X

Prigoana a întărit poporul ortodox din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Egumenul Lavrei din Sveatogorsk Mitropolitul Arsenie.  Imagine: monasterium.ru

Mitropolitul Arsenie a declarat că în timpul prigoanei guvernului lui Poroșenko, Biserica Ortodoxă Ucraineană a crescut și s-a consolidat.

În cadrul celei de-a II-a Conferințe internaționale “Monahismul și lumea modernă” organizate în Cipru, egumenul Lavrei Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din Sveatogorsk, Mitropolitul Arsenie a vorbit despre situația actuală a creștinilor ortodocși din Ucraina, transmite “Buletinul monahal“.

Mitropolitul a amintit că Biserica Ortodoxă Ucraineană nu a cerut autocefalia de la Constantinopol și adresarea deputaților către Patriarhul Bartolomeu a fost un pas exclusiv politic.

Potrivit părintelui egumen, în pofida persecuțiilor din partea guvernului lui Petro Poroșenko, Biserica Ortodoxă Ucraineană doar a crescut: în ultimii cinci ani au apărut 30 de mănăstiri noi și 184 de parohii. În total, Biserica Ortodoxă Ucraineană include 12 500 de parohii, 258 de mănăstiri (inclusiv 3 Lavre), 439 clerici, 100 de episcopi, a amintit ierarhul.

“Uneori auziți părerea că Biserica Ucraineană este în scădere din cauza evenimentelor care au loc în țară în ultimii ani. Dar Biserica nu se micşorează, ci doar crește”, a subliniat Mitropolitul Arsenie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. Shevchuk: „O vizită a papei ar putea face să înceteze armele în Ucraina orientală”
  „Suntem ţara cea mai săracă din Europa, lovită de război (cel din Donbass, nr) şi de o catastrofă umanitară care este cea mai mare după al doilea război mondial”, la care se adaugă o „catastrofă ecologică” într-un teritoriu care a pătimit consecinţele de la Chernobal.”
  https://infosapientia.ro/shevchuk-o-vizita-a-papei-ar-putea-face-sa-inceteze-armele-in-ucraina-orientala/

  In Ucraina a fost creat un amalgam unic intre vodca, radiatii, prostitutie, SIDA si religii
  “Drinking is seen as a sign of masculinity in Kiev,” says Daria Meshcheryakova. “People don’t understand how a grown man could be sober in the evenings or on holiday – they would wonder what was wrong with them.”
  https://www.theguardian.com/cities/2019/mar/07/where-is-the-worlds-hardest-drinking-city
  Vodca „Atomik” de la Cernobal
  https://www.libertatea.ro/stiri/vodca-de-la-cernobil-bautura-cu-ingrediente-realizate-in-zona-de-excludere-din-jurul-centralei-nucleare-2719220
  Autoritățile din Ucraina au anunțat că vor permite accesul turiștilor în camera de control a reactorului patru de la Cernobîl
  https://evz.ro/halucinant-cernobil-va-deveni-obiectiv-turistic.html
  Un deputat din Ucraina a fost filmat în timp ce conversa prin mesaje cu o damă de companie, în timpul unei ședințe a Parlamentului de la Kiev. Bărbatul a căutat fotografiile mai multor femei și, după ce și-a ales preferata, a început să negocieze cu ea o întâlnire.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/parlamentar-surprins-in-timp-ce-agata-pe-internet-ce-s-a-intamplat-dupa-1209912
  Una din 5 prostituate ucrainene infectată cu HIV
  Ucraina este lider în Europa la cazurile de SIDA, cu 500.000 de persoane la o populaţie de 46 de milioane
  https://www.gsp.ro/international/euro-2012/protejati-va-alarma-printre-fani-una-din-5-prostituate-ucrainene-infectata-cu-hiv-318816.html

 2. Asa este. Să vină prigoană, altfel vom păți ceea ce se spune în Apocalipsa :”o, de-ai fi rece sau fierbinte, dar asa, deoarece ești caldicel, te voi scuipa din gura Mea!” Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button