X

ÎNCEPE! Guvernul vrea de la anul cărți electronice de identitate obligatoriu de la 12 ani, cu amprente digitale

Azi se împlinesc 11 ani de la Apelul Părintelui Justin împotriva actelor cu cip!

buletin

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul de Interne a lansat în dezbatere publică un proiect ce vizează implementarea carților electronice de identitate, acestea urmând să conțină date precum un certificat digital pentru semnătură electronică, datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi impresiunile papilare a două degete, scrie Mediafax. Potrivit Proiectului de Ordonanță, actele de identitate se vor elibera obligatoriu de la vârsta de 12 ani. Schimbarea se va face pana în august 2021.

„Noul act normativ prevede această opţiune, solicitarea unui card fără cip, va avea acelaşi format. Problema este că, raportat la dispoziţiile regulamentului, acest document nu va permite călătoriile în străinătate, nici în spaţiul UE şi, nefiind prevăzut cu acel cip în care ar trebui să fie introduse certificatele electronice el nu va putea fi folosit pentru solicitarea de servicii la distanţă”, a explicat, în cadrul unei intervenţii telefonice la Digi24, Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei pentru Evidenţa Populaţiei.”

  • „Cartea electronică de identitate, precum şi cărţile de identitate emise până la data de 01 august 2021, aflate în termen de valabilitate, constituie document de călătorie în statele membre ale Uniunii Europene.Cartea electronică de identitate permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții publice sau private, precum şi utilizarea semnăturii electronice, în condițiile legii. Prin autentificare se înţelege procedura prin care i se permite unei persoane ce posedă legal un anumit set de date create în acest scop să se identifice într-un sistem informatic, în interes propriu sau în relația sa cu persoane juridice de drept public ori de drept privat”, se arată în articolul 13 din Ordonanța ce prevede schimbări în cazul actelor de identitate.
  • Conform sursei citate, Cartea de identitate simplă şi cartea electronică de identitate se eliberează: cu valabilitate de șase ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani; cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani; cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 70 de ani.
  • „De la data asigurării infrastructurii tehnice necesare eliberării cărții electronice de identitate, cetăţenii români pot opta pentru eliberarea: a) unei cărţi electronice de identitate; b) unei cărţi de identitate simple, cu excepţia minorilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 12 ani.” se arată în proiectul MAI.

Internele spun că noile prevederi sunt necesare pentru alinierea actelor de identitate românești la standardele UE, în principal la cele care privesc elementele de securitate.

Pentru a asigura cetățenilor români exercitarea dreptului la liberă circulație pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, în condiții similare celorlalți cetățeni UE, România este obligată să emită acte electronice de identitate, începând din luna august a anului viitor (2021).

Noile acte de identitate vin cu garanții suplimentare de securitate și întăresc încrederea instituțiilor publice și a mediului privat că persoana care prezintă documentul este în fapt titularul acestuia. Astfel, se aduc îmbunătățiri majore actualului act de identitate (care a fost pus în circulație în anul 1997), prin utilizarea unor tehnologii de fabricație avansate, a unor elemente grafice de securitate, a unor inserturi de materiale de securitate şi, nu în ultimul rând, prin protecția IT oferită de mediile de stocare electronice.

Prin intermediul noului act de identitate, cetățenii români vor putea, indiferent de locul unde se află (în România sau în afara teritoriului național), să interacționeze online cu autoritățile administrației publice și să solicite prestarea de servicii publice. Întrucât, identitatea se certifică prin mecanisme similare semnăturii electronice, prezența fizică a cetățeanului, la ghișeu, nu va mai fi necesară, acesta putând accesa de la distanță servicii, precum: înmatricularea unui autovehicul, obținerea unui certificat de cazier judiciar, a unor avize, autorizații sau a altor documente de la autoritățile publice, depunerea unor declarații personale prevăzute de lege ș.a.

Noul act electronic de identitate va putea fi folosit pentru autentificarea în platforma informatică a asigurărilor de sănătate și, în aceste condiții, va asigura „funcționalitatea de card de sănătate”.

Actul electronic de identitate se va elibera obligatoriu pentru persoane cu vârsta de 12 ani și, opțional, sub această vârstă, la solicitarea părinților sau a reprezentanților legali.

Tot ca element de noutate, se creează posibilitatea cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate de a obține un act electronic de identitate, fără a mai fi necesară stabilirea domiciliului în România.

