X

Teofan Magnificul a mai acaparat o redută: Clădirile parohiei Schit Orășeni au căzut în mâinile MMB, ce a făcut alianță cu jandarmeria și o firmă de pază

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Presa locală din județul Botoșani, tributară sistemului, anunță cu fast cucerirea parohiei Schit Orășeni de către oficioșii MMB, lovind cu saț în  părintele Ioan Ungureanu, pe care-l numește “fos preot”, “răspopit”, “schismatic” s. a.m.d. Iată cum relatează evenimentul Monitorul de Botoșani:

Caz fără precedent petrecut ieri în judeţ, unde biserica din satul Schit Orăşeni (comuna Cristeşti) a fost preluată de reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB) cu ajutorul executorului judecătoresc, dar şi cu sprijinul jandarmilor şi al agenţilor de securitate de la o firmă privată. Asta după o bătălie dusă în justiţie cu fostul preot paroh Ioan Ungureanu, caterisit de mai bine de doi ani, care, sprijinit de o parte dintre enoriaşi, a refuzat să înapoieze cheile şi să predea lăcaşul de cult. Desfăşurarea de forţe de ieri dimineaţă a venit după ce MMB a cerut în instanţă evacuarea preotului răspopit, iar Tribunalul Suceava a decis definitiv că Ioan Ungureanu trebuie să părăsească biserica şi să predea cheile de la lăcaşul de cult, casa parohială, muzeul, dar şi de la casa de oaspeţi „Sfântul Cuvios Sila”.

„Noi îl susţinem în continuare pe părintele Ungureanu”

Înştiinţat cu privire la decizia instanţei şi somat să se supună deciziei instanţei de judecată, fostul preot s-a trezit ieri dimineaţă cu executorul judecătoresc în curtea bisericii. Sprijinit de forţele de ordine, acesta a reuşit să pună în aplicare sentinţa, ordinul de evacuare fiind aplicat fără niciun fel de concesii, chiar sub ochii reprezentanţilor MMB.

Ba mai mult, a fost nevoie de forţarea intrării în lăcaşul de cult, după care s-a trecut la preluarea tuturor spaţiilor, conform sentinţei.

Susţinându-l în continuare pe fostul preot paroh, o parte dintre enoriaşi s-au adunat ieri dimineaţă din nou în curtea bisericii, încercând să arate că adevăraţii proprietari ai bisericii sunt sătenii, şi nu reprezentaţii MMB. „Noi îl susţinem în continuare pe părintele Ungureanu. O să mergem la slujbe în paraclis. Acolo e privat, acolo e al lui”, au spus cei adunaţi în curtea bisericii, care au susţinut că este anormal ca 20 de oameni să vină la biserică, unde a fost instalat un nou preot, iar 60 de oameni să se înghesuie în paraclis.

A fost nevoie de o adevărată muncă de lămurire pentru ca incidentele să nu degenereze, disputa rezumându-se de această dată la respectarea sau nerespectarea canoanelor bisericeşti de unii sau de către alţii. Ba mai mult, au existat şi acuze de violenţe, unul dintre enoriaşi susţinând că a fost rănit la mâna stângă în timpul incidentelor.

Totuşi, fostul preot Ion Ungureanu, care a slujit în biserică vreme de aproape 20 de ani şi a refăcut lăcaşul de cult, a spus că a acceptat să se conformeze deciziei instanţei de judecată, dar va continua să apere drepturile lui şi ale enoriaşilor. De altfel, el a anunţat că se va muta într-un paraclis aflat peste drum de biserică, acolo unde va ţine slujbe, în continuare, în ciuda faptului că a fost caterisit şi nu are acordul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. eretici “toleranți”, aveți grijă că Hristos a spus – ce voiți să vă facă vouă Dumnezeu, faceți voi oamenilor… așa faceți voi unui preot care-L mărturisește pe Hristos, pe nedrept îl dați afară ?! Dumnezeu nu vă dă afară pe nedrept(să facă la fel ca voi), dar El va face dreptate!

  2. Nu este nimic de ras, este foarte serios. A început prigoana pe fata! Tot îl lăudați pe “episcopul” Husilor. Îl vedeți în stare sa se împotrivească lui Teofan?! Despre asta este vorba. Restul sunt discuții… La vreme de prigoană, cine te apară?! Aceștia?! Te vor da pe mâna diavolului. Fac și eu parte din “sistem” în sensul că sunt preot, chiar dacă nepomenitor… Sa ne pregătim sufletește!

  3. Rusine sa le fie cu jandarmi vi tu cu forta sa instaurezi CE ? cine mai va intra in aceasta parohie cu noua sa conducere poate doar cel …viclean ? cand vezi ca pamantul si biserica nu apartine BOR ci a fost contruita de oameni comunei care aproape in totalitate il sustin pe parintele Ian Ungureanu, fie ca bunul Dumnezeu sa faca dreptatea si sa o arate oamenilor ca sa-i apuce frica si groaza pe toti… care ii stau sau ii va sta in calea sa, Amin!

    Pacat ca nu suntem uniti in bine doar in rau…coboram in catacombe…dar unde gasim preoti nemarturisitori ..asta ..este…intrebarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button