X

[VIDEO] Trump face cadou Israelului Cisiordania, Samaria și Iudea, ca parte a planului de pace pentru Orientul Mijlociu

trump netanyahu

Statele Unite recunosc suveranitatea Israelului asupra tuturor comunităţilor evreieşti, a declarat marţi seară, la Washington, premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu.

„Dumneavoastră recunoaşteţi suveranitatea israeliană asupra tuturor comunităţilor evreieşti, mici sau mari. Recunoaşteţi că Israelul trebuie să aibă suveranitate în Valea Iordanului şi în alte zone strategice din Iudeea şi Samaria”, a declarat Benjamin Netanyahu alături de preşedintele SUA, Donald Trump.

Cel puţin patru ani de aici înainte, Israelul va menţine actualul statut „în zonele care prin acest plan nu sunt desemnate ca fiind părţi ale Israelului în viitor”. Israelul va aplica reglementările proprii în Valea Iordanului, în toate comunităţile evreieşti din Iudeea şi Samaria pe care planul le desemnează ca fiind părţi ale Israelului şi pe care Statele Unite le recunosc ca fiind părţi ale Israelului”, a adăugat Benjamin Netanyahu.

„Domnule preşedinte, datorită acestor recunoaşteri istorice şi deoarece cred că planul dumneavoastră de pace conferă un echilibru corect acolo unde alte planuri au eşuat, am acceptat să negociez cu palestinienii pe baza planului dumneavostră. Domnule preşedinte, sunteţi cel mai bun prieten pe care Israelul l-a avut vreodată la Casa Albă”, a subliniat Benjamin Netanyahu.

Donald Trump a propus marţi o „soluţie realistă cu două state” pentru soluţionarea conflictului israeliano-palestinian.

Propunerea lui Trump condiţionează totuşi naşterea unui stat palestinian de „respingerea clară a terorismului” şi menţionează că Ierusalimul va rămâne „capitala indivizibilă a Israelului”, relatează AFP.

La conturarea planului au contribuit doi consultanţi de rang înalt ai Casei Albe: Jared Kushner – care este şi ginerele lui Trump – şi Avi Berkowitz, precum şi Jason Greenblatt, care a demisionat toamna trecută din echipa preşedintelui.

„Viziunea mea prezintă o oportunitatea câştigătoare pentru ambele părţi, o soluţie realistă cu două state care rezolvă riscul pe care îl prezintă un stat palestinian pentru securitatea Israelului”, a declarat el la Casa Albă.

„Viitorul stat Palestinian” nu va vedea lumina zilei fără respectarea mai multor „condiţii”, printre care „respingerea clară a terorismului”. El ar putea avea „o capitală palestiniană în Ierusalimul de Est”, a dat asigurări preşedintele SUA.

În plus, liderul de la Casa Albă a afirmat că SUA sunt gata „să recunoască suveranitatea israeliană asupra teritoriilor” ocupate, a căror amploare nu a precizat-o.

În acelaşi timp, Trump a dat asigurări că Ierusalimul „va rămâne capitala indivizibilă a Israelului”, dar nu a precizat ce limite geografice ar urma să aibă loc oraşul.

Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, parte a oraşului ocupată din 1967 de Israel şi apoi anexată, să fie capitala viitorului stat la care aspiră.

Donald Trump a anunţat că i-a trimis marţi o scrisoare preşedintelui Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, estimând că planul său este “o şansă istorică” pentru palestinieni de a o obţine un stat independent.

“I-am explicat că teritoriul prevăzut pentru noul său stat va rămâne deschis şi fără dezvoltarea de colonii israeliene pentru o perioadă de patru ani”, a spus preşedintele SUA.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. off topic: 666, acte biometrice si isteria legata de numarul 18.88

  Deutsches Reichsbräu, „berea nazistă” care a scandalizat Germania

  Eticheta noii beri are multe elemente grafice care amintesc de perioada nazistă: scriitură gotică, vultur cu aripile desfăcute, culoarea brună… Doar zvastica a fost înlocuită cu o cruce de fier.

  Cei care s-au scandalizat de apariția berii în magazine au descoperit semnificații naziste inclusiv legate de prețul unei lăzi: 18,88 euro.

  Dacă numerele sunt echivalate cu literele alfabetului, atunci 18 ar corespunde lui A și H, adică inițialele lui Adolf Hitler.

  Iar 88 ar semnifica HH, inițialele de la „Heil Hitler”.

  Deutsches Reichsbräu a fost pusă în vânzare vineri la Bad Bibra, oraș din Saxonia Superioară, într-un magazin al lanțului Getränke-Quelle.

  Potrivit relatărilor presei germane, berea s-ar fi bucurat de un mare succes, stocul împuținându-se simțitor într-un timp scurt.

  Getränke-Quelle a reacționat, afirmând că punerea în vânzare a berii ar fi fost decizia unui deținător independent al francizei, căruia lanțul de magazine i-ar fi cerut să retragă produsul, scrie Tagesspiegel.

  Poliția din Thuringia, citată de Tagesspiegel, își pune problema dacă eticheta berii poate fi încadrată la fapte penale.

