X

UE face front comun cu SUA împotriva Huawei în privința tehnologiei 5G

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statele Uniunii Europene au susţinut vineri o politică fermă în selectarea furnizorilor de echipamente 5G, inclusiv verificarea legislaţiei interne la care sunt supuşi, o posibilă lovitură pentru liderul global al pieţei de profil, grupul chinez Huawei Technologies, transmite Reuters. 

Ambasadorii ţărilor membre au convenit această abordare la Bruxelles, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al Finlandei, care deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE.

Statele UE trebuie să ţină cont de factori non-tehnici, cum ar fi cadrul legal şi de politici, care trebuie respectaţi de furnizori în ţări terţe, potrivit unui proiect de document obţinut de Reuters înainte de întâlnirea ambasadorilor. Documentul nu menţionează în mod specific ţări sau companii.

Guvernele UE trebuie de asemenea să îşi diversifice furnizorii şi să nu depindă de unul singur. Miniştrii UE vor aproba această abordare la o întâlnire programată să aibă loc în decembrie.

Statele Unite au cerut UE să interzică echipamentele Huawei, afirmând că acestea ar putea fi folosite de China pentru spionaj. Îngrijorările sunt provocate de legislaţia chineză referitoare la cooperarea companiilor cu guvernul în probleme de securitate.

Huawei, care concurează cu compania finlandeză Nokia şi cu compania suedeză Ericsson, a negat acuzaţiile.

În Statele Unite, Comisia Federală pentru Comunicaţii a votat vineri în unanimitate pentru a desemna companiile Huawei şi ZTE drept riscuri pentru securitatea naţională, interzicând operatorilor de telecomunicaţii din zonele rurale să folosească un fond guvernamental de 8,5 de miliarde de dolari pentru achiziţia de echipamente de telecomunicaţii ale acestora.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. SUA acuzandu-i de spionaj pe chinezi, de fapt se acuza in mod indirect pe ei si pe partenerii lor de acelasi lucru rau numit urmarire. Asa ca ori cu unii ori cu altii, tot un drac!, caci lui sarsaila ii slujesc toti cei care ne asculta pe noi. Iar 5G le vine manusa in acest dracesc scop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button