X

Papa Francisc solicită ONU o sărbătoare interreligioasă a „Fraternității Umane”

Sursă foto: lifesitenews.com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ca semn al importanței pe care Papa Francisc îl atribuie inițiativei sale sincretiste de la Abu Dhabi, când s-a întâlnit cu Marele Imam al Moscheii al-Azhar din Egipt, Ahmed el-Tayeb, realizează o petiție către Națiunile Unite să declare 4 februarie Ziua Mondială anuală a Fraternității Umane, a anunțat Vaticanul. 

4 februarie este aniversarea controversatei declarații comune a Papei Francisc cu Marele Imam Sunni, văzută de criticii săi care promovează indiferentismul religios.

Într-un mesaj transmis săptămâna trecută secretarului general al Națiunilor Unite, António Guterres, la sediul ONU de la New York, Papa a invitat, de asemenea, Națiunile Unite să organizeze, împreună cu Sfântul Scaun și Universitatea Al-Azhar din Cairo, un Summit mondial de Fraternitate, care va avea loc în viitorul apropiat.

Mesajul a fost prezentat pe 4 decembrie secretarului general al ONU de către membrii creștini, musulmani și evrei ai „ Comitetului superior pentru fraternitatea umană ”, creat în luna august pentru atingerea obiectivelor conținute în „Documentul despre fraternitatea umană și conviețuirea împreună”. semnat de Papa Francisc și Ahmed el-Tayeb la Abu Dhabi, la 4 februarie 2019. 

Foto: Membrii Comitetului Superior pentru Fraternitatea Umană se întâlnesc cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la New York, 4 decembrie 2019. Foto cu amabilitatea presei din Vatican.

 

În timp ce documentul condamnă laudativ „toate acele practici care reprezintă o amenințare la viață precum genocidul, actele de terorism, deplasarea forțată, traficul de persoane, avortul și eutanasia”, a stârnit, de asemenea, controverse considerabile pentru afirmarea că „diversitatea religiilor” este „voită de Dumnezeu”, aparent, în același mod ca rasa, sexul și limbajul.

Criticii acestei afirmații, precum episcopul Athanasius Schneider, auxiliar al Sf. Maria din Astana, Kazahstan, au  spus  că este echivalent cu „promovarea neglijării primei porunci” și este o „trădare a Evangheliei”.

„Oricât ar fi de nobile obiective precum„ fraternitatea umană ”și„ pacea mondială ”, ele nu pot fi promovate cu prețul relativizării adevărului unicității lui Iisus Hristos și al Bisericii Sale și a subminării primei porunci a Decalogului,” el a spus într-un  interviu  cu LifeSite, în urma știrilor despre înființarea „Comitetului superior” cu mai multe credințe. 

Președintele comisiei, cardinalul Miguel Ángel Ayuso Guixot, președintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios, împreună cu secretarul său, judecătorul musulman Muhammad Abd al-Salam, a condus delegația la ședința din 4 decembrie la sediul ONU de la New York.

Vatican News a raportat că Guterres „și-a exprimat aprecierea și disponibilitatea de a lua parte la inițiativă, subliniind importanța lucrului pentru întreaga umanitate.”

De asemenea, el a numit Adama Dieng, consilier special al ONU pentru discursul de ură și prevenirea genocidului, ca reprezentant al ONU, pentru a urmări activitățile propuse și pentru a lucra cu Comitetul.

Într-un interviu din 27 septembrie 2019, Dieng a spus că, deși nu există o definiție oficială pentru discursul de ură, Națiunile Unite înțelege că înseamnă „orice fel de comunicare în vorbire, scriere sau comportament, care atacă sau folosește un limbaj peiorativ sau discriminatoriu cu referință unei persoane sau a unui grup pe baza căruia sunt, cu alte cuvinte, bazate pe religia, etnia, naționalitatea, rasa, culoarea, descendența, sexul sau alt factor de identitate. ”

Ziua Mondială a Fraternității Umane a fost discutată pe 11 septembrie 2019, la  prima ședință  a „Comitetului superior pentru fraternitatea umană” de la Vatican. Într-o inițiativă similară, a doua zi, 12 septembrie, Papa Francisc a invitat reprezentanți ai principalelor religii și organizații internaționale, precum Națiunile Unite, să se adune la Vatican la 14 mai 2020 pentru semnarea unui „ Pact global pentru educație ” pentru un „umanism nou”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Cred ca ziua asta va fi sarbatorita cum se cuvine cu artificii, alcool si curve in occident iar in lumea araba cu traditionalele aruncari in aer.

    Aaa, era sa uit: Anatema acestui inaintemergator al antihristului. Duca-se la tatal lui.

  2. S-au adunat masonii sa puna planeta la cale.
    Comunistul Antonio Guterres a fost presedintele Internationalei Socialiste, apoi Comisar ONU pentru Refugiati, iar acum este secretarul general al ONU. Sa vedem cum o sa-si plateasca ONU angajatii, ca pusculita este goala.