  În Germania, simbolurile naziste sunt ilegale dacă sunt utilizate într-un cadru politic, de grupări de extremă dreapta. Însă, într-un context cultural, folosirea lor poate fi tolerată.

  Procurorul General al landului Thuringia a deschis o anchetă.

  https://evz.ro/deutsches-reichsbrau-berea-nazista-care-a-scandalizat-germania.html

 2. Când vor zice: „Pace si liniște!”(1Tesaloniceni, 5: 2,3 )

  Asa dupa cum probabil stiti:
  Trump şi-a prezentat ‘planul de pace’ pentru Orientul Mijlociu, primul din ultimii 25 de ani. Recunoaste Ierusalimul drept capitala ‘nedivizată’ a Israelului. Ce prevederi mai are planul. Trump: ‘Am făcut multe pentru Israel’
  Prevederile referitoare la Israel:

  Ierusalimul va rămâne capitala nedivizată a Israelului;
  Israelul va pastra o prezență permanentă în Valea Iordanului;
  Partea palestiniană va trebui să recunoască Israelul ca stat;
  Formarea unui comitet comun SUA-Israel pentru conceperea unei hărți mai „detaliată şi calibrată” menită să ducă la o recunoaştere „imediată” a statului palestenian;
  Stabilirea unui teritoriu (învecinat celui israelian) care va compune statul palestinian, pentru momentul în care „condiţiile formării unui astfel de stat vor fi îndeplinite”;
  Implementarea planului ce prevede existenţa a două state nu va afecta în niciun fel securitatea Israelului;
  Regatul Iordaniei va activa ca garant al securităţii musulmanilor care se duc în pelerinaj pe „Domul Cupolei Stâncii”;
  Accesul la „Domul Cupolei Stâncii” va fi garantat pentru toate religiile (iudaica, creştină şi musulmană) fără excepţii – că până acum;
  Problema refugiaților palestinieni trebuie să fie rezolvata in fara granitelor Israelului.
  „Nu e mare lucru. Deja am făcut asta pentru voi, dar e în regulă, o să rămână aşa”, a glumit Donald Trump cu privire la situaţia Ierusalimului. Acest Cyrus modern..
  „Aţi fost cel mai bun prieten de la Casa Albă pe care Israelul l-a avut vreodată”, a declarat şi premierul israelian Benjamin Netanyahu.
  https://www.debka.com/trump-peace-plan-recognizes-israels-right-to-sovereignty-over-west-bank-settlements-and-a-palestinian-state-with-e-jerusalem-capital/

  Dr. Moses aude ecouri ale decretului regelui persan Cyrus care a deschis calea evreilor pentru a construi cel de-al doilea templu acum aproape 2.000 de ani.
  https://www.breakingisraelnews.com/144207/trumps-peace-deal-is-akin-to-decree-of-king-cyrus-paving-the-path-for-the-third-temple-says-israeli-politician/

  Rabinul Baruch Abuhatzeira, un important mistic israelian Sephardi, a făcut luni o predicție remarcabilă: „„ Dealul secolului ”nu va fi adoptat, deoarece Mesia va veni primul.”
  https://www.breakingisraelnews.com/144137/miracle-worker-rabbi-predicts-trumps-peace-deal-wont-succeed-because-messiah-will-come-first/

  Activitati intense au loc,in ultima perioada de timp
  Femeia israeliană de pe Muntele Templului solicită sosirea lui Mesia
  https://www.breakingisraelnews.com/144162/israeli-woman-on-temple-mount-calls-for-the-messiah-to-arrive/

  Nota: Va mai aducet aminte 28 August 2018?
  S-a nascut viteul rosu,candidat la cel de-al zecelea sacrificiu in istoria evreilor.Unii rabini sustin ca sacrificiul va fi facut de insusi Messsiah(cel pe care-l asteapta ei). Pe 28 august 2020,juncanul va face 2 ani si este un candidat la sacrificiu si reinstaurarea serviciului divin in Templul reconstruit din Ierusalim. Voci autorizate din Israel sustin ca detin toate elementele ingineresti si de cult,pentru reconstruirea intre 3 si 6 luni,a celui de-al Treilea Templu. In ultima vreme,timpul parca se accelereaza…

  https://www.templeinstitute.org/study_tools.htm

  În a 17-a zi a lui Elul, 5778, (28 august 2018), în țara Israelului s-a născut un vitel roșu.
  https://youtu.be/mOMH2qY6RCY

 3. Erdogan: „Ierusalimul este sacru pentru musulmani. Planul de a da Ierusalimul Israelului este absolut inacceptabil. Acest plan urmărește legitimarea ocupației israeliene”
  https://cotidianul.md/2020/01/29/erdogan-despre-planul-lui-trump-privind-israelul-absolut-inacceptabil/

  ‘Politica diabolică şi vicioasă a Americii faţă de Palestina, denumită şi ‘acordul secolului’ nu se va materializa niciodată…toate naţiunile musulmane îl vor înfrunta şi nu vor lăsa ca acesta să se concretizeze’, declară Khamenei
  https://cotidianul.md/2020/01/29/reactia-iranului-la-planul-lui-trump-privind-israelul/

  Dancila nu mai spune nimic?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button