X

Se desfiinţează Institutul Revoluţiei Române, condus de Ion Iliescu. Reacţia acestuia: ”Asta e o porcărie curată”

Executivul a adoptat, luni, o ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, condus de fostul preşedinte Ion Iliescu, solicitarea fiind făcută de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

”Domnule prim-ministru, vă rog să fiţi de acord cu introducerea pe ordinea suplimentară cu un proiect de ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de primul preşedinte, de Ion Iliescu”, a spus secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, potrivit Mediafax.

Reacţia premierului Ludovic Orban a fost scurtă: ”Aprob”.

Institutul Revoluţiei Române s-a aflat în centrul unui scandal după ce a decis organizarea unui concert în 22 decembrie, gest calificat de mai multe organizaţii civice drept o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 şi urmaşilor acestora.

Ulterior, Grupul pentru Dialog Social a cerut desfiinţarea imediată a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Institutul are ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor – în plan politic, economic şi social – ale Revoluţiei române din decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporană a ţării noastre.

Conducerea Institutului Revoluţiei Române este asigurată de un „Colegiu Naţional”, alcătuit din personalităţi reprezentative ale revoluţiei române, printre care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Petre Roman.

Reacţia lui Iliescu: „Mă surprinde. E o porcărie curată”

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, luni, pentru Mediafax, că desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române este ”o porcărie curată”, că este surprins de decizie şi că nu înţelege motivaţia demersului Executivului.

”Nu am auzit de aşa ceva. Asta e o porcărie curată. Adică Institutul Revoluţiei Române, renunţăm la Revoluţia Română, la studierea ei… Nu înţeleg, nu ştiu, nu am aflat încă această ştire. Mi se pare o porcărie indamisibilă. Că sunt oameni care n-au trăit Revoluţia şi nu-nţeleg şi-i interesează, asta e altă treabă, dar a fost un moment istoric remarcabil care-a marcat întreaga transformre pe care a cunoscut-o ţara în ultimii 30 de ani de zile. Cum să renunţi la aşa ceva? Unde în lume se întâmplă aşa ceva? N-am aflat încă această ştire, mă surprinde şi nu-nţeleg motivaţia ei”, a afirmat Ion Iliescu.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Comunism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

11 comentarii

   1. ILIESCU SI BASESCU si camarila securisto-politica infiltrata de la ACADEMICIAN,CERCETATOR,SCRIITOR,ZIARIST ,ARTIST ,militar,securist pina la ultimul consilier din primaria comunei sau militian,sau invatator ,sau jurist sau infirmier sau femeie de servici ,SINT MAI RAI CA DRACU .
    Pe dracu ,aceste excremente bipede impreuna cu familiile si care eu zic ca numara sase milioane de romansi neaosi ,de mult l-au intrecut in RAUTATE,VICLENIE, PERFIDIE ,CINISM ,IMAGINATIE SI NEAMPROSTIE .Cred ca sta diavolul MUT DE INVIDIE !
    Sa te razbati pe VENITURI SPECIALE (salarii /pensii)pe care NU TU LE PRODUCI,tu fiind NEPRODUCTIV,iar tu esti o MEDIOCRITATE ABSOLUTA in munca ta ,iar PALMASII PRODUCTIVI (sapator santuri/inginer)primind doar maruntisul, bun pentru moarte sigura,(100/250 eur lunar de 30 ani )este mult mai mult si mai CRIMINAL decit a fi satanist .
    Daca ADAM SI EVA s-au last inselati,ncidecum din rautate au cazut ,ci din NAIVITATE .
    PE CIND ACESTE creaturi hidoase ,adeptii acestor HITLERISTI romani ,sint DEGENERATI SUFLETESTE-mintal ,si ar trebui RASI din istorie fara sa le ramina SAMINTA .
    Drama e ca le sintem chiar complici si sintem proprii nostri calai prin LIPSA DE IUBIRE DE DUMNEZEU ,DE DREPTATE SI ADEVAR SI DE APROAPELE .
    „Sa nu ajuti si sa nu te insotesti cu pacatosul.”ne spune SFINTUL DUH IN BIBLIE !
    „SA STAM BINE, SA STAM CU FRICA SA LUAM AMINTE !”
    Si noi ce facem de 30 ani ?
    Votam intre EN CASTROANE fiecare intr-o culoare a curcubeului avind acelasi continut toxic si radioactiv de kka ,vociferam nearticulat si necocludent ca lasii,si DEZERTAM CA TRADATORII in „DIASPORA” celor care au INITIAT /SUGERAT/IMPUS iadul in ROMANIA prin acesti DEGENERATI ,SUPERDIAVOLESTI ,iliescu si basescu si REGELE mihai si & ,adica circa sasemilioane insi cu neamuri cu tot !
    O FI BINE,O FI RAU ?!
    Eu zic ca nu sint americanii adusi aici doar sa primeasca organe de la trufandale ,ci sa faca gaura in pamint ca musai sa-si aseze cortul MAREA THETIS .
    SCAPA DOAR CITIVA FIRFIREI ,SI MUSAI DOAR CINE MERITA,adica cei insemnati cu CRUCEA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS.
    DREAPTA E SFINTA TREIME SI MAICUTA DOMNULUI !

