X

Germania se disociază de SUA privind acordul nuclear cu Iranul

Germania, o ţară semnatară Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, intenţionează ”să salveze” acest text, în pofida apelului lui Donald Trump de a ieşi din el, a anunţat vineri Guvernul german, relatează AFP.

”Avem puncte de vedere diferite pe tema acordul nuclear între Statele Unite şi statele europene” semnatare ale textului, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe într-o conferinţă de presă obişnuită.

Preşedintele american Donald Trump i-a îndemnat miercuri pe europeni să iasă din Acordul de la Viena, pe care iranienii au început să-l părăsească.

”Vrem să folosim toate posibilităţile oferite de acord pentru a avansa către o soluţie diplomatică”, a subliniat vineri purtătorul de cuvânt.

”Obiectivul nostru este să salvăm acordul, pentru că noi rămânem convinşi de faptul că este un instrument bun în împiedicarea Teheranului de a se dota cu o eventuală armă nucleară”, a adăugat el.

El a îndemnat Teheranul ”să revină în cadrul angajamentelor sale” şi să renunţe la ceea ce a prezentat duminică drept a ”cincea şi ultima fază” a planului său de reducere a angajamentelor pe care şi le-a asumat în domeniul nuclear şi la anunţul că nu se mai simte obligat să-şi limiteze ”numărul centrifugelor”.

Franţa şi preşedintele Consiliului Eueopean Charles Michel au apărat joi Acordul de la Viena, în care rămân parte cinci ţări – China, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Germania, după ce Statele Unite s-au retras în mai 2018.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.