X

Preşedintele Poloniei nu a participat la comemorarea Holocaustului în Israel: ‘Am luat decizia corectă! A denaturat istoria’

Andrzej Duda

Preşedintele polonez Andrzej Duda a considerat că a avut dreptate să nu participe joi la ceremoniile de la Ierusalim pentru marcarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz, având în vedere că organizatorii evenimentului au prezentat „o viziune denaturată a istoriei”, relatează DPA.

Duda s-a referit la filmele prezentate participanţilor la eveniment.

„Organizatorul, fundaţia dlui Moshe Kantor, pur şi simplu a denaturat istoria, lăsând complet în afară participarea soldaţilor noştri la lupta împotriva Germaniei naziste pe principalele fronturi ale celui de-Al Doilea Război Mondial”, a declarat Duda joi la Davos.

„Acest lucru confirmă că am luat decizia corectă de a nu fi acolo (…). Nu ar trebui să validăm un mesaj istoric falsificat. Trebuie să spunem adevărul şi să-l spunem cu voce tare”, a subliniat Duda.

Pe una dintre hărţile din filmele prezentate în timpul evenimentului, partea de est a Poloniei de dinainte de război era desprinsă de restul ţării şi etichetată „Belarus”. Teritoriul respectiv a fost invadat de Rusia sovietică, la acea vreme aliată cu Germania nazistă, în septembrie 1939, aminteşte agenţia germană de presă.

Categorii
Sionism
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. Cinste tuturor marturisitorilor adevarului!
    „Cine-si va apara sufletul, acela si-l va pierde, iar cine-si va pierde sufletul pentru adevar(=Mine), acela si-l va castiga”. Deci ce a facut Polonia este foarte bine. Cinste ei!

  2. Nu cred că Rusia va ataca Polonia, România, etc, ci cred că lucrurile vor evolua de asa fel, încât se vor lăsa cucerite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.