X

Nu cumpărăm lucruri doar cu bani, ci și cu ore din viața noastră

This is a life-changing principle. When we begin to see our purchases through the lens of exchanging life, rather than dollar bills, we begin to fully appreciate the weight of our purchases.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Henry David Thoreau: „Prețul oricărui lucru este cantitatea de viață pe care o dai la schimb. 

Acesta este un principiu care ne schimbă viața.

Când începem să privim cumpărăturile pe care le facem prin prisma timpului din viața noastră pe care îl dăm la schimb, mai degrabă decât prin prisma costurilor acestora în facturi și bani, atunci putem aprecia cel mai bine povara cumpărăturilor noastre dar și să înțelegem costurile lor reale.

Din acest motiv, cred că se impune să aruncăm o privire serioasă asupra costurilor unora dintre achizițiile pe care le facem. Vom folosi un venit mediu anual, al gospodăriei americane, care în 2017 avea o valoare de 61.400 de dolari. Pentru a simplifica calculul vom rotunji valoarea acestui venit la 60.000 de dolari pe an.

Astfel, dacă venitul gospodăriei dvs este de 60.000 de dolari pe an, având un program de lucru de 40 de ore pe săptămână, iată câte ore de muncă sunt necesare pentru a face următoare cumpărături:

  • Un capuccino mare de la Starbucks care costă 4 dolari, costă de fapt 8 minute de muncă.
  • O pereche de blugi Wrangler care costă 24.99 dolari, te costă de fapt 50 de minute de muncă.
  • Pentru o geantă marca Coach, în valoare de 119.99 dolari, muncești o jumătate de zi.
  • Îți poți cumpăra un ecran TV plat, de 55 de centimetrii cu 711 dolari pe care îi câștigi în 3 zile de muncă.
  • Iar un telefon IPhone XS cu 256GB de memorie te va costa o săptămână și două ore de muncă, respectiv 1249 dolari.
  • Pentru o casă de 232.25 de metri pătrați, cu 10% avans, cu credit ipotecar pe 30 de ani, cu plăți lunare, având un preț de achiziție de 303.000 de dolari, vei munci 11 ani și 6 luni.
  • Iar pentru o casă de 148.64 de metri pătrați, cu 15% avans, cu credit ipotecar pe 30 de ani, cu plăti lunare, având un preț de achiziție de 196.000 de dolari, vei munci 7 ani și două luni.

Din fericire, există alternative la schimbul de ore din viață pentru bunurile materiale. Astfel,

  • durează doar 10 minute să-i spui copilului tău o poveste la culcare
  • sunt necesare doar 45 de minute pentru plimbarea de seară alături de soțul sau soția ta
  • în 60 de minute, îți poți ajuta copilul la teme
  • să faci voluntariat la tine în cartier implică doar 2 ore pe lună.

Așadar, banii pe care îi câștigăm îi putem cheltui după bunul nostru plac. Dar ar fi de folos să facem un exercițiu de conștientizare a timpului pe care îl investim în fiecare din cumpărăturile pe care le facem.

Și mai ales, să ținem mereu cont că ne putem petrece timpul îngrijindu-ne să obținem lucrurile cu adevărat valoroase, și nu exclusiv bunurile materiale.

traducere de Nușca

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Adăugăm și noi timpul pe care îl putem petrece pentru rugăciune, care se poate rezuma de-a lungul unei zile, la doar o oră sau măcar jumătate de oră. Îi putem da acest timp lui Dumnezeu? De fapt tot nouă ni-l dăm, căci este pentru veșnicia sufletului nostru. Să nu uităm și de o prezență continuă cu gândul la Dumnezeu, cum ne povățuia Părintele Arsenie Papacioc, conform învățăturii Sf. Apostol Pavel: “Rugați-vă neîncetat!”. Iar asta se poate face zicând mereu în minte un “Doamne, miluiește”, “Doamne Iisuse…”, “Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-ne pe noi!”

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. “Timpul este distanța dintre chemarea lui Dumnezeu și răspunsul omului!”
    Pr. Dumitru Stăniloae

    Doamne ajută!

  2. Fraților, ca să ne înțelegem :sănătatea o pierzi și o mai poți câștiga, banii îi pierzi și ii poți recastiga, etc, dar, timpul, odată pierdut, pierdut rămâne! Asta o știe foarte bine diavolul… Timpul este cel mai mare dar al lui Dumnezeu….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button