X

UE se dezintegrează? Spania, pe drumul deschis de Brexit

O ieșire din UE în stil britanic e din ce în ce mai prizată de spanioli

Începe dezintegrarea UE? Spania, pe drumul deschis de Brexit

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O altă țară din Uniunea Europeană pare că vrea să trântească ușa în nasul Bruxellesului: Spania. 
Unde sentimentele negative față de blocul comunitar au explodat cu ocazia tulburărilor generate de mișcarea separatistă catalană.
În plus, o decizie recentă a Curții Europene de Justiție arată că unui important lider separatist catalan, Oriol Junqueras, nu-i poate fi ridicată imunitatea parlamentară, are dreptul la ea fiind ales deputat european în luna mai.

Oriol Junqueras și alți nouă lideri separatiști catalani au fost închiși în 2017 și condamnați la pedepse grele pentru rolul lor jucat în referendumul cu privire la independența Cataloniei, ilegală în ochii Madridului.

Junqueras ispășește o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru rebeliune. Instanța europeană a considerat că Junqueras trebuie eliberat și autorizat să-și ocupe locul în Parlamentul European.

Decizia a făcut vâlvă în Spania, mai ales în rândurile partidului de dreapta, Vox, care este acum supus la mari presiuni pentru a susține o versiune spaniolă a referendumului din Marea Britanie pentru Brexit.

Președintele partidului Vox, Santiago Abascal, a criticat frecvent faptul că Spania trebuie să „facă față ingerințelor UE” în chestiunile interne ale țării, estimând că partidul său nu trebuie să mai accepte „tot felul de umilințe” de la Bruxelles.

„Spania nu trebuie să respecte judecata celor care atacă suveranitatea noastră și securitatea noastră”, a lansat Abascal.

Vox este la ora actuală al treilea partid ca împortanță în Spania dar a cunoscut o puternică susținere în ultimul an. Vox militează pentru ca puterile suverane ale Bruxelles-ului să le revină guvernelor naționale.

Deocamdată, Vox nu a susținut oficial un Spaxit, un Brexit spaniol, dar presiunea populară îi cere să o facă.

Spaniolii de rând par să agreeze o ieșire de sub Big Brother-ul UE iar hashtagul #Spaxit a devenit chiar o tendință pe Twitter.

Polonia, sătulă de corectitudine politică

Dar Spania nu este singura țară din UE care pare că s-a săturat de mâna intruzivă a Bruxelles-ului.

Săptămâna trecută, judecătorii UE au lăsat să se înțeleagă că Polonia ar putea părăsi blocul comunitar dacă va adopta recentele propuneri de reformă judiciară. În cadrul acestei reforme, se numără o propunere prin care judecătorii ar putea fi revocați dacă pun sub semnul întrebării reformele guvernamentale.

Polonia, care a avut probleme cu justiția europeană din cauza acestor reforme, susține, prin vocea partidului Lege și Justiție, aflat la putere, că reformele sistemului judiciar sunt necesare pentru lupta împotriva corpției și remanierea sistemului judiciar. Care ar fi influențate de perioada comunistă a țării.

Consiliul național al magistraturii din Polonia a fost deja suspendat din rețeaua europeană a consiliilor magistraturilor.
Analiști de la The New Americani apreciază că, pe fondul reticențelor Poloniei de a deveni o țară „corectă politic” în multe privințe, dar și pentru înclinări către trecutul comunist, UE ar putea fi în măsură „să ceară Poloniei să părăsească blocul comunitar înainte ca cetățenii polonezi să ceară o separare de UE”.

Spania, Polonia și toate națiunile Uniunii Europene au propriile culturi specifice, care sunt importane pentru aceste națiuni.
Insistența UE pentru corectitudinea politică, tendințele sale culturale de stânga și apetitul pentru imigrația în masă încept să-și arate efectele asupra europenilor de rând.

De altfel, euroscepticismul, mișcare politică europeană care pledează pentru dezagregarea UE, este în creștere în numeroase țări ale blocului european.

Faptul de a fi martor la tentativa actuală a Marii Britanii de a se retrage din UE a inspirat mișcări din toată Europa să facă la fel.
Spania, Polonia și alte țări europene actuale vor urmări îndeaproape experiența britanică de ieșire din Uniune.

Reușita sau eșecul Marii Britanii de a-și reveni fără monitorizarea Big Brother-ului UE va fi probabil o cheie pentru ca Uniunea Europeană să rămână viabilă în viitor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Atat separatistii catalani, cat si partidul de nationalist si pro spexit, Vox, sunt finantate de Israel. Nu va bucurati de ce se intampla in Spania, ca nu-i de bine nici pentru un milion de romani care taiesc si lucreaza acolo.

