X

Rusia a inaugurat o autostradă modernă de 700 km, ce leagă Moscova de Sankt Petersburg în aproape 5 ore şi jumătate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat miercuri o nouă autostradă modernă ce leagă capitala Moscova de Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, în aproape 5 ore şi jumătate sau mai puţin, informează joi agenţia de presă TASS. 

La ceremonia de deschidere, ministrul rus al transporturilor Evgheni Dietrich a anunţat că, în urma unui vot popular, noua autostradă se va numi „Neva”, după numele râului ce traversează fosta capitală imperială.

„Din câte am înţeles, cele trei (nume) principale sunt Valdai, Două Capitale şi Neva. Cele mai multe (voturi) au fost pentru (alegerea) Neva”, a declarat Putin. „Deci, aşa se va numi”, a adăugat preşedintele rus.

Autostrada M-11 are o lungime de 669 de kilometri şi construcţia ei a început în 2012.

Taxa pentru automobile în zilele lucrătoare va fi de 1.820 de ruble (28,40 dolari SUA), dar dacă se utilizează un transponder, costul va fi redus la 1.331 de ruble (20,80 dolari). Taxa va fi mai mare în weekend, ajungând până la 2.020 de ruble (31,60 dolari), iar pentru utilizatorii de transpondere, taxa va fi de 1.494 de ruble (23,30 dolari).

Drumul între Moscova şi Sankt Petersburg va dura aproximativ cinci ore şi jumătate sau mai puţin pe noua legătură rutieră.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

 1. Sodoma a crescut sub ochii lui Putin: “SIDA este o amenințare la securitatea națională”
  Peste un milion de persoane din Rusia sunt HIV pozitive şi “din păcate, numărul continuă să crească”, a declarat Serghei Abdurakhmanov, directorul Centrului SIDA din Moscova. Aproximativ 1% din populaţia ţării este infectată. În comparaţie, în Germania există circa 88.000 de persoane infectate cu HIV, aproximativ 0,1% din populaţie.
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-23522356-epidemie-hiv-rusia-putin-este-amenintare-securitatea-nationala.htm

  3% dintre barbatii mileniali si 1,5 % dintre femeile mileniale din Rusia au SIDA

  Russia has one of the fastest growing HIV/AIDS epidemics in the world. Approximately 95,000 Russians were diagnosed with HIV in 2015, and approximately 75,000 in the first nine months of 2016. Stigma surrounding the disease, and government indifference have contributed to the crisis.
  Prior to the diagnosis made in 1987, the Soviet Union denied that any HIV infections were occurring within its territory. Doctors were pressured to misdiagnose cases of HIV and AIDS as other ailments, and the government failed to take any steps to protect or warn the public about the nature of the disease and how to prevent its spread.
  According to Vadim Pokrovskiy from Federal HIV Center by 2019 the number of HIV infections will reach 2 million and infections are most prevalent among males aged 30–34, out of which 3% are infected. Infection rate among females in the same age range reaches 1.5%.
  https://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS_in_Russia

 2. Putin a anunţat că începând din 2020 Rusia va începe să lucreze la un nou program de înarmare, prin care armata rusă să se echipeze cu arme bazate pe ”noi principii fizice”, prioritatea fiind roboţii de luptă, dronele şi laserele.
  “Este vorba despre modele moderne şi de avangardă de arme de înaltă precizie şi mijloace de apărare aerospaţială, aplicarea activă a tehnologiilor inteligenţei artificiale în crearea produselor militare”, a declarat Putin în timpul reuniunii Consiliului de Securitate al Rusiei.
  https://www.capital.ro/vladimir-putin-avertisment-fara-precedent-razboiul-la-un-pas-sa-inceapa.html
  Bulgaria, între SUA și Rusia. Pregătiri pentru război în Marea Neagră
  Cel mai probabil, la summitul de la Londra, care va avea loc din 3,4 decembrie 2020 va fi oficializată înființarea Centrului de la Varna.
  https://evz.ro/bulgaria-intre-sua-si-rusia-pregatiri-pentru-razboi-in-marea-neagra.html
  „Rusia se pregăteşte de o agresiune militară pe scară largă. Aceste planuri sunt destul de evidente. Forţele armate ale Ucrainei se pregătesc să respingă agresiunea armată de-a lungul întregii frontiere a Ucrainei” cu Rusia, a declarat Aleksii Taran, şeful Direcţiei principale de formare militară a armatei ucrainene.
  https://www.capital.ro/s-a-anuntat-razboi-la-granita-romaniei-rusii-au-pregatit-deja-armata-atacul-este-iminent.html
  90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război între Rusia și Statele Unite, în primele ore de la izbucnirea lui.
  Studiul a fost realizat de experții de la Universitatea Princeton.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/un-scenariu-care-da-fiori-ce-s-ar-intampla-in-primele-ore-ale-unui-razboi-rusia-sua-1189484

