X

Alternativă la gazul rusesc: Grecia, Cipru și Israel au semnat un acord pentru construcţia unui gazoduct 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Grecia, Cipru şi Israel au semnat joi un acord pentru construcţia unui gazoduct submarin cu o lungime de 1. 900 de kilometri, între zăcămintele din estul Mediteranei care se dezvoltă rapid şi Europa, transmite Reuters.

Cu toate că Turcia se opune proiectului, ţările participante vor să ajungă la o decizie finală de investiţii până în 2022, iar conducta să fie finalizată până în 2025, pentru a contribui la diversificarea resurselor energetice ale Europei.

Guvernele europene şi Israelul au convenit anul trecut un acord pentru continuarea aşa-numitului proiect EastMed, în valoare de 6-7 miliarde de dolari, care ar urma, într-o primă etapă, să transporte 10 miliarde de metri cubi de gaze pe an din Israel şi apele teritoriale ale Ciprului către insula Creta, apoi prin Grecia continentală şi până la reţeaua europeană de gaze, via Italia.

Miniştrii Energiei din Grecia, Israel şi Cipru, Kostis Haţidakis, Yuval Steinitz şi Yiorgos Lakkotrypis, au semnat acordul final referitor la conductă la o ceremonia organizată la Atena.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului turc de Externe a spus că orice proiect care ignoră drepturile Turciei şi ale turcilor ciprioţi legate de resursele naturale din estul Mediteranei va eşua.

”Cea mai economică şi sigură rută de utilizare a resurselor naturale din estul Mediteranei şi pentru livrarea lor pe pieţele de consum din Europa, inclusiv în ţara noastră, este Turcia”, a afirmat acesta într-un comunicat.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button