X

Vedenia în care apare Cuv. Efrem din Arizona povestită de mitr. Neofit de Morfu pare să fie modificată spre a adormi conștiințele în legătură cu schismaticii din Ucraina

Mitr. Neofit de Morfu a povestit într-o conferință o vedenie ce au avut-o doi greci – soț și soție, drept răspuns la o întrebare legată de schismaticii ucrainieni. La noi, conferința a apărut tradusă pe site-ul Cuvântul ortodox (ex Război întru cuvânt), de unde redăm pasajul cu vedenia, urmând ca spre sfârșit să publicăm pasajele ce au fost evitate/cenzurate:

Intrebare: Voiam sa va intreb, Inalt Preasfintite, care este parerea dumneavostra in legatura cu pomenirea mitropolitului Epifanie al noii Biserici din Ucraina de catre episcopii si mitropolitii greci. Exista o anumita ingrijorare din partea credinciosilor din Grecia referitor la recunoasterea canonicitatii acestuia de catre Arhiepiscopia Eladei.

Care este parerea mea? Inainte sa apuc sa imi fac o parere despre acest lucru, mi-a descoperit Insusi Hristos, prin intermediul unor credinciosi cucernici din Grecia, care trebuie sa fie pozitia ortodoxa. Va voi povesti intamplarea, si, fiecare dintre dumneavoastra, sa trageti concluziile pe care le gasiti potrivite. Intr-o familie din Grecia, sotul, un om de o mare acrivie teologica, a decis sa nu mai mearga la Liturghie si sa se impartaseasca la preotii care il pomeneau pe Arhiepiscopul Atenei si pe Patriarhul Ecumenic. Si i-a zis sotia lui: “Si unde vom merge sa ne impartasim, te-ai gandit cumva?”. Ii raspunde: “M-am gandit. Sunt unele metocuri ale Sfantului Mormant (Patriarhia Ierusalimului), ale manastirilor din Sinai, vom merge la acestia sa ne impartasim.” Sotia sa, mai inteleapta, ii zice: “Nu facem mai bine rugaciune si post trei zile?”. Si asa au facut: au postit si s-au rugat si le-a aparut in fata ochilor, in carne si oase, cucernicul gheron Efrem din Arizona, un om care a plecat in America acum 20 de ani si a construit acolo 19 manastiri, fiu duhovnicesc al marelui Sfant Iosif Isihastul, un om pe care te poti baza, pe experienta lui duhovniceasca, pe rugaciunea lui. Si a ingaduit Dumnezeu sa apara in fata lor din indepartata America, tocmai in Grecia.

Mai ingaduie cateodata Dumnezeu si astfel de intamplari. O sa ma intrebati cum se intampla asta… Fie un inger il poarta pe om, fie sufletul omului calatoreste in chip minunat. Si le-a zis – aveau relatie duhovniceasca cu Gheronda din America, se cunosteau:

“Copiii mei, sa continuati sa mergeti la Liturghie in bisericile in care mergeati si pana acum. Sa nu faceti acest pas”. “Gheronda, ce se va intampla cu problema ucraineana, cu recunoasterea pe care au facut-o arhiererii nostri?”. “Marile evenimente globale care se vor intampla in curand, razboiul mondial si catastrofele naturale, acestea, desi vor rani si vor inspaimanta pe oameni, vor avea si urmari bune. Una din acestea va fi ca arhiereii si preotii nostri vor intelege ca puterea este in unitate si nu in dihonie si se vor opri din aceste actiuni, deoarece atentia oamenilor se va indrepta catre cele mari. Mai apoi, se va face un mare Sinod in care se vor discuta si se vor rezolva multe probleme care exista de secole in Biserica noastra.”

Asadar, evenimentele globale profetite de Sfintii Parinti nu vor avea ca rezultat doar durere, ci si binecuvantare, pace si fratietate.

Oamenii au vazut aceasta vedenie si ca adevarati crestini ce sunt si-au zis: “De ce sa credem in ce am vazut? Nu cumva este o ispita de la diavol, asa cum invata Sfintii Parinti?“. Dar ispita nu aduce niciodata pacea. Asa ca au mers sa intrebe o persoana cu viata sfanta. Si cum au intrat in casa acestui om al lui Dumnezeu ce credeti ca le-a spus, chiar inainte ca ei sa apuce sa intrebe sau sa zica ceva? Le-a spus pe un ton sever: “Ce v-a spus Efrem, aceasta sa faceti! Sa asteptati, sa nu va grabiti! Nu au planuri doar oamenii, are si Dumnezeu planurile Lui pentru Trupul Sau.“

Auziti? Cine este Trupul lui Hristos pe pamant, care este Biserica nezidita, potrivit Sfantului Porfirie? Doar Biserica Ortodoxa. Si Dumnezeu are un plan. Nu va lasa pe nimeni dintre noi, nici laici, nici clerici, din acest Trup al Sau sa pateasca mai multa stricaciune. Deja sunt destul rani. Asadar, Dreptul Judecator, Imparatul nostru, Domnul nostru, Iisus Hristos, proniaza, prevede si previne. Chiar si cele negative care au inceput deja, vor avea si roade bune pentru Biserica si pentru poporul credincios. Este nevoie de discernamant, rabdare si foarte, foarte multa rugaciune.

Reacția la cele spuse de mitr. Neofit de Morfu și răspândite foarte mult în spațiul virtual ortodox vine din partea pr. Manolis din Grecia, cunoscut pentru anti-ecumenismul său moderat:

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Schismatici
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Doamne iartă-mă, „când veți vedea uraciunea pustiirii stand în locul cel sfânt, cine citește să înțeleagă”, au devenit falși „mitropoliți”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.