X

UE analizează interzicerea tehnologiei de recunoaştere facială în zone publice

Image result for facial recognition on public
Potrivit unor propuneri, Uniunea Europeană (UE) analizează interzicerea tehnologiei de recunoaştere facială în zone publice timp de până la cinci ani, pentru a da timp prevenirii abuzurilor. 

Într-un document redactat pe 18 pagini, planul Executivului UE survine pe fondul discuţiilor la nivel mondial referitoare la sistemele care au la bază inteligenţa artificială şi care sunt utilizate pe scară largă de către agenţiile care aplică legea.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Astfel, se consideră că este nevoie să fie introduse reguli stricte pentru întărirea reglementărilor actuale care protejează viaţa privată şi datele personale.

„Prin extinderea prevederilor actuale, viitorul cadru de reglementări ar putea merge mai departe şi să includă o interdicţie limitată în timp a utilizării tehnologiei de recunoaştere facială în spaţiile publice”, se precizează în  documentul UE.

Specialiștii europeni consideră că în timpul perioadei de interzicere, cuprinsă între trei şi cinci ani „ar urma să fie identificată şi dezvoltată o metodologie solidă pentru evaluarea impactului acestei tehnologii şi a măsurilor de gestionare a riscurilor posibile”,

Ar urma să fie exceptate de  la interdicţie proiectele de securitate şi activităţile de cercetare şi de dezvoltare.

Documentul mai sugerează impunerea de obligaţii dezvoltatorilor şi utilizatorilor de inteligenţă artificială, în timp ce ţările vor trebui să numească autorităţi care să montorizeze respectarea noilor reguli.

Comisia va solicita opinii referitoare la acest document înainte de a lua o decizie finală, potrivit oficialilor europeni.

Comisarul pentru sectorul digital şi concurenţă Margrethe Vestager ar urma să prezinte propunerile luna viitoare.

La începutul lunii ianuarie, guvernul Statelor Unite a anunţat reglementări pentru tehnologia de inteligenţă artificială pentru a preveni abuzurile autorităţilor şi a cerut Europei să evite abordările agresive.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Ma fratilor, tehnologia aceasta este subiectul principal în filmul Fast and Furious de acum câțiva ani. Numărul filmului cred ca era 5 sau 6. In film se numea God eye sau Golden Eye si puteai supraveghea oricine persoana din lume doar cu o singura poza de-a ei introdusa in sistem. Chiar ma intrebam de atunci cand va aparea acest sistem. Iar Dacă a fost prezentată în film acum 4 5 6 ani, este clar ca ea este pusă la punct si descoperită de acum minim 10 15 ani :)). Ne mai asteapta multe multeeee surprize

  1. Daca ar fi vorba.doar de urmaritul in sine,astfel că INFRACTORUL IN zece minute sa fie ANIHILAT ,eu as binecuvinta o asfel de URMARIRE A FIECARUI INDIVID de sub soare 24/24 de ore .
   Aceasta ar fi IDEALUL .
   Atita vreme cui sint un OM SUPERMORAL in fiecare secunda a vieții mele ,ca NECESITATEA.MEA FUNDAMENTALA sufleteasca si rațională ,și nu de frica urmaririi si a SANCTIONARII MELE imediate sau in timp scurt /lung , nu ma incomodeaxa, SI nu CRED CA AR PUTEA SA DERANJEZE NICI UN OM NORMAL
   TOTI mergem la WC si ne culcăm cu nevasta .FAPTE FIRESTI !
   PROBLEMA e ca nu asta urmăresc ei SATANISTII ,ci ANIHILAREA LIBERULUI ARBITRU .
   Da,ne-au trădat OAMENII DE STIINTA ,atit pe ei înșiși cit si OMENIREA .
   PENTRU ce omul s-a străduit să învețe carte de un MILENIU ca sa dezvolte o stiinta prin care sa produca OTRAVA in loc de HRANA ?
   Dacă omul simplu ar fi știut efectul,ar fi dat foc scolilor .
   SCOLILE AU FORMAT SATANISTII .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button