Inițiativa propune ca fiecare carte de identitate simplă să conțină date în format tipărit și în format inscripționat prin tehnici speciale, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

„Datele cu caracter personal înscrise în actele de identitate se stabilesc prin normele metodologice de aplicare unitară a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă. Cartea electronică de identitate conţine date în format tipărit și în format inscripționat prin tehnici speciale, date în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă. În format electronic se înscriu: a) datele din formatul tipărit; b) un certificat digital pentru autentificare emis și înscris de Ministerul Afacerilor Interne; c) un certificat digital pentru semnătură electronică emis și înscris de Ministerul Afacerilor Interne şi, după caz, certificate calificate pentru semnătură electronică, astfel cum acestea sunt definite de legislația în domeniu; d) datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi impresiunile papilare a două degete”, conform proiectului Ministerului de Interne.

Totodată, se discută în document și despre certificatele digitale, care se vor utiliza pentru autentificare și semnare, în raport cu sistemele informatice ale Ministerului Afacerilor Interne şi cu sistemele informatice ale altor instituții publice.

„În relațiile cu instituțiile publice, documentele semnate cu certificatul digital prevăzut la art.17 alin. (4) lit.c) au aceeași valoare ca documentele semnate olograf. (…) Certificatele calificate prevăzute la art.17 alin. (4) lit. c) se înscriu în cartea electronică de identitate ulterior producerii acesteia, la solicitarea titularului. Procedurile privind colectarea datelor, imaginii faciale şi a semnăturii, precum şi procedurile de colectare şi ştergere a impresiunilor digitale se stabilesc prin normele metodologice de aplicare unitară a prevederilor prezentei ordonanţe de urgență.”, se mai menționează în proiectul de ordonanță lansat în dezbatere publică.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

35 comentarii

  1. In “Sarea pamantului” sfintii parinti i-au sfatuit pe oameni sa nu primeasca noile pasapoarte fiindca contin elemente (simboluri) ascunse care apartin satanei sau sistemului antihristic. La rusi era vorba de pasapoarte, la noi vorbim de card de identitate. Filmul “Sarea pamantului” a fost realizat pentru a ne deschide noua, tuturor, ochii indiferent in ce colt al lumii traim. Si Parintele Justin Parvu ne-a avertizat sa nu luam documentele cu cip, asta pentru a ne pastra libertatea.
    Se vede treaba ca au demarat si regionalizarea Romaniei, adica se creeaza si un alt(nou) motiv pentru schimbarea documentelor de identitate(am preluat ideea lui Sorin din comentariile de la articolul despre “Regionalizarea Romaniei). “Gluma” se ingroasa si iata ca deja ni se propune(de fapt fiind o IMPUNERE), deocamdata la mica distanta, sa alegem una din doua: ori luam noul buletin(card de identitate) si mai avem servici, adica paine, ori il refuzam iar aceasta inseamna lipsa serviciului si a painii, adica alegem CRUCEA(=lipsurile=necazurile in familie=lipsa celor necesare vietii). Acesta se pare a fi tristul tablou generat de aceste masuri moderne si urgente. Cati dintre noi vom alege CRUCEA? Cat vom fi de tari in credinta?
    Eu nu am incredere nici in varianta simpla, adica cea fara cip, fiindca chiar ei ne spun ca acest card contine “date de identificare in format tiparit si in format inscriptionat prin tehnici speciale, precum si element de particularizare si de siguranta”. Daca nu au ceva ascuns in ele, atunci erau valabile si cele pe care le avem astazi.
    Sfintii ne-au mai transmis ceva, anume ca cel care nu primeste pecetea sa nu manance painea celui care o primeste. Buletinul nu este inca pecetea, dar o prefigureaza deja fiind ultimul pas pana la ea. Aici se prefigureaza deja o problema de familie, adica atunci cand unul nu ia buletinul electronic iar celalalt il ia.
    Lupta noastra crestineasca intra intr-o noua faza, una evident mult mai dificila decat a fost pana acum. Sa ne lumineze Domnul sa ajungem cu bine la destinatie!

    1. Off topic
      Tot astăzi este ziua de naștere a poetului nostru național Mihai Eminescu, dar despre aceasta nimeni nu mai zice nimic…

  2. Fraților, Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește! Fără rugăciune nici un creștin nu va răzbi mai departe!Lucrurile au intrat în linie dreapta. De-acum se împlinesc cuvintele Mântuitorului :”voi aduce război între bărbat și femeie.. și casnicii omului vor fi vrăjmașii lui… Doamne miluiește (de 3 ori)!

