X

Ecumenism: Rugăciune comună Papa Francisc, Episcop Ortodox și Anglicani

Sursa Foto: catholicnewsagency.com

 

Vatican, 25 ianuarie 2020- Papa Francisc s-a rugat sâmbătă la mormântul Sfântului Paul cu lideri ortodocși și anglicani pentru a încheia Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină.

„Prioritatea lui Dumnezeu este mântuirea tuturor”, spune Papa Francisc în Bazilica Sf. Paul din afara zidurilor, 25 ianuarie.

„Aceasta este o invitație de a nu ne dedica exclusiv propriilor noastre comunități, ci de a ne deschide spre binele tuturor, privirii universale a lui Dumnezeu care a luat trup pentru a îmbrățișa întreaga rasă umană și care a murit și a înviat pentru mântuire. spuse el.

La sărbătoarea Convertirii Sfântului Pavel, papa a prezidat întâlnirea ecumenică cu Mitropolitul Gennadios, reprezentantul Patriarhului Ecumenic Ortodox și cu episcopul anglican Ian Ernest, reprezentant personal al Arhiepiscopului de Canterbury.

Papa Francisc le-a spus celor adunați în rugăciune că Faptele Apostolilor vorbește despre „călătoria noastră ecumenică spre unitatea pe care Dumnezeu o dorește cu ardoare”.

Liderii creștini au venerat și moaștele Sfântului Timotei, care au fost mutate la Roma pentru Săptămâna Unității Creștine și vor fi prezente în Bazilica Sf. Petru, 26 ianuarie, pentru duminica Cuvântului lui Dumnezeu.

Papa Francisc a citat prima scrisoare a Sfântului Pavel către Sf. Timotei în care Pavel a scris că Dumnezeu „dorește ca toată lumea să fie salvată”.

Rugăciunile ecumenice au avut loc la Roma în fiecare zi a Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștină 18 ianuarie – 25 ianuarie. Consiliul Pontifical al Vaticanului pentru Promovarea Unității Creștine a participat la pregătirea materialelor de rugăciune pentru săptămână, așa cum are loc în fiecare an din 1968 .

„Din această săptămână de rugăciune vrem să învățăm să fim mai ospitalieri, în primul rând între noi înșine ca și creștini și printre frații și surorile noastre de confesiuni diferite”, a spus Papa Francisc.

„De asemenea, printre creștini, fiecare comunitate are un dar de oferit celorlalți. Cu cât privim mai mult dincolo de interesele partizane și depășim moștenirile trecutului din dorința de a merge mai departe către un loc comun, cu atât mai ușor vom recunoaște, primi și împărtăși aceste daruri ”, a spus papa.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-BisericăEcumenismErezii
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.