X

Părintele Justin Pârvu: La mulți ani, România! La mulți ani, români și La mai multă unitate!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ce doresc eu neamului nostru? Îi doresc un singur lucru. Și mai important decât orice. Îi doresc să fie un popor mai legat unul de altul. Pentru că unitatea aceasta a noastră ne-a menținut din primele începuturi ale existenței noastre. Începând de la Bogdan, întemeietorul Moldovei noastre, prin toți domnitorii, familiile Mușatinilor, familiile strămoșilor noștri, un Matei Basarab, un Vasile Lupu, un Ștefan cel Sfânt și Mare – toți au propovăduit această unitate în Iisus Hristos. Și numai așa au biruit. Ei bine, în veacul aceasta a venit satana cu foarte multă sămânță și a aruncat-o în grâul acesta al nostru ortodox. A semănat neghină zi și noapte, încât a ajuns până la ultima suflare a românului nostru, să nu se mai înțeleagă unul cu altul, să nu se mai asculte, să nu se mai unească. Și de aceea noi, ca neam, vom mai exista doar prin această revenire a unității noastre.

Să ne rugăm și să ne unim în forță. Să formăm, în sfârșit, un element românesc, să dăm o nuanță cât mai potrivită cu nevoile și cu vremea cu care ne confruntăm. Poporul acesta este foarte neîncrezător la ora actuală. Nu mai crede nimic. Un ziar dacă-l iei să-l frunzărești, te uiți doar la concluzii și (înțelegi) ce vrea să spună. Vezi câte 2, 3 coloane acolo și te uiți doar la 2, 3 rânduri de la urmă și cu asta ai citit ziarul. Ei bine, așa s-a plictisit și omul acesta de tot ceea ce i s-a spus până în prezent. De abia după 50 de ani dacă mai apar încă vreo două, trei generații pentru echilibrare, pentru înțelegerea lucrurilor, ca după aceea să poți zice: „Măi, cam ajungem la o răscruce! Unde o fi drumul acesta pe care mergem noi: înspre Rarău sau la Vatra Dornei? Unde duce?”. Atunci va veni ziua să spunem: „Uite, ia-o pe aici că într-acolo merge la Crucea și ajunge la Rarău”.

Să știți că Dumnezeu dă înțelepciune poporului, dă înțelepciune omului, dă înțelepciune să poată să iasă din prăpastie. Și de aceea trebuie să formăm această unitate, de armonie, de înțelegere. Să vorbim același grai, să vorbim aceeași limbă, să credem în același Dumnezeu, să fim cu fața înspre un singur altar și atunci noi putem să deschidem o cale. Ca întotdeauna, nu e ușoară calea aceasta! Sigur, n-ai să ai o dată 7000 de oameni, n-ai să ai 5 milioane, dar câte puțin așa, să știți că se formează o forță din ce în ce mai puternică, datorită rugăciunilor pe care le faci tu, ca inițiator al lucrurilor și ca popor. Altfel nu se poate face. Trebuie să apari în fața omului altul decât a avut el pân-acum. Eu m-am convins, să știți, că foarte multe lucruri se pot face cu poporul ăsta. Este excepțional de frumos, să stai în mijlocul lui! N-ai de făcut nimic altceva decât să împărtășești mizeria, greutățile și suferințele cu el. Lui nu-i trebuie altceva mai mult decât asta și atunci te crede.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. “Dumnezeul meu, Tu care hrăneşti păsările şi corbii, nu ne lăsa!”
    https://www.ganduridinierusalim.com/dumnezeul-meu-tu-care-hranesti-pasarile-si-corbii-nu-ne-lasa/
    Blazonul Corvinilor din UK are logoul: “Dumnezeu hraneste corbii”
    https://www.houseofnames.com/product/Family+Crest+Image+%28JPG%29+Heritage+Series+-+600+DPI
    Corvinii din UK se trag din Petri Corbet, care, dupa nume, nu era nici englez, nici Normand!
    “Sigillum Petri Corbet”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Corbet_family
    Ieremia Corvin este atacat de marele rabin Ephraim Mirvis:
    “Modul în care conducerea (laburistă) a tratat rasismul antievreiesc este incompatibil cu valorile britanice de care suntem atât de mândri – ale demnităţii şi respectării tuturora.” “O nouă otravă – aprobată de sus – s-a înrădăcinat în Partidul Laburist”, care îi lasă pe evreii britanici “cuprinşi de anxietate”, continuă el.
    https://www.bursa.ro/jeremy-corbyn-se-apara-in-urma-atacului-marelui-rabin-ephraim-mirvis-46505837

    1. “Ei” il vor pe Boris in locul lui Corvin si au aranjat un atac in care “teroristul” care dupa ce fusese imobilizat si dezarmat de cutit, a fost asasinat de politie!
      Boris Johnson accused of ‘misleading people’ about London Bridge terror attack
      3:08 “the most untrustfull prime minister of all time”
      https://www.youtube.com/watch?v=YIf_vVJqCUA
      Atacul de pe London Bridge
      Momentul imobilizării bărbatului, surprins în imagini de o româncă a fost STERS de pe twitter!
      Momentele şocante în care suspectul este împuşcat mortal de către autorităţi a fost surprins de o româncă. Pe filmare se poate auzi cum femeia spune: „Ăştia au mitraliere”.
      https://www.gandul.info/stiri/update-atacul-london-bridge-individul-suspectat-injunghiat-cinci-persoane-impuscat-mortal-politie-iar-suspect-retinut-doua-dinte-victime-decedate-boris-johnson-probabil-atac-terorist-suspendam-18632470
      London Bridge “terror attack” — another false flag?
      The man was set upon by the public, disarmed and held until armed police arrived, at which point he was shot dead….
      https://www.veteranstoday.com/2019/11/30/londonbridge/

    2. Jeremy Corbyn dezvăluie documente privind negocieri secrete între Johnson şi Trump
      Trump este aşteptat marţi şi miercuri la Londra, la summitul NATO
      https://www.bursa.ro/jeremy-corbyn-dezvaluie-documente-privind-negocieri-secrete-intre-johnson-si-trump-81615834
      Israel could halt intelligence cooperation with UK if Jeremy Corbyn wins election
      https://www.telegraph.co.uk/news/2019/11/26/benjamin-netanyahu-suggests-israel-may-halt-intelligence-cooperation/
      British Secret Services attack Jeremy Corbyn
      Jeremy Corbyn is a danger to national security who is unfit to become Prime Minister, warns former MI6 chief Sir Richard Dearlove: ‘Do not even think of taking the risk of handing this politician the keys to No 10.’
      https://flux.md/stiri/british-secret-services-attack-jeremy-corbyn#

  2. Luca 12
    20. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi?
    21. Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu.
    22. Şi a zis către ucenicii Săi: De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru viaţa voastră ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca.
    23. Viaţa este mai mult decât hrana şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea.
    24. Priviţi la corbi, că nici nu seamănă, nici nu seceră; ei n-au cămară, nici jitniţă, şi Dumnezeu îi hrăneşte. Cu cât mai de preţ sunteţi voi decât păsările!

  3. Salut admin,

    As vrea sa stiu daca forumul ortodoxinfo mai exista sau l-ati desfiintat pt ca am vrut sa ma conectez si zice ca nu mai se poate.Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button