    1. Draga “Duhul Capitanuui”,

      Se poate totusi ca sa existe intelegere intre sot si sotie, pana la capat ! Nu cred ca Dumnezeu a stabilit ca in mod obligatoriu familiile sa se desparta si sa intre in tabere opuse ! Adica, cu alte cuvinte, cerem Mila de la Dumnezeu pentru sufletele noastre si ale celor casnici ai nostri pe care-i iubim ! Si sunt sigur ca Dumnezeu se va milostivi si Ne va ajuta pe toti ca sa stam tare si sa ramanem cu El, in tabara Lui, orice ni s-ar intampla ! Dar sa fim hotarati cu Hristos, peste absolut orice alta hotarare !
      Asa sa ne ajute Dumnezeu !

  3. Chiar și fără buletine biometrice, CNP tot avem. Ori că murim cu CNP, ori că murim cu buletine biometrice, tot acolo ajungem.

    1. Cuviosii Parinti rusi, Sf. Paisie Aghioritul, Cuviosul Parinte Justin Parvu nu ne spun ceea ce afirmati dv. , ci sa nu luam niciun act electronic. Si atunci de cine sa ascultam, de acesti Sfinti si Cuviosi Parinti, sau de dv.?
      Incercati sa nu mai smintiti oamenii cu astfel de indemnuri gresite. Sunteti liber sa alegeti ce doriti, dar nu este crestinesc faptul de a trage dupa dv. pe cei care inca nu-s dumiriti asupra acestor provocari. Si, daca analizam cazul, se vede clar ca sunteti pe pozitii opuse Sfintilor Parinti. De ce renuntati la lupta chiar mai inainte de a o incepe? Reveniti-va in bunele simtiri ortodoxe si dati ecemplu de ortodox adevarat prin ceea ce faceti. Scuturati deznadejdea de pe suflet si intrati in lupta duhovniceaca alaturi de ortodocsii cei adevarati. Doamne miluieste-ne!

    2. Nu va faceti probleme cu CNP-ul ! Dumnezeu nu Ne-a parasit ! Daca va trebui sa iesim din lume, vom arunca la gunoi si CNP-ul ! Hristos NU ne va parasi ! Aveti incredere in Dumnezeu si Mila Lui ! Cipurile sa nu le luam !!!!!! Hotarat impotriva !!!!!!

      DOAMNE AJUTA !

  4. Doamne ajuta.
    Din cate inteleg eu cu mintea mea proasta din proiectul de lege si buletinele simple vor contine date biometrice, atat doar ca nu vor avea CIP si nu vor fi stocate electronic, acele date biometrice, ci probabil vor fi in format tiparit.
    Va rog sa cititi proiectul de lege si sa dezbatem, e nevoie de asta.
    Doamne miluieste! Iertati!

    1. Eu inteleg din http://webapp.mai.gov.ro/frontend/documente_transparenta/260_1579014743_proiect%20OG%2010012020.docx ca numai buletinele electronice vor contine date biometrice.
      “14. Articolul 17 se modifică și va avea următorul cuprins:
      ,,Art. 17 – (1) Cartea de identitate simplă conţine date în format tipărit și în format inscripționat prin tehnici speciale, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.
      (2) Datele cu caracter personal înscrise în actele de identitate se stabilesc prin normele metodologice de aplicare unitară a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă.
      (3) Cartea electronică de identitate conţine date în format tipărit și în format inscripționat prin tehnici speciale, date în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.
      (4) În format electronic se înscriu:
      a) datele din formatul tipărit;
      b) un certificat digital pentru autentificare emis și înscris de Ministerul Afacerilor Interne;
      c) un certificat digital pentru semnătură electronică emis și înscris de Ministerul Afacerilor Interne şi, după caz, certificate calificate pentru semnătură electronică, astfel cum acestea sunt definite de legislația în domeniu;
      d) datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi impresiunile papilare a două degete.”
      Deci se incadreaza in categoria “În format electronic se înscriu”.
      Problema e ca nu vom mai putea iesi din tara cu buletine simple.
      https://www.dcnews.ro/romania-va-avea-buletine-cu-cip-din-2021-ce-risca-cei-care-le-refuza_723035.html
      “Noul act normativ prevede această opţiune, solicitarea unui card fără cip, va avea acelaşi format. Problema este că, raportat la dispoziţiile regulamentului, acest document nu va permite călătoriile în străinătate, nici în spaţiul UE şi, nefiind prevăzut cu acel cip în care ar trebui să fie introduse certificatele electronice el nu va putea fi folosit pentru solicitarea de servicii la distanţă”, a explicat, în cadrul unei intervenţii telefonice la Digi24, Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei pentru Evidenţa Populaţiei.”