    He was the United Nations High Commissioner for Refugees between 2005 and 2015.
    Guterres was the prime minister of Portugal from 1995 to 2002 and was the secretary-general of the Socialist Party from 1992 to 2002. He served as president of the Socialist International from 1999 to 2005.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ant%C3%B3nio_Guterres

    Guterres warns UN may not have money to pay staff next month
    https://www.youtube.com/watch?v=_jK0T9nBDdw

    In

  3. Interviu cu Assad cenzurat de presa italiana
    On 26 November 2019, President al-Assad granted an interview to Rai News 24 journalist, Monica Maggioni. It was agreed that the interview would air on 2 December on both Italian Rai News 24 and Syrian national media outlets.
    Early on the morning of 2 December, the Italian channel decided to cancel the broadcast with no clear explanation.
    https://www.youtube.com/watch?v=idkp6TGq8uk&feature=emb_logo
    3:29 “Oamenii, in special cei din generatia tanara nu stiu nimic despre stat, lege si institutii”
    4:05 “Prima parte a solutiei este religioasa, pentru ca aceasta ideologie (a wahabistilor) este religioasa, iar institutiile religioase din Siria fac eforturi foarte mari in aceasta privinta”

  4. Datorita incalzirii globale, vremea spanacului va incepe in ianuarie

    Greece and Turkey closer to armed conflict, say experts
    https://www.aljazeera.com/news/2019/12/greece-turkey-closer-armed-conflict-experts-191205214345751.html
    Turcia a trimis ajutoare militare guvernului din Libia, sfidând un embargo impus de ONU,
    Zvonurile spun că Atena este hotărâtă să riposteze cu armament dacă vreo navă turcă intră în zona disputată. John Psaropoulos, corespondent în Grecia pentru Al Jazeera, citează analişti locali care spun că Grecia şi Turcia sunt aproape de un conflict armat.
    Ministrul turc al energiei Fatih Donmez a anunţat că, de îndată ce acordul care a înfuriat Atena va fi ratificat de ambele părţi, nave de explorare turce vor începe să caute petrol şi gaze în regiune.
    Egipt are relaţii bune cu Grecia şi Cipru, dar foarte proaste cu Turcia. Egiptul şi Grecia discută deja de urgenţă delimitarea propriilor zone economice.
    https://www.zf.ro/business-international/presedintele-turc-recep-tayyip-erdogan-inflameaza-geopolitica-mediteraneana-pana-la-punctul-de-explozie-cu-manevre-ce-aduc-sub-stapanirea-turciei-teritorii-revendicate-de-grecia-si-cipru-18660755
    Mutsunakis cere ONU să condamne acordul maritim turco-libian
    https://www.stiripesurse.ro/grecia-cere-onu-sa-condamne-acordul-maritim-turco-libian_1411649.html
    Erdogan a criticat susţinerea oferită de Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Egipt generalului insurgent Khalifa Haftar, si avertizează că Turcia ar putea interveni militar în Libia
    https://www.stiripesurse.ro/situatia-se-complica-erdogan-avertizeaza-ca-turcia-ar-putea-interveni-militar-in-libia_1411609.html
    Potrivit unui raport al agenției New York Times din 1991, serviciile de securitate americane au finanțat și asistat antrenamentele lui Haftar și ale contingentului său ca parte a eforturilor de a-l înlătura pe al-Gaddafi de la putere. Conform raportului, când guvernul din Ciad a fost înlăturat, în 1990, Statele Unite au căutat un nou azil pentru Haftar și trupele sale. După încercări eșuate de a-i transfera în Kenya și Zair (în prezent, Republica Democrată Congo), Washingtonul le-a oferit, în cele din urmă, azil în SUA. 20 de ani a trăit, aparent, în liniște alături de familia sa în provincie în statul Virginia. Au apărut zvonuri cu privire la colaborarea lui cu CIA-ul. Locuința lui Haftar, din orașul Falls Church, era situată la doar câteva mile de sediul CIA din Langley.
    După începutul revoltei împotriva lui al-Gaddafi în 2011, generalul Haftar s-a întors în Libia unde a devenit comandantul forțelor rebele din est.
    În februarie 2014 a avut loc o așa-zisă lovitură de stat, condusă de generalul Khalifa Haftar.
    Haftar continuă să lupte împotriva grupărilor islamiste și împotriva Parlamentului din Tripoli, (Congresul General National) si a Guvernului de Salvare Națională din Tripoli, nerecunoscute internațional. De asemenea, Haftar a adoptat o atitudine sfidătoare în ceea ce privește noul Guvern de Acord Național condus de Fayez al-Sarraj.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Khalifa_Haftar

    Portavionul Harry Truman impreuna cu un submarin si cateva distrugatoare a intrat in Marea Mediterana pe 5 decembrie si se indreapta spre Siria
    https://www.youtube.com/watch?v=xzS2AETUDeA
    https://www.dvidshub.net/image/5961976/uss-harry-s-truman-cvn-75-transits-mediterranean-sea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button