X

Ce este internetul corpurilor umane și cum urmează să schimbe lumea noastră?

Sursa foto: forbes. com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ați auzit de termenul Internet of Bodies (IoB)? Acest lucru poate trezi câteva gânduri care nu au nicio legătură cu adevărata natură a termenului, dar este vorba despre utilizarea corpului uman ca o nouă platformă de date. La început, acest concept pare destul de înfiorător, dar atunci când îți dai seama de posibilitățile pe care le creează, devine destul de interesant. Aici vom explora care este Internetul Organismelor, câteva exemple utilizate astăzi și câteva dintre provocările pe care le prezintă.

Ce este Internetul Corpurilor (IoB)?

Când Internet of Things (IoT) (Internetul Lucrurilor) se conectează la corpul tău, rezultatul este Internet of Bodies (IoB). Internet of Bodies (IoB) este o extensie a IoT și, practic, conectează corpul uman la o rețea prin dispozitive care sunt ingerate, implantate sau conectate la corp într-un fel sau altul. Odată conectate, datele pot fi schimbate, iar corpul și dispozitivul pot fi monitorizate și controlate de la distanță.

Există trei generații de Internet de Organisme care includ:

  • Corp extern: Acestea sunt dispozitive care pot fi purtate precum Apple Watches sau Fitbits care ne pot monitoriza sănătatea.
  • Corp intern: Acestea includ stimulatoare cardiace, implanturi cohleare și pilule digitale care intră în corpul nostru pentru a monitoriza sau controla diverse aspecte ale sănătății noastre.
  • Corpul încorporat: Cea de-a treia generație a internetului de corpuri este o tehnologie încorporată în care tehnologia și corpul uman sunt unite între ele și au o conexiune în timp real la o mașină de la distanță.

Progresul în conectivitate wireless, materiale și inovație tehnologică permite dispozitivelor medicale implantabile (IMD) să se extindă și să fie viabil în multe aplicații.

Exemple de dispozitive de utilizare a internetului în organism sau care urmează să fie dezvoltate

Cel mai recunoscut exemplu de Internet of Bodies este un defibrilator sau stimulator cardiac, un dispozitiv mic pus în abdomen sau în piept pentru a ajuta pacienții cu afecțiuni cardiace să controleze ritmurile cardiace anormale cu impulsuri electrice. În 2013, fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Dick Cheney, a înlocuit defibrilatorul conectat la WiFi cu unul fără capacitate WiFi. S-a temut că ar putea fi asasinat prin șoc electric dacă un agent necinstit ar pirata dispozitivul.

O „pastilă inteligentă” este un alt dispozitiv IoB. Aceste pastile au senzori electronici comestibili și cipuri de computer. Odată înghițiți, aceste pastile digitale pot colecta date de la organele noastre și apoi le pot trimite pe un dispozitiv de la distanță conectat la internet. Acum se folosește prima pilulă de chimioterapie digitală care combină medicamentele pentru chimioterapie cu un senzor care captează, înregistrează și împărtășește informațiile cu furnizorii de servicii medicale (cu acordul pacientului) cu privire la doza și timpul medicamentului, plus alte date despre odihnă și activitate, ritmul cardiac și altele.

„ Lentile de contact inteligente “ sunt în curs de dezvoltate , care integrează senzori și chip-uri care pot monitoriza diagnostice de sănătate pe baza informațiilor din ochi si din lichidul present în ochi. O lentilă de contact inteligentă în dezvoltare își propune să monitorizeze nivelurile de glucoză, care să le permită diabeticilor să își monitorizeze nivelul de glucoză fără a face repetări pe parcursul zilei.

Un pas înainte este Brain Computer Interface (BCI) , unde creierul unei persoane este de fapt îmbinat cu un dispozitiv extern pentru monitorizare și control în timp real. Scopul final este de a ajuta la restaurarea funcției la indivizii cu dizabilități prin utilizarea semnalelor creierului mai degrabă decât căilor neuromusculare convenționale.