      1. Noile CI simple ce se vor emite din aug 2021 nu vor conține date biometrice!

        Merită urmărită si știrea de pe digi24, dar nu partea transcrisă, ci știrea ca atare. Acolo seful de la Evid. Populației raspunde la o întrebare ref la cei care refuză noile CI electronice (cu cip).

        https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/romanii-vor-avea-buletine-noi-cu-cip-de-anul-viitor-ce-risca-cei-care-vor-opta-pentru-un-buletin-fara-cip-1245347

        Două aspecte ne interesează mai mult pe unii dintre noi:
        – în paralel cu cele noi ce se vor emite începând cu august 2021 vor fi acceptate, inclusiv în spațiul UE și actualele CI până la expirarea lor în funcție de data emiterii, adică până prin aug 2031. Obs personală: mie mi se pare greu de crezut. Înclin să cred că vest-europenii le vor mai primi pe actualele CI un maxim de 5 ani, deci până prin 2026;

        – din 2021 se vor emite si CI fără cip de forma nouă, de mărimea unui card, deși cu ele “nu se vor putea accesa servicii la distanță”, adică prin internet și nu vor fi recunoscute în U.E.

    1. Da, vor fi obligatorii.

      Vor fi 2 tipuri: cel electronic si cel simplu.
      Ambele biometrice. Cel simplu nu va avea insa CIP si informatiile din el nu vor fi stocate electronic. Astea sunt diferentele. In rest si cel simplu va avea acelasi format fizic ca cel electronic.
      Eu asta am inteles.

      1. Da, ramane de vazut acum daca si pentru obtinerea celor simple se marcheaza izotropic pe frunte posesorul, dupa care vom vedea si cati parinti vor renunta sa-si marcheze copiii cu pecetea satanei pe frunte.

        1. Din cate am citit eu in proiectul de lege si din cate am inteles, pentru cele simple se va preleva date biometrice, si anume:
          “datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi impresiunile papilare a două degete.” – asta scrie in proiectul de lege de pe MAI.
          Diferenta este ca aceste date biometrice (din buletinele simple) nu vor fi indosariate electronic si buletinele simple nu au CIP.
          Totusi ambele buletine contin date biometrice.
          Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne ajute.

          1. Daca ne pune pe frunte codul de bare, poate sa zica oricine ca-i bine, ma cam indoiesc. Si daca sunt atat de cinstiti, de ce nu lasa ca si alternativa, varianata actuala a buletinelor.

      2. Nu, CI simplă NU va conține și datele biometrice (adicăamprentele de la 2 degete si imaginea facială). Altfel CI simplănu ar mai fi… simplă!

        Datele biometrice se vor insera în format electronic numai la CI electronice, cu cip.

        1. Altfel spus: prelucrarea și inserarea datelor biometrice în noile CI cu emitere din 2021 se va realiza electronic, ceea ce face ca CI care le va conține să fie/devină una electronică, cu cip.

  5. Dragi Preoti duhovnici si teologi, ce parere aveti, e gresit ca o persoana sa ia acel buletin simplu? E cat se poate de clar ca cel electronic trebuie refuzat clar si categoric! Dar cel simplu este un rau mai mic. Dar totusi si pentru cel simplu se vor lua date biometrice. Deci ce parere aveti?
    Va rog sa va dati cu parerea, cei care cititi acest mesaj.
    Trebuie sa fim pregatiti, sa stim ce avem de facut si sa fim uniti.
    Doamne ajuta si multumesc anticipat!

    1. Sa ma iertati ca eu nu sunt nici una nici alta ! Dar eu zic sa NU avem incredere in slujitorii satanei ! Ce sa tot analizam si sa intoarcem pe toate fetele vorbele lor ! Nu e limpede ce vor ?! Nu e limpede cui slujesc ?! Vom sta cu CI vechi atat cat se va putea ! Cand nu se va mai putea, vom trai/supravietui din Mila lui Dumnezeu ! Este o incercare a credintei !

  6. Daca corelam buletinul cu cip si ceva mai vechi : DECIZIA COMISIEIdin 31 ianuarie 2011în temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind nivelul de protecție adecvat asigurat de Statul Israel privind prelucrarea automată a datelor cu caracter personal
    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:32011D0061&from=PL
    Rezultatul ar fi ca toate datele inclusiv cele biometrice ale UE/inclusiv Romania (probabil si al intregii lumi )vor fi tinute in Israel.
    Incep sa se lege lucrurile nu-i asa ? Sa fie totul pregatit pentru cel de-al Treilea Templu.

