X

Vânătorii nu cred în existența pestei porcine africane și refuză să mai măcelărească animalele

Asociația Generală a Vânătorilor nu crede în existența pestei porcine africane.  Vânătorii spun că porcii mistreți găsiți pozitivi la analize nu erau, de fapt, bolnavi, și refuză să mai măcelărească animalele. Suspiciunile acestora au fost confirmate de oameni de afaceri danezi, care au cumpărat deja fermele de porci falimentate de pesta porcină africană.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

foto1 porci EXCLUSIV! Fermele de porci românești închise de pesta africană, cumpărate de străini

Carnea porcilor domestici uciși putea fi folosită la conserve, reducând pierderile statului

Ultimele informații referitoare la pesta porcină africană răstoarnă cu totul percepția asupra epidemiei din țara noastră, care a pus la pământ industria cărnii de porc. Teoriile conspirației din ultima vreme, care făceau o paralelă cu gripa aviară care a îngropat, la vremea respectivă, industria avicolă, par să se confirme. Trimiși să împuște în masă mistreții, considerați vinovați de răspândirea bolii, vânătorii au constatat că, după depistarea unui animal pozitiv la peste porcină africană, nu reușeau să mai găsească în zonă niciun mistreț mort. ”Merge foarte greu treaba, pentru că vânătorii cam refuză să se angreneze, pentru că nu toată lumea este convinsă să facă acest lucru. Și asta pentru că acolo unde s-a depistat un caz pozitiv sau s-a declarat focar nu găsim niciun mistreț mort, ceea ce înseamnă că nu se confirmă boala. Când apare un caz pozitiv ar trebui să găsim 10, 20 de mistreți morți, pentru că într-o săptămână mor pe capete. Sunt multe lucruri neclare. Eu cred că este posibilă o confuzie, să fie suspectată boala și să nu existe. Și atunci de ce să-i măcelărim și să-i împușcăm pe toți, să afectăm echilibrul ecologic și să lăsăm fără hrană prădătorii, când nu mor? Împușcăm numai cota de recoltă și ne oprim acolo. Nici eu nu am convingerea în toate cazurile că este așa”, ne-a declarat dr.ing.Neculai Șelaru, președintele Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România (AGVPSR).

Lupta împotriva virusului, aruncată în cârca vânătorilor

Conducerea AGVPSR se plânge că instituțiile statului nu au făcut nimic concret pentru a eradica pesta porcină africană și că, cel puțin în mediul sălbatic, vânătorii au fost obligați să ia măsuri împotriva virusului, pe banii și pe timpul lor. ”Nimeni nu face nimic, doar vânătorii și o fac pe cheltuiala lor, pentru că scot bani din buzunar și plătesc transportul, recipientele, culegerea de probe, echipamentul de dezinfecție, gropile pentru animalele confiscate, dezinfectanții pentru mașini. Medicii veterinari care erau obligați, conform Hotărârii de Guvern, să preleveze probele, sunt plătiți tot de vânători. Și este o acțiune de interes public, care ar trebui compensată, pentru că statul nu poate dispune măsuri în interes public pe banii privați ai oamenilor.

foto 2 porc EXCLUSIV! Fermele de porci românești închise de pesta africană, cumpărate de străini

Vânătorii nu cred că există pesta porcină africană și nu mai vor să ucidă mistreții

Nu mai vorbesc de birocrație, că trebuie completate patru hârtii pentru fiecare minstreț, timpul pierdut de oameni.Sunt multe necunoscute despre boală și ANSVSA-ul nu a acționat deloc cum trebuie. Noi am apelat la ei din 2015 ca să intervină la Poliția de Frontieră să ne dea voie să vânăm pe granița cu Ucraina și Republica Moldova și nu au vrut. A fost și încăpățânarea Poliției de Frontieră și a fost și o bâlbâială foarte mare și nu s-au luat măsuri eficiente, credibile pentru noi. Au făcut numai schimb de hârtii. Și apoi, carnea porcilor domestici uciși se putea folosi, o făcea toată conserve pasteurizate. Când mergeam într-un sat și omoram totul, nu era mai simplu să extragem sânge de la porc să vedem dacă e infestat sau nu? Am omorât așa, în masă, să facem loc crescătoriilor de porci străine. La Satu Mare, cele cinci ferme de porci care au dat faliment au fost cumpărate de danezi deja”, ne-a mai declarat dr.ing.Neculai Șelaru, președintele AGVPSR.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Peste fermele de porci au cazut aerosli pestilentiali din diverse drone ieste la plimbare in timpul noptii.
    Sa vedeti cum o sa ocoleasca pesta porcina fermele luate pe nimic de danezi!

