X

Patru episcopi greci cer convocarea unui Sinod Panortodox (Ecumenic)

Κατάνιξη. gr: “Cerem smerit ca toată Biserica Ortodoxă Sobornicească/catolică să se ocupe într-un Sfânt Sinod Panortodox (mai drept, Ecumenic) de problema arzătoare a autocefaliei ucrainene.”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comentariu Katanixi.gr (Pr. Nicolae Manolis și cei din jurul Pr. Teodor Zisis): Nădăjduim să nu fie vorba de praf în ochi. Nădăjduim că episcopii care se poartă ca niște lei să aibă dinți, și nu spumă. Vrem fapte care să justifice comunicatele lor. Vrem statornicie și combativitate până la sfârșit. Am auzit că unul din cei patru și-a formulat recent neputința de a reacționa dacă pseudo-episcopul din Ucraina vizitează Mitropolia lui. Nădăjduim să fie vorba de o nepolitețe, și nu de un fapt.

Să le arătăm credincioșie acum, când ies în fața celorlalți și să-i sprijinim. Nădăjduim că se vor arăta consecvenți și ne vor forța să ne lăudăm cu ei în veacul de acum și în ceruri!

Cei patru Mitropoliți care au semnat cererea în data de 29 noiembrie a.c. sunt: Andrei de Konița, Serafim de Pireu, Serafim de Kitire și Cosma de Etolia.

Vom reveni cu traducerea integrală a Comunicatului adresat Întâistătătorilor tuturor Bisericilor Ortodoxe Locale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. 1. Cei patru arhierei trebuie intai sa raspunda inaintea lui Hristos-Dumnezeu pentru cei trei ani in care nu au facut un sinod, inlesnind astfel intinderea pecinginei ecumenismului peste ortodocsii din intreaga lume.

    2. Apoi, daca vor face sinod a-toata-lumea, panortodox sau ecumenic, vor trebui sa hotarasca decisiv in ceea ce priveste:

    A). Intarirea anatemelor patristice asupra uniatiei ecumeniste si asupra tuturor ecumenistilor (ereziarhi, eretici si partasi la ereziile ecumeniste)

    B). Obligativitatea ca tot cel ce se doreste ortodox, sa taie comuniunea liturgica cu duhovnicul ecumenist, ierarhul ecumenist, sinodul local ecumenist, pe care sa nu ii mai pomeneasca la slujbe

    C). Obligativitatea ca toti cei ce se vor ortodocsi, din momentul dreptslavitorului sinod, daca nu au facut acest lucru imediat dupa Creta, sa iasa de pe calendarul nou, papistas, civil, profan, neliturgic, nepatristic, nebisericesc si umanist

    D). Toti preotii ce se vor ortodocsi sa inceapa pomenirea la slujbe a celor patru ierarhi dreptslavitori, sau macar a unuia din ei, daca un preot a luat legatura directa cu unul din cei patru ierarhi dreptslavitori

    E). Toti diaconii, monahii si mirenii sa se stranga in jurul preotilor dreptslavitori ce se dezic de ecumenism si incep comuniunea liturgica cu cei patru ierarhi dreptslavitori

    F). Toti ierarhii apostati care se vor lepada de ecumenism dupa intrunirea sinodului celor patru ierarhi dreptslavitori, sunt obligati sa se lepede de panerezia ecumenismului in fata celor patru ierarhi dreptslavitori (sau macar inaintea unuia din ei), aceia vor decide daca il vor mai reprimi pe apostatul ce se caieste in randul arhiereilor, sau il vor primi doar in randul mirenilor, asisderea si preotii, diaconii, monahii si mirenii care se leapada de ecumenism trebuie remirunsi

    G). Toti preotii, diaconii, monahii si mirenii care au laudat si propovaduit panerezia ecumenismului, dar care se vor lepada de ecumenism dupa sinodul dreptslavitor al celor patru ierarhi, trebuie deasemeni remirunsi de catre cei patru ierarhi dreptslavitori sau de catre preotii dreptslavitori ai celor patru ierarhi.

    Cei patru ierarhi dreptslavitori ii pot pune pe preotii dreptslavitori sa faca aceste remirungeri, dar îi pot pune si sa sfinteasca paraclise, altare, capele, catacombe sau cladiri bisericesti pe care ar putea unii sa le mai faca in aceste vremuri, preotii pot târnosi, pot sa sfinteasca orice biserica, altar sau prestol (masa de slujit), conform canoanelor, conform arhieraticonului si conform puterii lor sfintitoare. Preotii nu pot sa hirotoneasca, aceasta e singura Taina pe care nu o pot lucra haric.

    Tot la acest sinod dreptslavitor se pot da directive de genul:

    – nu participati la judecatile de caterisire ale ecumenistilor, nu va aparati, nu contestati, nu faceti nici judecati in instantele statului, parasiti cladirile ecumenistilor, iar preotii dreptslavitori sa incerce sa discute personal macar cu unul din cei patru ierarhi dreptslavitori pentru sfatuire, binecuvantare sau pentru a lua vreo hartie de la noul ierarh ortodox, sau particele de Moaște, Mare Mir etc.

    Dar va dau o veste trista, chiar foarte trista: SINOD ORTODOX, PANORTODOX, ECUMENIC, NU VOM MAI VEDEA PANA LA PARUSIE !!! Eu unul nu cred ca vom mai avea aceasta Mila a lui Dumnezeu, o sa ramanem cu sfatul ultimilor mari duhovnici: SCAPĂ CINE POATE !

    ORICE SINOD S-AR FACE SI AR TRATA ALTFEL VREMURILE, SA STITI CA ORTODOX NU ARE SA FIE!

    Info:

    ECUMENIC/ECUMENICITATE ≠ ecumenist/ecumenism.

    Primi doi termeni au legatura cu universalitatea si valabilitatea lui Hristos-Dumnezeu pe intreg Pamantul, iar ultimi doi termeni au legatura cu nivelarea si eretizarea Ortodoxiei, prin unirea Ortodoxiei cu celelalte erezii, schisme si paganisme ale satanei !

    1. Am citit acest articol cu durere in uflet si ingrijorare,cum este posibil ca mai marii bisericii ortodoxe romane ,greaca ,rusa,sa alunece cu atata usurinta in erezie si ecumenism,atata timp cat ei stiu cat este de mare judecata bunului Dumnezeu, si cat este iadul de adanc!!!Oare banii sa fi atras atat de puternic fetele bisericesti si pe capii lor,incat turma asista nedumerita la jocul de-a credinta a celor ce trebuie sa ne fie pastori si invatatori????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE