X

A fost creat primul robot viu din celule stem, Xenobot, din celule de broască

La o săptămână după ce Samsung a prezentat o “fiinţă virtuală” la CES 2020, acum avem şi primul “robot viu”. Acesta a fost creat din celule stem de broască şi este un hibrid între maşinărie şi creatură vie. Avem detalii despre această creaţie mai jos.

Oamenii de ştiinţă au folosit un supercomputer cu algoritmi speciali pentru a realiza evoluţia unui organism pornit de la ADN-ul de broască. Rezultatul nu este o broască totuşi. Acest “Xenobot” are capacitatea de a se vindeca singur şi a fost realizat pornind de la celulele broaştei africane Xenopus Laevis. Organismul măsoară mai puţin de 1 milimetru în lăţime şi poate să se mişte prin corpul uman spre exemplu, curăţând arterele de placa de colesterol depusă.

Acestea sunt organisme noi, create în laborator, care pornind de la celule minuscule au început să formeze piele şi elemente pulsatile ale inimii. Avem o maşinărie robotică aici (un bio robot), care nu dăunează în vreun fel omului. Pe viitor astfel de creaturi ar putea curăţa deşeuri radioactive, aduna microplastic din oceane şi transporta medicamente în corpul uman. Un xenobot poate supravieţui în medii acvatice timp de zile sau săptămâni fără nutrienţi.

Realizarea aceasta se extinde dincolo de robot şi înseamnă că se pot repara defecte din naştere, reprograma tumori să fie ţesut normal şi regenera organe după traume sau boli degenerative. Auto vindecarea organismului ar putea chiar fi folosită pentru a combate îmbătrânirea. Xenoboţii au propria resursa de hrană, depozite de proteine şi lipide, care le oferă o săptămână de viaţă. Ei nu se pot reproduce sau evolua.

Categorii
Transumanism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Ne apropiem de limita răbdării lui Dumnezeu…. De asta v-am spus că aș prefera războiul… Decât să te strângă de gât lagărul e, mai bine mori în război, spovedit și impartasiti. Dar, cum va hotara Dumnezeu…. E în funcție și de păcatele noastre…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.