până în prezent a publicat 28 de lucrări în jurnale precum Nature, Cell Host Microbe și PNAS, contribuind la alte lucrări în calitate de co-autor. ”

Să recapitulăm:

 1. Unul dintre cei mai distinși experți în domeniul virologiei și imunologiei din China lucrează la cel mai cunoscut laborator de risc biologic din China, Institutul de Virologie din Wuhan, ce a fost numit adevăratul Umbrella Corp.
 2. Începând cu anul 2009, Peng a studiat mecanismul imun al liliecilor.
 3. Principalul obiect de studiu al său este modul în care liliecii infectați cu cele mai periculoase virusuri din lume, incluzând Ebola, SARS și Coronavirusul, nu se îmbolnăvesc.
 4. A modificat genetic anumite căi imune (precum calea STING) pentru a-i face pe lilieci mai mult sau mai puțin susceptibili la infecții, ceea ce poate duce la crearea unui virus mutant cu o rezistență crescută.
 5. În cadrul cercetărilor sale, Peng a studiat de asemenea tulpini de coronavirus mutante ce pot copleși imunitatea naturală a liliecilor.
 6. În luna noiembrie, laboratorul său căuta să angajeze cercetători pentru a ajuta la studierea super-coronavirusurilor și a infecțiilor ce îi afectează pe lilieci.
 1. Munca lui Peng în domeniul virologiei și a imunologiei liliecilor a beneficiat de sprijin din partea Fondului Național “You Qing”, proiectul pilot al Academiei de Științe Chineze și al Ministerului de Știință și Tehnologie.

Citiți și:

Coronavirusul ucigaș a fost recreat în laborator, în afara Chinei

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

  1. “deseori, mai ales în placentă, în ţesuturile cancerigene, dar şi frecvent şi spontan în culturile celulare, pot fi observate particule care “seamănă” cu virusurile (virus-like particles), dar care în realitate nu sunt virusuri.”
   http://pro-decizii-informate.ro/dr-stefan-lanka-unde-sunt-dovezile-pentru-existenta-virusurilor-patogene/

   Virus like particles as a platform for cancer vaccine development
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5694210/
   Virus‐like particles for vaccination against cancer
   https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/wnan.1579
   Thermally-responsive Virus-like Particle for Targeted Delivery of Cancer Drug
   https://www.nature.com/articles/s41598-019-40388-x

   Trump si-a lansat candidatura pentru al doilea mandat cu promisiunea că va găsi tratament pentru cancer și SIDA.
   Ce ar putea merge rau daca populatia va fi vaccinata anti cancer, cu particule care “seamănă” cu virusurile, asa cum vor stapanii lui Trump?

  2. Nu cred, se pare ca toti cei care spun astfel de lucruri sunt legati de ceva, de homeopatie, de New Age, in acest caz de noua medicina germana, despre care probabil stiti ca este o ratacire.
   https://translate.google.com/translate?hl=ro&sl=de&tl=ro&u=https%3A%2F%2Fde.wikipedia.org%2Fwiki%2FStefan_Lanka
   “Lanka este ignorată în discursul academic datorită tezelor sale neștiințifice. Cu toate acestea, unii medici și oameni de știință subliniază pericolele care pot apărea din declarațiile sale pentru oameni laici: acolo unde nu există virus, nu trebuie să luați măsuri de precauție. Acest lucru ar putea duce la măsuri contraceptive periculoase, laxe, care ar duce apoi la o creștere a bolilor cu transmitere sexuală. De asemenea, criticii îl acuză pe Lanka de referința sa pozitivă la așa-numita Germanică de New Medicine de Ryke Geerd Hamer . ”

   “În 2011, Ștefan Lanka a prezentat premii în valoare de 100.000 de euro pentru dovada existenței și determinarea mărimii virusului rujeolic , a cărui existență neagă pe baza teoriilor sale. Prin urmare, medicul David Bardens a trimis Lanka șase publicații științifice din reviste medicale de renume care dovedesc existența virusului. Deoarece Lanka a refuzat în mod repetat să plătească banii premiei, Bardens a mers la tribunal la începutul anului 2014 pentru a da în judecată banii premiatului. Pe 12 martie 2015, Curtea Regională Ravensburg a pronunțat împotriva Lanka, prin care aceasta din urmă a fost obligată să plătească banii premiei, întrucât instanța a ajuns la concluzia că criteriile concurenței erau îndeplinite atât formal, cât și din punct de vedere al conținutului. Lanka a anunțat că va ataca . Tribunalul raional Tettnang a confirmat în septembrie 2015 primirea plății de 121.000 de euro, cu care mandatul emis cu puțin timp înainte de Lanka a fost anulat. David Bardens a putut solicita banii premiului după ce a depus un depozit de garanție de 110.000 de euro în ciuda unei căi de atac, întrucât hotărârea era executorie provizorie. Recursul a fost înaintat Curții Regionale Superioare din Stuttgart (OLG).

   În procesul de la Stuttgart a existat un moment de cotitură în procesul: „adversarul de vaccinare nu trebuie să plătească.” [10] Motivul acestei decizii din 16 februarie 2016 constă în natura specială a unei cereri : sponsorul (Lanka) nu avea decât o singură lucrare de făcut. dovada că reclamantul, pe de altă parte, a furnizat mai multe publicații care pot furniza numai dovezi în total . Prin urmare, apelul a fost în esență admis. [11] [12] Purtătorul de cuvânt al presei OLG, Ștefan Schüler, a subliniat, totuși, că, în opinia experților obținuți, studiile prezentate de reclamant (Bardens) au oferit o viziune holistică „atât a existenței virusurilor rujeolei, cât și a informațiilor despre diametrul acestora” . [6] “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button