X

Sionistul Alexandru Florian stă cu frica că antisemitismul din România poate să devină manifest

Nimeni nu poate să garanteze că antisemitismul din România nu poate să devină manifest, a declarat, marţi, directorul Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, în cadrul unui eveniment de comemorare a pogromului de la Bucureşti, ce a avut loc între 21 şi 23 ianuarie 1941, relatează Agerpres.

El a spus că, în ceea ce priveşte antisemitismul în ţara noastră, „nu există manifestări violente”. „Dar nu trebuie să ne bucurăm (…), nimeni nu poate să garanteze că antisemitismul din România nu poate să devină manifest”, a afirmat acesta.

Conform cercetărilor pe care el le-a evocat, „în România există un antisemitism potenţial, care se manifestă în special la nivelul comunicării, al mesajelor din ură şi că există un segment din populaţie care îmbrăţişează un asemenea mesaj„.

Alexandru Florian a spus că, potrivit unui sondaj recent realizat de institutul pe care îl conduce, doar 36% dintre cetăţenii României recunosc existenţa Holocaustului pe teritoriul ţării noastre.

Părintele Justin Pârvu: În România nu a fost holocaust!

Mai mult, atunci când a fost abordată responsabilitatea naţională pentru aceste atrocităţi, „încă cetăţenii României arată cu degetul spre Hitler şi Germania nazistă”.

„Este loc de mult mai mult, pentru a face politici educaţionale, pentru a educa atât tânăra generaţie (….), dar şi funcţionarii publici din România. Instituţiile publice, administraţia locală, instituţiile de prevenţie, parchetul poliţia nu răspund de o manieră adecvată atunci când trebuie să aplice legislaţia privind negarea Holocaustului, antisemitismul din România sau cultul criminalilor de război. Ne trebuie o generaţie de funcţionari publici care să îşi asume istoria”, a adăugat Florian.

Evenimentul, ce a avut loc la Sinagoga Mare din Bucureşti, a reunit supravieţuitori ai Holocaustului, lideri ai comunităţii evreieşti din România şi ambasadori. Întâi, victimele pogromului au fost comemorate la monumentul ridicat lângă sinagogă, apoi în interior.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Sionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

11 comentarii

 1. Ajunşi la vârste respectabile de peste 120-130 de ani, supravieţuitorii golocaustului evocă trist cum priveau fumul ieşind pe coşurile crematoriilor. Inteligenţa nativă specifică rasei le permitea să depisteze după culoarea fumului dacă acolo erau arşi cei din Polonia sau dincolo cei din Germania.

 2. Credem ca s-au instalat la noi cei de la acest institut pentru ca s-ar parea ca tot aici vor avea de furca si cu urmatorii „banditi” ce se vor opune globalizarii si ecumenismului, caci Parintii nostri, „banditii” de ieri(din timpul comunistilor), isi asteapta copiii, adica „aschiile” care n-au cum sa sara departe de trunchi. Dar ei nu stiu zicala romaneasca:”De ce ti-e frica n-ai cum sa scapi!”
  Cu banii lor au putut cumpara pe multi, dar pe Hristos niciodata!

  1. Bravo ba, adevarat ortodox.Hai ca ati inteles-o pa religie si ba Biblie.Le-ati rupt.Vezi ca si Cristos era nitel evreu.;-)).Trust me.

   1. Vezi Adrian ? Exact de aia nu putem fi noi romanii considerati antisemiti: pentru ca persoanele cele mai dragi noua, au fost evrei: Hristos Dumnezeu dupa trup omenesc, Maica Sfanta si atatea pleiade de Sfinti.

    Si Adrian, ca sa demonstrezi ca esti un adevarat intelectual si nu un semidoct, ia la mana niste carti de-a lu`Iorga, Paulescu si alti „neica nimeni”, sa vez cam cum sta treaba cu evreii in realitate. Dar nu din antisemitism, ci din obiectivitate.