    AMIN ! AMIN !AMIN !

 1. Da ,si ce te surprinde ?
  De cind a slabit credinta pe pamint,e firesc.ca DUMNEZEU sa le.permita sa iasa la suprafata,spurcatilor .Tocmai fac acum o legatura cu un reportaj de pe canalulu yutube CONDOR C pe care chiar diavolul il foloseste
  Nu stiu.cit e de reala.relatarea ,pentru ziaristii ca sint 99,99%demonizati,dar oricum diavolii ni se vor arata concret cind.vor ateriza cu OZN-urile
  lor .
  Poftim ,edifica-te, la ce nivel lucreaza,si cum se explica ca omenirea in loc sa evolueze,decade din rau in mai rau .pentru ca oamenii s-au vindut IN MAJORITATE,spurcatului ,cel care se da drept INGER DE LUMINA,priveste numai.citi abonati sint pe acest canal ,pe care eu l-am descoperit acum cinci ani intimplator,dar cite or fi…
  https://youtt.be/ZhaP1_G_l2w

   1. Iata alt link ,unde se explica si mai detaliat înfrățirea conducătorilor lumii cu dracii (cică, ei sint „oameni buni”iar.ortodocsii care le dejoaca panurile sint” oamenii întunericului”
    Pe mine ma uimește următorul aspect,diavolul stie exact ce il asteapta ,si ca nu are nici o sansa in fata DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS .
    Si totusi napirtul nu se lasa sa FRAEREASCA oamenii si sa-i aduca de partea lui prin MINCIUNA.
    PROBABIL CA Nu vrea sa fie singur in VESNICIE, si-si atrage majoritatea oamenilor ,asa se explica munca lui de citeva mii de ani…DOAMNE MILUESTE !
    A declarat in vara ca deja acum pe pamint ai lui ,ai nenumitului sint,SAPTE MILIARDE insi ,iar ai.lui DUMNEZEUmai sint inca pe pamint sapte sute de mii insi .

    https://youtu.be/2lsxMHJN0fs

 2. Porcaria nu poate fi curata decat numai la Iliescu. Initiativa de a desfiinta aceasta institutie are si parti bune. Poate aflam vredata cine a fost Iliescu si toti cei care au orhestrat Revolutia si care se fac vinovati de moartea romanilor cazuti atunci. De fapt cred ca prin aceasta initiativa si prin ceea ce va decurge de aici, cei de la conducere le arata „pisica” PSD-istilor atunci cand acestora le va reveni pofta de a fi in capul mesei. Faptul ca lui Iliescu nu-i convine aceasta mutare inseamna ca de altceva ii este lui frica, de fapt. Si ce l-ar putea speria mai tare decat o deconspirare= ani grei de puscarie?
  Asteptam sa vedem deznodamantul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.