  The Rise of Spain’s Pro-Israel, Far-Right Party
  The ultranationalist Vox party scored a big win in Spain’s parliamentary elections with a platform that combines anti-immigration rhetoric and support for Israel
  “In the name of the Likud Party, I want to wish Vox and its president [Santiago Abascal] a great result in the general elections,” Likud Foreign Affairs Director Eli Hazan tweeted the day before the election.
  https://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/284204/spains-pro-israel-far-right-party

  1. Apoi se stie ca si globalisti si anti-globalistii tot everii is. Azi in lume vedem o lupta intre globaistii NWO (Rothschild, Rockefeller… etc) si evreimea pe filiera rabinica (Netanyahu, Trump, Jonson…etc) doua fatete ale aceisai monezi. Primii vor conducerea intregii lumi si inscaunarea lui…. iar cei din urma il asteapta pe Mesia si fac toate demersurile in acest sens. Deci, nimic nou sub soare astia se bat intre ei prin interpusi de sute de ani de la Torquemada pana la al doilea raboi mondial. Bine se bat intre ei, dar la nevoie tot uniti sunt daca e o amenintare exterioara pentru careva.

 2. Cod roșu de alertă în Israel. Benjamin Netanyahu, evacuat într-un buncăr
  În septembrie, liderul Partidului Likud, aflat atunci în campanie electorală pentru legislative, a mai fost evacuat dintr-o întâlnire publică
  https://www.realitatea.net/stiri/extern/cod-rosu-de-alerta-in-israel-benjamin-netanyahu-evacuat-intrun-buncar_5e03dc7a3f8b1578d93e9891

  ISRAEL PREPARING FOR WAR WITH IRAN, SYRIA AND HAMAS!
  https://www.youtube.com/watch?v=zjMFC5Ez1_0

  1. Curtea Penală Internaţională anunţă o anchetă cu privire la posibile crime de război în Palestina.
   https://adevarul.ro/international/in-lume/curtea-penala-internationala-anunta-ancheta-privire-posibile-crime-razboi-palestina-reactia-israelului-1_5dfd21535163ec427137ce01/index.html
   SUA se opune acţiunilor Curţii Penale Internaţionale împotriva Israelului
   https://www.bursa.ro/sua-se-opune-actiunilor-curtii-penale-internationale-impotriva-israelului-88596839
   Israel to reinstitute ‘assassinations policy’
   https://www.aa.com.tr/en/middle-east/israel-to-reinstitute-assassinations-policy-/1684611
   Israel is considering preventing the entry of officials from the International Criminal Court (ICC) in response to the chief prosecutor’s decision to investigate its possible war crimes in the occupied Palestinian territories
   Representatives from the Israeli ministries of foreign affairs, justice and national security council have discussed practical ways to respond to the ICC chief prosecutor’s decision.
   https://www.middleeastmonitor.com/20191224-reports-israel-considers-denying-entry-of-icc-investigators-in-response-to-war-crimes-probe/

 3. Nu pentru românii care lucrează in Spania trebuie sa ne facem griji. Ei au ales sa stea acolo. Dezagregarea uniunii (care oricum e o facatura) va atrage după sine puternice mișcări naționaliste. Va fi ceva cam cum era inainte de primul razboi mondial. Atunci ca fi foarte simplu (de exemplu) ca Ungaria sa revendice, cu șanse foarte mari – Ardealul. Slăbiciunea statului român + fermitatea si hotararea liderilor maghiari + lipsa umbrelei UE care ca păstreze cumva status-quo-ul = reteta perfecta pentru ruperea României in partile ei componente de DINAINTE de Cuza. Modelul iugoslav este foarte la indemana.

  1. Da, dezintegrarea UE ne va pune intr-o situatie foarte dificila, nu numai in raport cu Ungaria, ci si in raport cu ceilalti sateliti ai Rusiei din jurul nostru.
   „Într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia…” „Și pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc” – Arsenie Boca
   Serbia was once again the only Balkan country to back Moscow in a vote on a United Nations General Assembly resolution urging Russia to withdraw its military forces from Crimea.
   https://balkaninsight.com/2019/12/10/serbia-backs-russia-over-un-resolution-on-crimea/
   Putin accuses Bulgaria of holding up TurkStream pipeline
   Speaking at a joint news conference with Serbian President Aleksandar Vucic in the Russian Black Sea resort town of Sochi, Putin said Bulgaria was “deliberately” delaying implementing the TurkStream on its soil.
   https://www.reuters.com/article/us-russia-serbia-bulgaria/russias-putin-accuses-bulgaria-of-holding-up-turkstream-pipeline-idUSKBN1Y82HW

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button