X

Lukoil ar putea prelua activele ExxonMobil pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră

Image result for exxon lukoil

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ExxonMobil discută cu compania rusă Lukoil despre vânzarea participației de 50% deținută de compania americană în proiectul Neptun Deep pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, au declarat surse guvernamentale. Următorul pas în cadrul negocierilor este solicitarea accesului pentru Lukoil la camera de date (informațiile tehnice și financiare despre proiect).

Ludovic Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, au afirmat că Romgaz ar putea fi parte a unui consorțiu care preia participația Exxon la exploatarea gazelor din Marea Neagră, consorțiu din care ar mai face parte OMV Petrom, care deține deja jumătate din proiectul Neptun Deep, și încă o companie nenominalizată.

Orban nu și-a ascuns preferința pentru ca Exxon, dacă se decide să vândă, să o facă în favoarea unei companii din spațiul euro-atlantic. Totodată, premierul a menționat posibilitatea ca în proiect să fie implicată și Romgaz.

”Ne dorim un partener  serios, dacă Exxon decide să vândă, care să fie din zona parteneriatelor noastre – Uniunea Europeană, NATO. Nu putem hotărî noi în locul Exxon cui  să vândă participația, dar există și alte oferte.  Lukoil a cerut niște informații, asta nu înseamnă că s-a luat o decizie să vândă către Lukoil. Există și alți investitori interesați să cumpere, inclusiv un consorțiu care să includă OMV, Romgaz și încă o companie, care poate să genereze o ofertă”, a declarat Ludovic Orban, luni, la Digi24.

Și ministrul Economiei, Virgil Popescu, a invocat posibilitatea implicării în proiect a Romgaz, dacă Exxon este decisă să renunțe.

”Mi-aș dori ca Exxon să continue operațiunile în România. În cazul în care din motive interne doresc să plece, le recomand să respecte legislatația românească pe care au folosit-o când au intrat, adica HG pentru transferul de licență. De asemenea, mi-aș dori ca Romgaz, companie a statului român, să fie parte din viitorul consorțiu care va exploata acest perimetru”, a scris Popescu într-o postare pe Facebook.

”Operațiunile de la Marea Neagra reprezintă o chestiune de securitate națională și recomand ca nimeni să nu ne pună la încercare cu acest lucru”, a mai scris ministrul.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Fraieri de romani: pun botul la vrajeala cu “Rusia e de vina”, iar partenerii “strategici” fac bani facand afaceri cu rusii.

    Fraiere de Orban, ne trebuie noua romanilor inapoi perimeteul respectiv, sa-l exploatam si sa vindem produsul finit cui si cu cat vrem.

    O clasa politica abjecta de carieristi ce ar vinde si pe mama lor din exces de zel si pentru niste functii vremelnice.

  2. “ExxonMobil – cea mai mare vânzare de active din ultimele decenii… informațiile obținute de Reuters arată că americanii doresc să renunțe la operațiunile din Europa, unde este prezentă de peste 120 de ani… un purtător de cuvânt al Exxon a declarat că firma “nu comentează asupra zvonurilor sau a speculaţiilor de pe pieţe”.

    Crede cineva ca acest mamut energetic renunta asa pur si simplu? O vorba spune ca „Nici un caine nu pleaca de la macelarie !”. Doar in cazul in care acestia stiu ca ceva urmeaza sa se intample in Europa, ceva care le-ar afecta afacerile daca raman.

    1. de acord cu tine …si profit de ocazie si iti urez :
      Craciun fericit! ….caci adevaratii Ortodocsi au astazi Craciunul…ceilalti care s-au lasat prostiti de papistasi l-au avut acum 13 zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button