X

Patriarhul Alexandriei către ereticul „patriarh” copt: „Suntem o singură Biserică”

Patriarhul Teodor și Patriarhul Tavadros II. Imagine: romfea.gr

Primatul Bisericii Alexandriei a vizitat sediul Patriarhiei Copte pentru a-l felicita pe Patriarhul Tavadros II cu ocazia celebrării Epifaniei.

La 20 ianuarie 2020 Patriarhul Teodor al Alexandriei l-a felicitat pe Primatul Bisericii Copte Patriarhul Tavadros II cu ocazia Sărbătorii de Bobotează, și a declarat că Biserica din Alexandria și  Biserica Coptaă sunt o singură Biserică condusă de Iisus Hristos, relatează „Romfea„.

Patriarhul Teodor a remarcat activitatea misionară a Bisericii Alexandriei în Africa şi a discutat cu Patriarhul copt despre dificultăţile misionarismului pe continent.

„Bisericile noastre sunt o singură Biserică, condusă de Iisus Hristos”, a declarat Patriarhul Teodor . „Știu că vă rugați, pentru că aveți o turmă de păstorit, iar pământul este inundat de sângele enoriașilor Bisericii Copte”.

La rândul său, Patriarhul Tavadros II i-a mulțumit Primatului Bisericii Alexandriei pentru vizita frăţească și felicitări. „De fiecare dată când vă întâlnesc, simt o bucurie lăuntrică. <…> Avem un singur nume, lucrăm în acelaşi domeniu și suntem copiii Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu”, a menționat Patriarhul copt.

UJO a scris în legătură cu acțiunile anticanonice ale Patriarhului Alexandriei Teodor, încât Biserica Ortodoxă Rusă și-a scos din jurisdicția Patriarhiei Alexandriei parohiile sale de pe continentul african.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Pseudo-pariarhul al Alexandriei nu face decat sa urmeze Sinodului din Creta: „Dialogurile multilaterale purtate de Biserica Ortodoxă nu au însemnat, nu înseamnă și nici nu vor însemna niciodată un compromis în materie de credință. Aceste dialoguri sunt o mărturie despre Ortodoxie”(Enciclica), ceea ce inseamna ca acordurile doctrinare cu monofiziti nu sunt „un compromis în materie de credință… [ci] o mărturie despre Ortodoxie”(Enciclica). Ce se sustine in aceste acorduri doctrinare semnate de „ortodocsi”, printre care si Romanidis, si monofiziti?:„Am mostenit de la Parintii nostrii [intre care Sever de Antiohia si Dioscor] credinta si traditi apostolica cea una, desi ca Biserici am fost despartiti unii de ceilalti timp de secole”; „In lumina Declaratiei noastre Comune asupra Hristologiei si a afirmatiilor comune de mai sus, am inteles acum in mod clar ca ambele familii au pastrat intotdeauna cu fidelitate aceeasi Credinta Hristologica Ortodoxa autentica si continuitatea ei neitrerupta a traditiei apostolice”. Iar „prin afirmaţia că, cele două învăţături de credinţă nu diferă, se neagă însăşi existenţa lui Hristos. Pentru că în Ortodoxie se spune că în Hristos nu este o singură natură, iar necalcedonienii susţin că Hristos nu are două naturi reale, alăturând cele două susţineri, în idea că ambele sunt adevărate,[o marturie despre ortodoxie (Enciclica)] reiese că Hristos e lipsit de natură sau fire, [daca nu are nici una nici doua firi] ceea ce însemnă că Hristos nu există decât numai cu numele nu şi în realitate”. Iar avand in potir dupa cum cred, nu vor avea nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.