X

Un iranian din România despre conflictul dintre Iran şi SUA: “Totul un teatru. Este un joc de-al lor”

Imaginea articolului Mărturia unui iranian despre conflictul dintre Iran şi SUA: De fapt, e totul un teatru. Este un joc de-al lor. VIDEO

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conflictul dintre Iran şi Statele Unite ale Americii este de fapt un joc de culise, ameninţările între cele două state existând dintotdeauna, este de părere Mehrzad Moghazehi, un cetăţean iranian care locuieşte în România de mai mulţi ani, conform Mediafax.

“Situaţia este destul de tensionată pentru orice iranian inclusiv pentru noi care trăim aici. Dacă lucrurile continuă cum au fost în ultima perioadă, poate izbucni un război. Eu nu sunt om politic, sunt un bucătar şef care trăiesc în România, de origine iraniană, tristeţea este valabilă şi pentru mine pentru că după ce am avut situaţia, cu toate problemele financiare, economice, în Iran pentru ca cei care sunt la putere au distrus economia. Toată lumea e îngrijorată, situaţia nu este deloc bună, pentru niciun iranian”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mehrzad Moghazehi.

Afaceristul susţine că Iranul nu este o ţară săracă.

“Există de toate, adică nu e aşa o sărăcie, să zici că e o ţară săracă. Iranul este o ţară foarte bogată. Stresul este destul de mare, pentru că aceste conflicte, eu, le cred nişte jocuri de culise, între Iran şi America, de fapt e totul un teatru, aşa cred şi foarte mulţi iranieni. Situaţia e tensionată şi nu ştiu dacă o să se rezolve în curând. Eu cred că mai rău de atât nu poate să fie, acest conflict între Iran şi America, ameninţările există dintotdeauna, dar acum nimeni nu ştie ce se poate întâmpla, care este adevărul. Părerea mea este că este un teatru, vor să izbucnească un război. Tuturor, celor de acolo, le este frică să iasă să protesteze pentru că acum o lună când s-a scumpit benzina de 3 ori, a fost un motiv pentru iranieni să iasă în stradă, au fost omorâţi peste 1.500 de oameni”, a mai spus Mehrzad Moghazehi.

În ceea ce priveşte asasinarea lui Qasem Soleimani, iranianul crede că generalul a fost dat în vileag de către concetăţeni.

“Asasinarea lui Qasem Soleimani cred că este un teatru de-al lor, adică nu cred că americanii puteau să afle unde e generalul şi să-l bombardeze, a fost dat un pont de la ăştia ai noştri. Este un joc de-al lor, au vrut să scape de el, a fost un motiv şi să vedem ce o să se întâmple de acum încolo”, a mai spus acesta.

În contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran, Donald Trump a anunţat miercuri că va cere Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în procesul de pace din Orientul Mijlociu. Ulterior, Alianţa Nord-Atlantică a anunţat că acceptă solicitarea preşedintelui SUA.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button