X

Sașul Klaus nu i-a retras nici după doi ani decorația „Steaua României” bozgorului Kelemen


La doi ani de când Consiliul de onoare al Ordinului „Steaua României” a anunțat public faptul că a decis să îi retragă liderului UDMR, Kelemen Hunor, Ordinul „Steaua României” pentru „nerespectarea zilei de 1 Decembrie”, Ziua Națională a României, problema este încă „în analiză”. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Consiliul de onoare al Ordinului „Steaua României” a decis în noiembrie 2017 să îi retragă această distincție liderului UDMR Kelemen Hunor pentru „nerespectarea zilei de 1 Decembrie”, Ziua Naționala a României.

Într-o interventie telefonică la Antena 3, președintele Consiliului de onoare al Ordinului, Costin Georgescu, a explicat că decizia a fost luată ca urmare a mai multor declarații făcute în presă de Kelemen Hunor, inclusiv cea în care liderul UDMR a spus că maghiarii din România nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului.

Costin Georgescu a explicat ca această hotărâre a Consiliului nu este definitivă, decizia finală aparținând șefului statului. „Noi înaintăm propunerea noastra președintelui, care poate sau nu sa decidă, prin decret, retragerea” decorației „Steaua României” în cazul lui Kelemen Hunor.

„Noi trebuie să ne asumăm opiniile fără teamă, chiar și dacă ne sunt retrase toate distincțiile primite. Obiectivul nostru, al maghiarilor din România, trebuie să fie, în continuare, asumarea în mod liber a opiniilor noastre, să gândim și să lucrăm împreună cu toți românii care sunt deschiși dialogului”, a precizat la acea dată Kelemen Hunor într-un comunicat de presă.

Anunțul făcut de Costin Georgescu a rămas însă fără vreun efect în plan concret, Kelemen Hunor având și acum decorația primită în anul 2000.

În urma unei solicitări de acces la informații de interes public transmită la finalul lunii septembrie a.c. Cancelariei Ordinelor din cadrul Administrației Prezidențiale, consilierul de stat Gheorghe Angelescu a confirmat faptul că liderul UDMR are în continuare decorația iar „problema este în analiză”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Problema nu e retragerea decoratiei, ci tragerea la raspundere a celor care i-au acordat acea decoratie.

    Cine i-a acordat acea decoratie?

    In baza a ce a primit Kelemen decoratia?

    Ce a facut el bun pentru locuitorii din aceasta tara? Referindu-ma la toti in unanimitate, romani si unguri deopotriva?

    1. “Ortodocsii” de la Kremlin spun ca problema este Iohannis, nu Basescu, care i-a dat decoratia, dar nu mai este la putere. Asa ca ordinul pe unitate este: toate tunurile pe Iohannis, ca s-a pus rau si cu evreii si ungurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button