X

A trecut la Domnul starețul Efrem din Arizona, ucenic al Sf. Gheron Iosif

Astăzi dimineață, în jurul orei 7.00, după o boală anevoioasă și tăinuită, a trecut la Domnul mult iubitul stareț Efrem din Arizona, ucenic direct al marelui isihast Gheron Iosif. Pe lângă faptul că a moștenit darul rugăciunii de la Părintele său Gheron Iosif, Starețul Efrem a lucrat concomitent și virtuțile vieții filantropice misionare, întemeind în America peste 20 de schituri și mănăstiri, creând un adevărat curent mistic isihast și profund misionar creștin-ortodox.

Astfel că Domnul a rodit parcă și mai mult în ucenic decât în povățuitorul Său, îmbrăcându-l pe acesta în multe alte daruri dumnezeiești: rugăciunea, arta cuvântului, fiind un predicator iscusit, prin care convertea cu undița harului multe suflete rătăcite, arta povățuirii, fiind îndrumător duhovnicesc al multor ucenici din toate lumea și multe daruri duhovnicești de care se fac părtași cuvioșii Părinți.

Iată că în anul în care Gheron Iosif este propus pentru canonizare, ucenicul iubit al acestuia, Staretul Efrem, părăsește această viață pământească la vârsta de 92 de ani, mergând alături de Starețul său sfânt, la Părintele Luminilor, în împărăția Celui Nepătruns!

Veșnică să-i fie pomenirea și să avem parte de rugăciunile marelui misionar isihast, Gheronda Efrem!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Treceri la Domnul
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

 1. E un semn profetic, nu?! La sfârșit vor rămâne doar învățăturile Sfinților Parinti, căci ei vor fi plecat deja…

  1. Atentie mare la canonizarea lui Arsenie Boca!
   Daca, Doamne fereste, se va intampla, ganditi-va ca urmeaza
   implementarea tuturor ratacirilor sale ca norma , iar ratacirea cea din urma va fi mai grea decat cea dintai (se intelege aici sinodul din Creta). Caderea va fi una fara precedent in istoria noastra! Iar rasplata caderii din dreapta credinta, se stie ca este razboiul…
   Va rog sa ascultati cu multa atentie cuvantul curajosului nostru parinte Gheorghe Anitulesei si sa-l dati mai departe.Nu avem voie sa tacem!

   https://www.youtube.com/watch?v=0KNW4C9TYuE

   1. Ne pare rau dar nu inteleg ce zice parintele, de ce tipa cand vorbeste? Este ecumenist acest parinte ? Si nu din cauza canonizari parintelui se va intimpla tot raul ci pentru ca trebuie sa se intample, va rugam sa ne explicati mai pe larg de ce este parintele Arsenie
    vinovat? parerea mea este ca toti suntem vinovati mai mult sau mai putin si va rugam suntem in perioada postului putem sa face putin a pace si liniste macar acum… Doamne ajuta-ne noua da-ne pacea ta Doame…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.