 3. Wagner Group, armata de mercenari a lui Putin, a căzut în dizgraţie. Cine i-a luat locul?
  Pe 7 februarie 2018, aproximativ 600 de mercenari Wagner, înarmaţi cu tancuri şi artilerie, au lansat un atac asupra unei poziţii a Forţelor Democrate Siriene, o miliţie kurdă care a lucrat îndeaproape cu coaliţia anti-Stat Islamic condusă de SUA, în nord-estul Siriei. Ceea ce probabil că nu ştiau este că mai mulţi consilieri SUA erau în unitate şi au cerut repede susţinere aeriană. Însă forţele Wagner au continuat asaltul timp de patru ore, în timpul cărora au fost atacate de artileria, atacurile aeriene, elicopterele şi chiar de o aeronavă de atac AC-130 ale SUA. Atunci când praful s-a ridicat, între 300 şi 600 de ruşi erau morţi sau răniţi, în prima luptă directă dintre forţele Moscovei şi ale Washingtonului, de la Războiul din Vietnam încoace.

  Pe 28 iulie 2019, o investigaţie jurnalistică a publicaţiei independente Novaia Gazeta a arătat că cei trei contractori militari ruşi care au fost ucişi în centrul Siriei la mijlocul lunii iunie nu erau angajaţi ai Wagner, ci făceau parte dintr-o altă firmă, denumită Shield. Victimele erau, astfel, primii mercenari ruşi fără legături cu Wagner care au fost ucişi în această ţară.
  Organizaţia ar fi suferit o pierdere semnificativă de agenţi, care au plecat la alte grupuri, inclusiv Shield şi Patriot, în timp ce şi-ar fi pierdut şi autonomia în luarea de decizii şi a fost retrogradată la misiuni de pază în Siria.
  https://adevarul.ro/international/rusia/wahner-grup-armata–mercenari-putin-cazut-dizgratie-i-a-luat-loculo-1_5d9dea77892c0bb0c66b73ba/index.html

  1. Eu banuesc.ca.VLADIMIR PUTIN este OS DOMNESC in secret din neamul cel adormit . .ACEL OS DOMNESC popovaduit de MARII DUHOVNICI RUSI inclusiv de SFINTUL INGER RUS OTROC VEACESLAV.si ateptat in zilele de pe urma.
   Atnci sigur in secret este si
   INAINTEVAZATOR cu DUHUL !
   INTELEPCIUNEA LUI VLADIMIR PUTIN nu mi se pare a fi de natur umana !
   Atunci DUHUL SFINT lucreaza prin el SLAVA LUI DUMNEZEU si toate deciziile lui sint DIVINE ca tot ce face SFINTA TREIME ,”nimic de adaugat ,nimic de scazut “.AMIN !
   Incurcate sint CAILE DOMNULUI !AMIN !
   DOAMNE AJUTA-NE !AMIN !

   1. Putin este un KGBist sprijinit de oligarhi si care se prezinta norodului drept tar.
    Putin nu vede nici o diferenta intre mumia lui Lenin si moastele sfintilor si nu vede vreo contradictie intre defilarile cu steaguri rosii si Rusia tarista.
    Garda de onoare a defilat cu steagul rosu cu secera si ciocanul in deschiderea paradei de pe 9 mai!
    https://www.youtube.com/watch?v=v_It_bTV1MQ

    Putin nu poate prosti decat pe prosti.

    1. @oarecine
     Incurcate sint caile DOMNULUI !
     Eu nu contest ca tu esti destept .
     Dar stiu si faptul ca SFINTA TREIME e sugubata rau,si nu se lasa citita cu una cu doua de gloata si mai ales de sarsaila.
     Asa ca eu n-as baga mina in foc ,ca tine !
     Mai vedem !
     Oricum STIU ca RUSII ,CHINEZII ,JAPONEZII,TURCII,IRANIENII si musai hitlerista prietenua TARULUI PUTIN,vor bombarda pe indracitii americani de nu ramine piatra pe piatra .
     Mai e acum chestia de timp.
     Si daca ne gindim ca SFINTUL ARDEALULUI se ruga SFINTEI TREIMI ,ca sa nu-i piarda pe HAMERICANII (ca de,tot au terminat ei pieile rosii ,la indigo!)ca sint si ei tot munca CREATORULUI,beleaua e ca si gatata.
     Sa fii iubit !

 4. FABULOS!
  Acest blestemat de sistem internetul este EVIDENT creatia lui sarsaila 100%. ARE PUTERE TOTALA ASUPRA LUI
  Efectiv schilodeste dupa vrerea lui sarsaila cuvintul .
  Eu nu fac greseli in scris, niciodata!Si nici nu scriu pe ecran gresit, pentru ca privesc si la litere. Dar dupa ce apare, deja E SCHILODIT CUVINTUL.
  Acest sistem diabolic, acolo unde nu trebuie sterge si adauga LITERE in cuvinte total ABSURD.Acum mai mult pe tableta.
  DOAMNE FERESTE CITI NERVI POATE SA-MI FACA!VREA SA RENUNT!
  NU RENUNT!
  Rabdare, rabdate, rabdare!
  Pledez pentru un program care sa ne permita sa corectam scrisul si dupa ce apare pe ecran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button