X

Israelul invadează teritoriul palestinian ocupat, pentru a construi 2000 de noi locuințe

Image result for israel new homes palestina

Autorităţile israeliene au aprobat construcţia a 1.936 de noi locuinţe în coloniile din teritoriul palestinian ocupat, în plină extindere de la venirea lui Donald Trump la Casa Albă, un aliat-cheie al prim-ministrului Benjamin Netanyahu, a anunţat un ONG local, citat de France Presse.
Înaltul comitet de planificare al Autorităţii civile israeliene a dat aprobarea pentru construcţia acestor locuinţe în timpul unor întâlniri duminică şi luni, a indicat într-un comunicat ONG-ul israelian Pace Acum, care monitorizează atent această problemă sensibilă.

Mai precis, această organizaţie a raportat 1.150 de proiecte aprobate pentru faza de depozit şi 786 pentru faza de validare finală, inclusiv 258 de locuinţe în Haresha, o aşezare stabilită pe „teren privat” palestinian făcând obiectul unui litigiu.

Anunţul intervine în timp ce Netanyahu conduce un guvern interimar şi face campanie pentru alegerile legislative din 2 martie.

„Deşi nu are un mandat clar, acest guvern acţionează ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic şi continuă să promoveze construcţiile nocive şi inutile în teritoriile ocupate”, subliniază într-un comunicat Pace Acum, o organizaţie ostilă dezvoltării coloniilor.

Coloniile sunt ilegale în virtutea dreptului internaţional, dar administraţia Trump a anunţat în toamnă o schimbare de politică, considerând acum că nu sunt ilegale pentru Washington.

Această decizie a fost criticată vehement de autorităţile palestiniene, dar salutată de Benjamin Netanyahu, care a curtat electoratul din colonii în încercarea de a câştiga alegerile din aprilie şi septembrie dar nereuşind să obţină o victorie clară, de unde şi al treilea scrutin în mai puţin de un an, la 2 martie.

Colonizarea de către Israel a Cisiordaniei ocupate şi Ierusalimului de Est anexat a continuat sub toate guvernele israeliene începând din 1967.

Peste 600.000 de colonişti israelieni sunt instalaţi în aceste teritorii, unde trăiesc aproape trei milioane de palestinieni.

Colonizarea s-a accelerat în ultimii ani sub impulsul premierului Netanyahu şi al aliatului său de la Washington, preşedintele Donald Trump.

Acesta din urmă şi-a schimbat politica regională în favoarea Israelului, recunoscând Ierusalimul drept capitala statului israelian şi tăind fonduri destinate palestinienilor.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Sionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.