X

Huawei a colaborat cu spionajul chinez, conform guvernului german

Image result for huawei spionage

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul german se află în posesia unor probe care arată că Huawei, primul producător mondial de echipament de telecomunicaţii, a colaborat cu serviciile chineze de informaţii, dezvăluie în ediţia de miercuri Handelsblatt, relatează Reuters. 

”La sfârşitul lui 2018, Statele Unite ne-au trimis informaţii potrivit cărora Huawei a cooperat în mod dovedit cu autorităţile chineze în domeniul securităţii”, scrie ziarul, cirând un document confidenţial de la Ministerul german de Externe.

Contactate de Reuters, nici diplomaţia germană şi nici Huawei nu au comentat dezvăluirile.

Dezvăluirile Handelsblatt ar urma să alimenteze o dezbatere aprigă în interiorul Guvernului german cu privire la problema excluderii sau nu a Huawei de la dezvoltarea pe teritoriul german a unei reţele mobile de generaţia cincea (5G).

Washingtonul acuză Huawei de spionaj în contul Beijingului şi îşi îndeamnă aliaţii să nu se aprovizioneze de la grupul chinez în construirea reţelelor lor 5G.

Huawei respinge aceste acuzaţii.

Partidul Social-Democratgerman (SPD), care face parte din Guvern alături de Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin Socială (CSU), reclamă excluderea specialistului chinez în echipamente de reţea, însă conservatorii Angelei Merkel sunt împărţiţi, în contextul în care operatorii germani – cu toţii clienţi ai Huawei – avertizează că interzicerea grupului chinez ar antrena întârzieri importante şi ar costa miliarde de euro.

Comisia Europeană (CE) urma să oublice miercuri un ansamblu de directive menite să definească o poziţie comună în acest subiect.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button