Însă nu toate cazurile posibilitățile de utilizare a internetului sunt disponibile, din motive medicale. Compania de bioinginerie, Biohax a încorporat cipuri în peste 4.000 de persoane în principal pentru a le spori comoditate. Într-un exemplu raportat pe scară largă, 50 de angajați ai companiei Three Square Market au convenit să își implanteze un microcip RFID de dimensiunea unui bob mare de orez (similar cu ceea ce este încorporat în animalele de companie pentru a le putea identifica și localiza atunci când se pierd). Acest cip le permite acestor angajați să acceseze clădirea fără cheie, să plătească pentru articole doar mișcând mâna la un cititor al unui automat cu alimente deducând suma imediat din contul lor, comparativ cu utilizarea banilor și să se conecteze pe computerele lor.

Provocări cu care se confruntă Internetul tehnologiilor organismelor

Situația vicepreședintelui american Cheney care obține un defibrilator care nu este conectat la WiFi din motive de securitate ilustrează una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă tehnologia Internet of Bodies – cum să asigure dispozitivele și informațiile pe care le colectează și le transmit. Aproape jumătate de milion de stimulatoare cardiace au fost retrase în 2017 de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente în legătură cu problemele de securitate care necesită o actualizare a firmware-ului. Provocările de securitate cu care se confruntă tehnologia Internet of Bodies sunt similare cu cele care afectează în general Internet of Things, dar pot exista consecințe de viață și moarte atunci când sunt implicate dispozitivele IoB. În plus, dispozitivele IoB creează o altă provocare de securitate cibernetică care va trebui protejată de hackeri.

Confidențialitatea este, de asemenea, o preocupare primordială. Întrebări despre cine poate accesa datele și în ce scop au nevoie de răspunsuri. De exemplu, un dispozitiv care monitorizează diagnosticul de sănătate ar putea, de asemenea, să urmărească comportamente nesănătoase. Companiile de asigurări de sănătate vor putea refuza plata atunci când dispozitivul IoB al unui client își raportează comportamentul? Un implant cohlear ar putea restabili auzul, dar ar putea, de asemenea, să înregistreze audio convorbirile efectuate în mediul unei persoane. Aceste date vor rămâne private?

Pe măsură ce Internet of Bodies tech continuă să crească, problemele de reglementare și juridice vor trebui rezolvate și politici în jurul utilizării corecte a tehnologiei vor avea nevoie sa fie create.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. Nu zicea parintele Elipidie fix de chestia asta. Ca o sa ne umple de chestii pe care o sa le puna in retea. Iaca ca avut dreptate.

    1. Nu va fi dupa cum vor ei, ca l-au scos din ecuatie pe Dumnezeu si o sa le dea cu multe zecimale! Masonii vor avea o surpriza neplacuta si deja au inceput sa paraseasca corabia.

      Peste 2.000 de masoni, în principal funcţionari publici, s-au retras din Asociaţia “Marea Lojă Naţională din România” (MLNR). Valul plecărilor a venit după procesul intentat de procurorii DNA Oradea, la începutul lui 2017, împotriva fostului şef al IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, şi a judecătorului Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, proces aflat pe rolul Curţii de Apel Timişoara, cei doi inculpaţi fiind membri ai MLNR. Ştiri pe aceeaşi temă Halep a disecat partida cu Bertens şi a dezvăluit ce s-a întâmplat în … VIDEO Schimb fabulos de mingi! Cel mai frumos punct al meciului dintre… Declaraţie cât o mie de cuvinte! Ce a spus adversara Simonei Halep des… La începutul lui 2017, procurorii DNA Oradea i-au trimis în judecată pe fostul şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, şi pe judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, ambii membri ai Lojei Masonice Ţara Crişurilor din Oradea. Procurorii îi acuză de fals în declaraţii într-un dosar în care au fost inculpaţi pentru diverse acte de corupţie mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Bihor.
      https://adevarul.ro/locale/oradea/val-retrageri-masonerie-trebuie-sa-si-declare-apartenenta-marea-loja-nationala-romania-1_5b7a3403df52022f75940686/index.html

    1. Marcarea izotopica este o aberatie promovata de propaganda Kremlinului pentru norodul indobitocit care nu are habar ca un laser nu are nimic deaface cu izotopii!

