X

După porcii din România au fost luați la țintă curcanii din Polonia

Pair of bronze turkeys on green pasture at farm
FOTO: Getty Images
Gripa aviară a fost detectată în fermele de curcani din estul Poloniei, au anunţat miercuri autoritățile, iar presa locală a informat că focarul ar putea impune sacrificarea a până la 40. 000 de păsări, potrivit Reuters.

Polonia, cel mai mare producător de păsări de curte din Europa conform datelor Eurostat, nu a mai înregistrat niciun focar de gripă aviară din 2017.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Andrzej Danielak, președintele Asociației Poloneze a Crescătorilor și Producătorilor de Păsări, a declarat că ar putea fi afectate trei ferme, cu până la 350.000 de păsări expuse riscului, pe o rază de trei kilometri.

„Serviciile veterinare implementează procedurile de eradicare a virusului în această situație”, au transmis autoritățile locale din regiunea Lubartowski într-un comunicat de presă emis marți, adăugând că virusul reprezintă un subtip de gripă aviară H5N8 extrem de patogenă care poate amenința și oamenii.

Autoritățile au informat că au avut loc reuniuni de criză, în timp ce postul de televiziune polonez Polsat a arătat mașini ale poliției care blocau un drum din zonă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Aviara este sora cu “terorismul fara teroristi”, caci pe care-i prinde “potera”, ii prinde….morti, adica fara posibilitatea de a se apara, dar mai ales de a spune “cate ceva”. Teama ca teroristii prinsi sa nu scoata vreun porumbel este adevaratul dusman de moarte al celor numiti (post-mortem) teroristi. Cu atatea ascultari de telefoane si supraveghere electronica ne este imposibil de crezut ca exista teroristi. Cine sunt adevaratii teroristi, asta-i intrebarea?
  Ce-o fi cu atata aviara prin Europa, sau care-i scopul ei?
  De ce s-a pus aviara pe capul polonezilor? O sti mai dinainte aviara pe cine sa atace?

  1. Simplu ca bună ziua !
   Aviara nu are voie sa se manifeste decit in tarcul europei de est .
   DOMNULE, cit vor mai rabda popoarele estice.,sa.manince cauciucurile hitleristilor teroriști.UE fara ripostă irevesibila?
   Ma intreb.,totuși cum de conducatorii estici au aceeasi mama și tata de au putut sa-i supuna pe toti la fel ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button