  7. ….as vrea sa fac o remarca,din neputinta mea…..Biblia de pe NET,este MODIFICATA in parti CHEIE,precum si AICI….
    16. ŞI EA ÎI SILEŞTE pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, CA SĂ-ŞI PUNĂ SEMN pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
    17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, ADICĂ numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
    18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om.Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.
    Apocalipsa cap 13 (Biblia ECUMENISTA/MODIFICATA ,de azi)
    BIBLIA 1688
    SI FACE pre toti,pre cei mici si pre cei mari,si pre cei bogati si pre cei saraci, si pre cei volnici si pre robi, CA SA LE DEA LOR INSEMNARE preste mina lor cea direapta au preste fruntea lor .
    Si ca nimenea sa nu poata sa cumpere au sa vanza, fara numai cela ce are semnul AU numele fiarai au numarul numelui ei.Aicea iaste intelepciunea.CELA CE ARE MINTE, socoteasca numarul fiarai ptr ca NUMARUL OMULUI IASTE.Si numarul ei:666.

    P.S In concluzie DIAVOLUL/FIARA,NU sileste pe nimeni sa ia NUMARUL EI SAU NUMELE EI SAU NUMARUL NUMELUI EI,ci …VA FACE…adica va constrange prin diferite metode conexe,de exemplu daca nu te pleci la ceva ce ti se cere,ti se ia alt drept/libertate,asa cum si vedem ca se intampla AZI ….Dar cand spui ca FIARA SILESTE ,ii INSELI pe oameni,ca TOTI care stau si asteapta,se pregatesc, sa vina cu SILIREA,cu macelul,cu garda,cu jandarmii si alte SILIRI,dar vedem ca NU este asa ,ci in mod VICLEAN, FIARA,prin SLUGILE ei , DEJA,DEMULT lucreaza si noi NU ne dam seama !!
    P.S.Cand spui ca…CARE ARE SEMNUL,ADICA…urmeaza o explicatie a semnului,o enumerare,in sensul ca semnul ESTE numele sau numarul numelui fiarei….si INSELI,fiindca se intelege ca semnul ,ADICA (care este si…) numele fiarei si numarul numelui fiarei….Dar ADEVARUL este in Biblia 1688…. cela ce are semnul AU(SAU) numele fiarai(SAU) au numarul numelui ei….vedem sunt mai multe INSEMNARI/,,PECETI’’…SI SEMNUL DEVINE insemnare sau numarul devine insemnare sau numele numarului devine insemnare.Adica ,babeste,insemnare este si semnul si numele fiarei si NUMARUL NUMELUI FIAREI…..
    P.S Spun ERETICII care au modificat Biblia,ca… CINE ARE PRICEPERE…….. CĂCI ESTE NUMĂR DE OM…………adica ei INSEALA spunand ca DOAR ANUMITI OAMENI si cu PRICEPERE/pregatire,precum ingineri/doctori/academicieni,poate PSEUDOEPISCOPI, de exemplu,doar ei pot…… SA SOCOTEASCA ACEST NUMAR…adica este ceva greu,sa NU ne batem noi PROSTIMEA CAPU’ ,ca nu-i de noi si sa ne pregatim sa NU primim un NUMAR COMPLICAT SI GREU,ca…ala poate fi semnul fiarei….dar NU ESTE ASA,fiindca TOT in Biblia 1688,cea ADEVARATA ni se DESCOPERA de la Duhul Sfant…. CELA CE ARE MINTE….ADICA,TOTI OAMENII AU MINTE,doar ca NU o folosim prea mult si putem sa ne dam seama de SEMNUL FIAREI fiecare,DOAR sa vrem….ba mai MULT,AFLAM cu GROAZA ca SEMNUL FIAREI ESTE NUMARUL OMULUI…..care este azi NUMARUL OMULUI???!!! ….RASPUNS –C.N.P…….codul numeric personal…..Pr Rafail Berestov spune ca si CNP ul este lepadare,precum si multi alti Preoti din Rusia,iar Pr Adrian Fagateanu spunea ca trebuia…. sa constientizam mai demult…adica trebuia sa luam atitudine de mai demult,de la inceput,precum si Pr Iustin Parvu si ambii spun SA PASTRAM ACTELE CELE PE CARE LE AVEM…si asta era prin 2009 – 2011, fiindca sunt….VICLENI…VICLENI…VICLENI…..Iertati-ma!

