X

Știe el ceva! Papa Francisc: Omenirea se află „la limită” în fața unui război nuclear

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Papa Francisc a declarat luni că omenirea se află „la limită” în faţa riscului de izbucnire a unui război nuclear şi că această situaţie îl îngrozeşte, informează AFP şi Reuters. 

Suveranul pontif a făcut această declaraţie la bordul avionului cu care călătoreşte spre Chile şi Peru, la două zile după ce Hawaii a emis o alertă falsă privind un atac iminent cu rachete balistice, care a provocat panică în acest stat american şi a evidenţiat riscurile unui posibil război nuclear, declanşat accidental, cu Coreea de Nord.

Întrebat de jurnaliştii care îl însoţeau în avion despre posibilitatea unui război nuclear, papa Francisc a răspuns astfel: „Cred că suntem la limită. Îmi este cu adevărat frică de acest lucru. Este suficient un simplu accident pentru a precipita lucrurile”.

Liderul de la Vatican nu a menţionat însă în răspunsul lui statul american Hawaii şi Coreea de Nord.

Papa Francisc, care a evocat adeseori pericolul izbucnirii unui război nuclear, iar în luna noiembrie a lăsat impresia că Biserica Catolică îşi înăspreşte poziţia oficială faţă de armele nucleare, a spus că ţările lumii nu ar trebui să stocheze acest tip de arme, nici măcar atunci când ele sunt folosite doar în scopul descurajării adversarilor.

Suveranul pontif a distribuit jurnaliştilor prezenţi la bordul avionului său mai multe copii ale unei fotografii realizate în 1945 după explozia bombei nucleare de la Nagasaki, care prezintă un băiat japonez ducând în spate trupul neînsufleţit al fratelui său mai mic.

„Am fost emoţionat când am văzut asta. Singurul lucru la care am putut să mă gândesc a fost acela de a adăuga cuvintele ‘fructul războiului’”, a declarat papa Francisc, referindu-se la un mesaj pe care l-a scris pe spatele acelor fotografii.

„Vreau să reprintez fotografia şi să o distribui, pentru că o imagine ca aceasta poate să fie mai emoţionantă decât o mie de cuvinte. De aceea am vrut să o împărtăşesc cu voi”, a adăugat papa Francisc.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

  1. Banii pe care statul anticrestin Romania ii aloca pentru bor sint din buzunarele romanilor si nu sint oferiti cu dragoste si bunavointa pt ca majoritatea cetatenilor se plang ca salariile sint f mici si nu le ajunge de pe o zi pe alta in comparatie cu taxele f mari. Bor ar trebui sa numai primesca bani de la stat si sa traiasca efectiv din banii donati din dragoste de crestini. Si catedrala Pierzarii nemaului a fost contruita tot prin jecmanire si ma tem ca Dumnezeu nu iubeste asta. Totul va arde inclusiv pamantul pe care pasim pentru ca a fost spurcat cu pacate grele.

  2. Fraților, sa nu ne lăsăm înșelați! Mulți ma fac nebun ca doresc războiul, dar e de preferat războiul în comparație cu cipul (lagărul electronic) care avansează… Vine războiul, te spovedești, te împărtășești și asta e… Ce, am venit sa moștenim lumea aceasta?! Va vedeți în stare sa dați piept cu antihristul?! Într-adevăr, cei tari vor da piept cu antihristul (după cum o spune Sfântul Lavrentie de Cernigov). Asa ca, războiul să-l vedem ca pe o milă a lui Dumnezeu… Dacă nu ești pregătit acum, nu vei fi niciodată sa te întâlnești cu Hristos.. In trei zile poți să ajungi sfânt. Dacă vrei!

    1. Nu vă e milă de văduve, de orfani, de cei fără adăpost, de tinerețile frînte, de copii ce vor sîn dar mama nu mai e, de familiile sfîșiate?
      pecetea se pune pe suflet nu pe trup

      1. Liviu dragă, du-te și fă nani… in Apocalipsa spune de pecete că se va pune pe mâna dreaptă sau pe frunte.
        Iertare si Doamne ajută!

    2. Doamne ajuta.
      Pai din profetiile Sfintilor Parinti, asa se intelege. Ca mai intai va fi razboiul, si abia apoi isi va face aparitia antihristul si deci si pecetea. Dupa razboi deci. Eu asa inteleg, sper sa nu gresesc.
      Ca incet, incet, sistemul incearca sa creeze un lagar digital si ca e clar ca NU trebuie sa acceptam buletinele biometrice, asta da, insa nu asta va fi pecetea. Dar repet, sub nicio forma NU avem voie sa acceptam buletinul biometric, caci e o antecamera a iadului si toti Parintii contemportani ne-au avertizat cu privire la asta. Sa luam aminte la ei.
      Iertati!

  3. Dupa DEPRAVAREA SI SATANISMULmacar al celor 30 de ani( ai omenirii indifernta 99,99% fata de DUMNEZEU, la ce sa ne asteptam, decit la sufetinta cronica mai intii aici pe pamint?80%dintre romanii trecuti prin CRISTELNITA ORTODOXA nu au fost la votul pentru familie, nu exista scuza, decit moarte in chinuri. Omenirea nu are azi SCUZA. Doar pronuntind filmele pornografice, avorturile, pedofilia,homosexualitatea, crima, hotia si neamprostia si etc. si nu exista scapare, cum SODOMA SI GOMORA a ars in flacari. Nu e gluma! Deja Dumnezeu a rabdat prea mult.
    Ca daca te ia bomba rapid, e o binecuvintare, dar cind te-o lua haosul, intunericul, frica, groaza, mirosul, foamea, neajunsurile toate, BUBUITURILE, FRIGUL, atunci e strigatul si durerea fiintei NESABUITE atita amar de vreme. DIN PACATE N-AVEM SCUZE , SA NE CERTAM SINGURI
    DUMNEZEU SA NE MILUEASCA!

    1. SARUT DREAPTA ,SFINTE PARINTE,”DUHUL CAPITANULUI “!
      SFINTA TREIME SI MAICUTA DOMNULUI sa va audă si sa va binecuvinteze !AMIN !
      VA MULTUMESC cu plecăciune!
      DOAMNE,AJUTA-NE !
      AMIN !
      P.S.
      Astept cu sufletul la gură deciziile TARULUI RUS ,VLADIMIR PUTIN,MINUNEA VIE A ZILELOR NOSTRE ,prin care mai mult ca sigur ca ne vorbeste SFINTA TREIME !
      DUMNEZEU SA ni-l tina sanatos si LUMINAT la cîrma LUMII si ORTODOXIEI multi ,MULTI ANI HOTARITORI !
      De la DOMNIA SA,UNSUL DOMNULUI,VLADIMIR PUTIN ne vine SALVAREA ORTODOXIEI, GARANTAT !
      AMIN !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button