      Individula asta si-a tatuat un cod de bare cu cerneala vizibila in ultraviolet si spune o poveste aberanta pentru uzul imbecililor
      https://www.youtube.com/watch?v=QP9Bj2eZQi0

      1. Asta e “fumata” de mult. normal ca-i un fake, te uita pe la min 2:40 cum lumineaza ala dupa muste pe sus si ce ciudat ca se vede codu ala minune.Ia pune de la palyback speed pe 0.5 la acelasi minut si vei vedea cum pe mana lui se vede proiectia unui cod. dar ce imi place mai mult e ca tipul stie de lungimi de unda de 395 nm dar la sfarsit spune ca el e mai prost si cauta pe altii mai destepti ca el sa-si dea cu parerea. (min 3:28)

      2. Si totusi, care-i treaba cu “propaganda Kremlinului ” ?
        de unde si pana unde ?
        Care-i putin.a legatura a lu Putin cu inteligentu asta ?

        1. Postacii Kremlinului au deja notorietate la nivel international, iar Putin vrea ca prostimea sa fie cat mai speriata si in ceata cat mai deasa, ca sa apara el drept salvatorul lor, la momentul potrivit.

          1. ce sa zic ?
            Pana acum am vazut chestia asta la satanistii din vest, la Putin am vazut doar ca si-a trimis armata sa-i fugareasca prin scorburi pe taietorii de capete crestine de prin Siria. Dar de, poate tu sti mai multe, eu precum zice Domnul si Dumnezeul meu Iisus Hristos: “dupa faptelelor ii veti vedea”, iar ce vedem ? faptele vorbesc despre ei. Te uita la cate razboaie eu pornit in ultimul timp, te uita la cata populatie musulmana trimit cu dedicatie in fiecare stat occidental, te uita la “valorile” ce ni se impun cu forta. Omule, singura tara normala din lume si singurul conducator in timpul acesta il gasesc pe poporul rus si al sau conducator, conducator care culmea al lui bunic a fost bucatarul lui lenin (lenin sper ca se distreaza de zor cu tatal sau la cazane)

  2. @ Grigore

    De IoT si IoB, Cashless Society etc etc, ne vorbeste Apocalipsa 13 versetele de la 16-18, inca de acum 2000 de ani:

    ” 16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
    17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
    18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase. ”

    Despre ce vorbim ? Retard sa fi sa nu pricepi.

    Numai ca unii si altii se fac ca nu vad si nu aud. Atunci cand un ateu gadget-ist vine si iti spune ca el nu crede in ceea ce sta scris in Biblie caci Biblia e scrisa de oameni, tranteste-i replica in nas: “De unde stiau oamenii care au scris Biblia acum 2000 de ani de Iot si IoB sau Cashless Society ???” Si ii areti versetele de mai sus.

    1. Serios Cosmin, despre IoT si IoB ne vorbeste Apocalipsa 13 ?
      deci, daca un om are asupra lui un senzor ce-i masoara tensiunea, glicemia, ph-ul inseamna ca e pierdut pentru Dumnezeu ?
      Si care ziceai ca e a doua fiara a apocalipsei ?
      11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur
      12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei

      1. “Odată conectate, datele pot fi schimbate, iar corpul și dispozitivul pot fi monitorizate și controlate de la distanță.”

        Mi se pare mie sau parca ar fi vorba de mult mai mult decat un tensiometru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button