    1. Da, Sfintii si Cuviosii Parinti amintiti aici ne-au sfatuit sa nu primim niciun document de identitate nou, mai ales in momentul acesta al “recoltarii” datelor biometrice , avertizandu-ne ca sunt vicleni, vicleni. Adica cei din sistem nu ne spun ce se ascunde in acest card de identitate simplu mizand pe naivitatea noastra. Poate nu constientizati pe cine aveti in fata din moment ce ni se ofera “pe tava” buletinele(cardurile) de identitate cu CIP, cand noi stim bine unde ne conduc aceste cipuri. Deci il avem in fata pe cel in care niciodata nu poti avea incredere in el din moment ce lucreaza pentru pierderea sufletelor celor care iau din start buletinele cu CIP. Si-atunci cum poti avea incredere in astfel de persoane? Judecati singuri acest aspect si apoi decideti daca merita riscul. Vesnicia atarna aproape de o semnatura. Daca n-o dau si suport consecintele pana la final atunci cred c-am castigat-o, oricum sansele sunt foarte mari. Dar daca semnez si iau buletinul simplu s-ar putea sa am surprize deloc placute. Am zis s-ar putea. Merita oare ca sa risc? Eu cred ca nu avand in vedere ca pot pierde pentru totdeauna vesnicia cea buna(Raiul). Daca Parintii Ortodoxiei ne-au spus sa nu le luam, atunci sa facem ascultare de ei. Printre acestia sunt: Sf. Paisie Aghioritul, Cuviosii Parinti rusi din filmul “Sarea pamantului”, Cuviosii Justin Parvu, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu s.a.
      Doamne miluieste-ne!