    A construi un fals holocaust in Romania, pentru ca mai apoi sa vi sa ceri depagubiri 60 de miliarde de euro, face parte din corectitudinea evreiasca pe care o descrii cu spume la gura si ura verde din ficati fata de romani? In ciuda faptului ca Shimon Perez, a multumit poporului roman, caci prin intermediul eroului Antonescu, a salvat peste 400.000 de evrei de la burnout si i-a trimis in teritorii, fiind primii localnici ai viitorului stat Israel. Asta asa, ca noi romanii suntem antisemiti.

    Cu sistemul bancar, care iti da cu o mana si iti ia cu zece, iarasi suntem tot la capitolul corectitudine evreiasca.

    Vez tu, zicea un evreu: „traditia e cea mai importanta.” – De aceea ne-au distrus-o si o distrug in continuare, prin urmare fac ce vor cu noi, iar daca incercam sa cartim: ANTISEMITISM!!!

    Cam cu asta se ocupa Institutul Elie Wiesel, impostorul de Elie Wiesel. Fabrica o istorie falsa, iar apoi pretind despagubiri. Nu oricum, pe bani din bugetul romanilor. Halal corectitudine; Pardon! kosher corectitudine!

    Evreii sunt cu adevarat printre cei mai inteligenti. Dezavantajul lor consta in faptul ca noi, romanii, stim asta.

    Asa ca Adrian, dupa felul cum vorbesti, esti cliseul tipic #rezist, adica rezultatul spalarii pe creier de catre masss media si retelele de socializare, care ii au stapani ghici pe cine ? Ai ghicit: tot pe evrei.

    Dar, de ce nu sare ca ars Institutl EW cand ungurii din Ardeal inalta statui si duc jerbe de flori generalilor hortysti, care cu adevarat au dus evreii din nordul Transilvaniei in lagare, cand Transilvania era sub ocupatie hortysta ???

    Oare cum ar fi daca romanii ar inalta statui ale lui Hitler, Goering etc, in centrul Tel Aviv-ului ? Asta asa in numele tolerantei, pacii si iertarii …

    Adrian, ti-ar prinde bine sa intri macar o data in viata ta intr-o Biserica Ortodoxa si sa te rogi sincer lui Dumnezeu, stii de ce ? Pentru ca, ma repet, nu ai facut-o niciodata in viata ta.

    Si…. Adrian… l-au rastignit pe Dumnezeu!!! Come on man !!! Despre ce vorbim ???

 3. Fraților, treaba e groasa :la cât de anesteziat sunt ăștia, ori reinfiintam Legiunea acum, ori niciodată. Trăiască Legiunea și Căpitanul!

  1. TRAIASCA LEGIUNEA SI
   CAPITANUL !
   Mai ales că eu am.obtinut promisiunea unui roman verde,militar,GENIAL si ORTODOX habotnic ca SE PREGATESC,ca sint pe picior de acțiune !
   AJUTA-LE DOAMNE si ajuta-ne !
   AMIN !

    1. FEMEIE, SA CREZI!
     Rusii se roaga pentru Tarul lor, UNSUL DOMNULUI, INAINTEVAZATOR CU DUHUL., si…. , afla ca chiar l-au primit, si nimeni nu scoate o vorba, pentru ca asa E DREPT !
     Si noi sa ne tugam pentru GENIALUL NOSTRU BARBAT ROMAN, MILITAR SI ORTODOX HABOTNIC ca sa-l primim mintenasin FATA NOASYRA De ce nu si, Da, DOAMNE!!!!! INAINTE VAZATOR CU DUHUL! Ce nu e cu putinta la oameni e cu putinta la DUMNEZEU ! CLAR!
     Sa nu mai spui niciodata o astfel de prostie daca ai INCREDERE in SFINTA TREIME!
     FII CREDINCIOASA, nu necredincioasa, femeie!
     Asa sa ne ajute SFINTA TREIME, CU MAICUTA DOMNULUI SI CU PUTERILE CERESTI!
     AMIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.