X

Parlamentul Franței a decis că anti-sionismul va fi considerat antisemitism

Sioniștii arată astfel că tot ei au pus bazele anti-semitismului

ARE FRANCE and Israel similar? French President Emmanuel Macron and Prime Minister Benjamin Netanyahu attend the opening ceremony of the France-Israel season event in Paris last June (photo credit: REUTERS)

„Această decizie vine pe fondul unei creșteri perpetue a antisemitismului, care include și acte de violență.” conform Global Jewish Advocacy (AJC)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Marți, Adunarea Națională a Franței a decis că anti-sionismul este o formă de antisemitism și a votat o rezoluție prin care cere guvernului să adopte definiția antisemitismului dată de Alianța Internațională pentru Comemorarea Holocaustului.

Moțiunea propusă de parlamentarul Sylvain Maillard, din partidul centrist LREM al președintelui Emmanuel Macron, a trecut de camera inferioară a parlamentului cu 154 de voturi pentru și 72 de voturi împotrivă.

„De ani de zile, Franța, întreaga Europă dar și aproape toate democrațiile occidentale se confruntă cu o creștere a antisemitismului. Faptele anti-sioniste pot ascunde uneori realități antisemite. Ura față de Israel, datorată percepției sale ca fiind un focar evreiesc, este asemănătoare cu ura îndreptată spre întreaga comunitate evreiască.” se arată în rezoluție.

Cu toate acestea, rezoluția lui Maillard a fost extrem de controversată și dezbătută în mass-media din Franța, în ultimele săptămâni. O scrisoare de la 39 de organizații, scrisă în octombrie, susținea că antisemitismul nu trebuie definit separat de alte forme de rasism și că această moțiune înnăbușește libertatea de exprimare a susținătorilor palestinienilor și a criticilor Israelului.

De cealaltă parte însă, Maillard a spus pentru La Croix: În Franța zilelor noastre, a spune „sionist murdar” este ca și cum ai spune „evreu murdar”.

Conform definiției IHRA (Asociația Internațională pentru Comemorarea Holocaustului), unele forme de ură împotriva Israelului sunt antisemite, cum ar fi compararea Israelului cu Germania nazistă sau susținerea că existența Israelului se datorează unui efort de natură rasistă, precum și utilizarea revendicărilor și a simbolurilor antisemite clasice pentru a descrie Israelul și israelienii.

Meyer Habib, un parlamentar care face parte din Partidul Democraților Uniți și reprezintă expatriații  francezi din mai multe țări, inclusiv din Israel, a vorbit marți în sprijinul rezoluției:

„Poliția franceză care se ocupă de combaterea antisemitismului s-a dovedit a fi un eșec. Există un focar de atacuri antisemite. Doisprezece cetățeni francezi au fost uciși din 2003 și până acum doar pentru că erau evrei. Jumătate din incidentele rasiste, de pe teritoriul Franței, sunt îndreptate împotriva evreilor, în ciuda  faptului că, aceștia reprezintă mai puțin de 1% din populația acestui stat. Israelul rămâne singura formă de asigurare a siguranței poporului evreu.”

Anti-sioniștii nu sunt doar critici ai Israelului, a mai explicat Habib, ci sunt obsedați. Ei folosesc retorica anti-rasistă și anti-colonialistă pentru a încerca să șteargă identitatea evreiască.

„Noul antisemitism înflorește pe fundalul urii față de Israel, islamismul și teoriilor conspirației”, a spus Habib. „Mă preocupă evreii, dar mă preocupă mai ales Franța … Trebuie să vă reamintesc sloganurile celor cu veste galbene [protestatarilor]? „Macron este egal cu Rothschild este egal cu Sion”, „Macron este o curvă a evreilor.” Treziți-vă!”

La începutul acestui an, chiar  Macron a numit anti-sionismul „una dintre formele actuale de antisemitism”, în urma unui atac asupra filozofului francez, de origine evreiască, Alain Finkelkraut, din partea participanților la protestele anti-guvernamentale. Manifestanții l-au numit pe acesta „sionist murdar” și i-au spus „să se întoarcă la Tel Aviv”.

traducere de Nușca

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Se pare ca Franta a avut ghinion cu aceasta alegere si cu comentariile lui Macron despre NATO.
    Azi, traficul este aproape la fel de mort ca şi ieri. 10 linii de metrou sunt închise la Paris, 90% din trenurile rapide TGV au fost anulate, la fel şi un zbor din trei de la Air France. Această situaţie de cvasi-paralizie ar urma să dureze cel puţin până luni dimineaţă.
    Azi, principalele organizaţii ale salariaţilor au chemat la o nouă zi de grevă şi proteste marţi, 10 decembrie.
    https://www.rfi.ro/special-paris-116597-franta-dupa-greva-generala-si-manifestatiile-masive-contra-reformei-pensiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button