        1. Este EXTREM de important ,a NU primi cipurile,prin semnatura noastra,care inseamna….ca suntem deacord cu….LEPADAREA de cele Sfinte si de Hristos,ptr cele ale ANTIHRISTULUI= STATUL= MAMONA=CELE TRECATOARE= CELE PAMANTESTI SI STRICACIOASE,ca asta inseamna aceasta LEPADARE,deci NU e vorba doar de un CIP,date personale,CNP sau….altele asemenea, fara de care nu poti sa mergi cu masina la mall sa cumperi mancare la BAX,sa umbli ca un HABAUC prin tari STRAINE…sa stai in GIUSTITIA STATULUI =LUMEA LUI ANTIHRIST si altele asemenea,ci este LEPADARE DE HRISTOS SI DE PECETEA DE CRESTIN primita prin Sfantul Botez Ortodox.Cheia este sa NE LEPADAM de cele lumesti,cu TOTUL,NU neaparat sa ne MUTAM LA TARA,fiindca si acolo va veni o vreme cand IARASI va trebui sa ne mutam,adica sa NU ne legam de cele pamantesti prea tare,ci sa stim ca is TRECATOARE si aici pe pamant doar suntem,,CHIRIASI’’ ptr o anumita perioada,de care NU ne este noua in putinta sa stim cat tine aceasta vreme/perioada,fiindca azi TOATE cele lumesti de pe pamant,prin VICLENIE SI INSELARE=LEGI= GIUSTITIA=STAT ,sunt ale ANTIHRISTULUI.Adica vedem ca toate produsele,apa, mancarea,masinile, serviciul,cardurile,terenurile si casele=inregistrate=intabulate=indosariate,toate submarinele,rachetele, acul si avioanele,toate dobitoacele,copacii din padure sunt numerotati=insemnati= inregistrati= indosariati,adica TOATE aceste lucruri SUNT INSEMNATE CA FIIND ALE ANTIHRISTULUI,a mai ramas doar omul,dar ADEVARATA ,,CAPTURA’’ urmarita de SLUGALOII SATANEI,CU STIINTA SAU FARA STIINTA, este omul lui Hristos,adica omul al carui Cap este Insusi Hristos.adica al OMULUI BOTEZAT INTRU HRISTOS SI IMBRACAT INTRU HRISTOS,omul Botezat Ortodox,ca la ceilalti barbati/oameni NEBOTEZATI ,NU este Capul Lor Hristos,ci doar al celor Botezati,ei ptr asta vor face ORICE ESTE POSIBIL sa UCIDA DUHOVNICESTE SUFLETUL OMULUI BOTEZAT ORTODOX,iar dupa asta sa-l omoare si trupeste/fizic,iar in paralel sau dupa aia a PAGANILOR ,ca pe aia ,adica pe NEBOTEZATI,deja diavolul ii are ai lui.Restul de ce ….vom face daca ne imbolnavim,ce vom manca,cum ne vom creste copii,ce vom face daca ni se imbolnavesc copii SI ALTE…. sute de intrebari ,sa le lasam in grija Harului lui Dumnezeu,ca astea is GANDURILE de la diavol.Sf Efrem Sirul spune ca …diavolul fiind duh, intra in mintea omului prin gand….asa ca…. SA NU MAI ASCULTAM DE ASEMENEA GANDURI.Sfintii din CERURI invata ca in vremea Bisericii Primare,adica in vremea cand Sf Apostoli,Parintii Apostolici erau inca pe pamant ,deci la inceputurile Crestinismului,TOTI oamenii care veneau la Biserica ,la Crestinism(ca NU se poate sa fii in Biserica dar sa NU fii Crestin si invers,ele sunt Una si acealasi lucru…dar NOI azi fiind SOFISTICATI,de la SOFISM=de la diavol, NU putem pricepe,ca suntem ….EXTREM DE DEPARTE de acei cu adevarat crestini) vedeau Duhul Sfant,precum scrie in Sf Scriptura ca Sf Apostoli au VAZUT Pogorarea Duhului Sfant in Chip de Limbi de Foc asupra celor din casa in care se aflau….precum si in Faptele Apostolilor sau in Epistolele Sf Ap Pavel,cum ca Darurile erau diferite…unii stiau limbile,altii invatau,altii proroceau,altii vindecau trupurile,altii inviau mortii,dar TOATE Darurile acestea,erau de la Preasfanta Treime,iar aceste Daruri,le VEDEAU /simteau FIZIC,adica cu ochii trupesti,dar oamenii devenind INVIDIOSI SI PIZMASI unii pe altii,Dumnezeu a RETRAS de la oameni,Puterea aceasta a Harului,iar acum in VREMURILE DE PE URMA, SIGUR cu aceiasi putere Harul Sfant va lucra si asupra celor care NU se vor pleca satanei si SLUGILOR sale.Lepadarea de lume se face ,prin renuntarea la pofte,patimi si pacate,prin post, rugaciune f. multa si mai ales prin Sfanta Marturisire(Spovedanie) si Sf Impartasanie cu Preasfintele si Preacuratele Taine din mana unui PREOT ORTODOX,cu FAPTE,NU ECUMENIST,ca alea riscam sa NU fie spre Mantuire si Luminare,ci spre osanda si despartirea de Hristosul Nostru Preascump .Noi sa ne facem PARTEA NOASTRA DE TREABA,adica SA NU PRIMIM ACESTE SPURCACIUNI SUB ORICE CHIP,iar restul sa ne punem NADEJDEA IN DUMNEZEU,ca SIGUR NU ne va parasi.Sa ne dea Dumnezeu LUMINA in minte si in suflet de la Harul Sau Preasfant si sa NU cadem si mai mult decat suntem si totodata sa ne dea Putere sa ne LEPADAM de toate ale Satanei,care sunt pe lumea asta si de NUMARUL OMULUI=CNP.De la MARELE Sf Vasile cel Mare aflam ca au mai fost vremuri asemanatoare si ADEVARATII CRESTINI NU S-AU PLECAT,ci au devenit SFINTI MUCENICI…. Diavolul, care se lauda ca va zgudui lumea, ca va pune mîna pe lume ca pe un cuib, ca va ridica lumea ca pe niste oua parasite 1 si ca va pustii orasele, el s-a vazut biruit de virtutea unei femei. Cauta sa dovedeasca, în vreme de prigoana, ca Iulita nu poate, din pricina slabiciunii firii omeneti, sa pastreze pîna la sfîrsit credinta sa în Dumnezeu , dar a aflat, prin încercarea la care a fost supusa,ca Iulita i-a biruit firea, ca si-a batut joc de amenintarile lui pe atît pe cît diavolul se astepta sa se plece în fata chinurilor.Iulita avea un proces cu unul din puternicii orasului, barbat lacom si violent, care-i adunase averea prin jaf si prin rapire. Acesta, dupa
          ce-i rapise Iulitei mult pamînt si dupa ce pusese mîna pe mosiile, satele,,
          vitele si slugile ei si pe toat averea mobila a femeii, a dat-o în judecata,
          sprijinindu-se pe calomniatori, pe martori falsi si pe judectori cumparati,
          In ziua judecatii, dup ce crainicul a chemat pe împricinati, iar
          aparatorii erau gata, Iulita a început sa vorbeasc de tirania omului. Si
          pe cînd voia sa spun ca de la început a fost stapîna averii si ca o stapîneste de vreme îndelungata, pe cînd, deci, voia sa se plînga de silnicia si lacomia lui, acela s-a sculat si a spus : «Judecata nu mai poate avea loc, pentru ca legea nu, îngaduie sa se bucure de drepturile civile
          cei care nu se închina zeilor, împratilor si nu se leapada de credinta’ în
          Hristos». Judectorul a socotit ca sînt drepte spusele lui si ca propunerea trebuie neaprat îndeplinita. Au fost aduse îndata tamîie si carbunii.
          Judectorul a spus împricinatilor ca daca Vor tagadui pe Hristos se vor
          bucura de legi si de toate avantajele legale; dar daca se vor tine de
          credinta, nu se vor putea bucura nici de tribunale, nici de legi si nici
          de celelalte drepturi cetatenesti, pentru ca, potrivit legilor,, sînt lipsiti
          de drepturile cetatenesti. Ce s-a întîmplat dupa aceasta ? A fost oare Iulita ademenita de bogatie? Si-a neglijat oare folosul ei, din ambitie fata de cel ce a nedreptit-o ? S-a speriat oare de primejdia ce atîrna asupra ei din partea’ judectorilor? Deloc, ci a spus : «Duca-se viata ! Piara avutia ! Mai bine sa-mi piara trupul decît sa rostesc un cuvînt împotriva Dumnezeului
          Care m-a creat!». Si cu cît vedea ca judecatorul este cuprins de mai
          multa furie la auzul acestor cuvinte si era aprins de cumplita mînie împotriva ei, cu atît mai mult multumea lui Dumnezeu ca, punîndu-i-se la
          îndoiala stapînirea asupra unor averi stricacioase, i s-a dat prilejul
          ajungand stapîna bunatatilor cereti. Are sa i se ia pamîntul, ca sa dobîndeasca paradisul ; are sa fie osîndit cu necinste, ca sa fie învrednicita
          de cununile slavei ! Are sa-i fie torturat trupul si are sa i se ia via cea
          trecatoare, ca sa primeasc nadejdile cele fericite, ca sa fie cu toti sfintii
          in bucuria împaratiei cerurilor ! A fost întrebat de multe ori si tot
          de atîtea ori a dat acelaai raspuns ,s i, spunînd ca este roaba lui Hristos,
          blestema pe cei ce o îndemnau sa se lepede de Hristos. Atunci judecatorul nedreptatii a lipsit-o nu numai de averile sale, câre-i fusesera rapite
          pe nedrept si împotriva legilor, dar a osîndit-o, dupa socoteala sa, la
          moarte, dînd-o focului. Iar Iulita n-a alergat cu atîta graba la nici una
          din bucuriile vietii cît a alergat la foc. Pe fata ei, în înfatisarea ei, în
          vorbele ce le rostea si în veselia ce înflorea din întreaga sa faptura, era
          zugravita bucuria sufletului ei……Scrieri1-Omili si Cuvantari,Omilia 5,pag 386,387…. Iertati-ma!