  2. The official African swine fever (ASF) narrative
    Cuba was the first country in the Caribbean region to report infection with ASF in 1971. It was believed to have been introduced from Spain. ASF was further reported in the late 1970s in several Caribbean island countries and in Brazil 1978. Presumably, it was introduced from Spain or Portugal through food waste carried by transcontinental flights.
    After a decade or more relative quiet, the ASF in 2007 spread to Georgia in the Caucasus and thereafter widely to neighboring countries, including Armenia, Azerbaijan and several territories in Russia. After another decade of quiet, the number of ASF outbreaks suddenly soared after September 2018, especially in China, although it had not been detected in China or Asia before. Since then, over 2.8 million hogs have been culled globally due to ASF, although according to the World Organization for Animal Health (OIE). Industry observers believe the actual number is much higher.
    ASF in biological warfare
    In reality, ASF had arrived in North America already in the early 1950s, when Fort Terry, a US biowarfare facility in Plum Island New York, housed seven deadly virus strains.
    Between the mid-1960s and late ‘90s, Cuba accused the United States of 10 biological warfare attacks following serious infectious disease outbreaks. None were proven conclusively, but several probably occurred. In 1971, pigs in Havana hog farm were diagnosed with ASF virus, which spread and caused half a million pigs to be slaughtered. Cuba suffered food shortage. The UN labeled the outbreak the “most alarming event” of 1971.

    In 1977, the investigative journalists of Newsday, a Long Island daily, reported the virus was delivered from a US army base in the Panama Canal Zone; the site of joint Army-CIA covert operations in Latin America and the Caribbean.

    Reportedly, anti-Castro saboteurs, backed by the CIA, had introduced ASF into Cuba six weeks before the outbreak to destabilize the economy. US Army denied involvement. Nevertheless, Norman Covert, historian of Fort Detrick, Maryland – the center of US biowarfare from the mid-50s to late ‘60s – has said that CIA had access to these laboratories. Later, a CIA document confirmed that biological warfare was used in efforts to destabilize Cuba.
    In October 2018, Russian Defense Ministry claimed that the spread of viral diseases from Georgia, including African swine fever since 2007, could be connected to a US lab network.
    https://www.fxstreet.com/analysis/the-mystery-of-the-african-swine-fever-in-china-and-asia-201908260134

  3. Trump simte ca se apropie de Ignat si cere ajutor Rusiei
    Președinta Camerei, Nancy Pelosi, și lideri ai comitetelor implicate în anchetă, urmează să dezvăluie azi, într-o conferință de presă programată pentru orele 16, ora României, cele două capete de acuzare împotriva președintelui: abuz de putere și obstrucționarea anchetei parlamentare. Se așteaptă ca actul de acuzare să fie supus votului plenului Camerei Reprezentanților în decursul săptămânii viitoare.
    https://www.rfi.ro/politica-116664-sua-doua-capete-acuzare-presedintee-trump-anuntate-astazi
    Trump se întâlnește azi la Casa Albă cu Serghei Lavrov, ministrul rus de externe
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/donald-trump-se-intalneste-azi-la-casa-alba-cu-serghei-lavrov-ministrul-rus-de-externe-1229212
    James Comey Says the ‘Truth Is Finally Out’ About Trump and Russia
    https://www.thewrap.com/james-comey-doj-report-released-truth-is-finally-out-trump-russia/
    Mega-contractul Pentagonului cu Microsoft: Amazon îl acuză pe Trump că a făcut presiuni
    https://www.g4media.ro/mega-contractul-pentagonului-cu-microsoft-amazon-il-acuza-pe-trump-ca-a-facut-presiuni.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button