  8. Sunt firesti unele framantari interioare : ce o sa facem ?, cum o sa traim ?, unde ne inscriem copiii ?, cum luam un medicament? , cum intram la o operatie ? …. de asemenea si discutile casnice in contradictoriu ( daca nu sunt amandoi soti lamuriti in privinta acestui aspect ) … acestea mi se par cele mai greu de dus pentru ca lupti efectiv pentru a-ti salva casnicia . Daca cel de langa tine nu vede ( eyes wide shut ) primejdia , atunci tu te vei lupta de pe pozitia omului , care a luat-o pe ulei , pe miriste .. Sf. Nil Athonitul , Sf Efrem Sirul , Sf Lavrentie al Cernigovului , Parintele Sofian Boghiu , Parintele Arsenie Boca , Arhimandritul Tavrion , Ioan de Kronstadt, Sf Serafim de Sarov , Parintele Elpidie, Sf Parinte Iustin Parvu , Sf Parinte Proclu vorbesc clar despre aceste semne ale pecetii lui antihrist . Am gasit asa frumos scris de catre Sf. Siluan Athonitul cum putem rezolva problema : “Daca milostiv Domnul , prin suferintele Sale , ne-a dat pe pamant Duhul Sfant de la Tatal , ne-au dat Trupul Sau si Sangele , este limpede ca si tot restul , TOATE CELE DE TREBUINTA NE VA DA . Sa ne dam voii lui Dumnezeu , si atunci vom vedea pronia lui Dumnezeu , si va da noua Domnul si ceea ce nu asteptam . Dar cine nu s-a dat voii lui Dumnezeu , niciodata va putea sa vaza pronia lui Dumnezeu pentru noi . “ Scrierile Staretului Siluan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button