X

Raport ȘOC: În România se taie anual 20 milioane metri cubi de lemn ilegal

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat, vineri, că în România se taie anual 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 milioane de metri mai mult peste cifrele oficiale.  Potrivit acestuia, cifrele din raportul Inventarului Forestier Naţional sunt șocante și inițial i-a fost greu să le creadă.

„Primul lucru pe care am vrut să ȋl văd când am venit la Minister a fost raportul Inventarului Forestier Naţional (IFN). Eram familiarizat cu subiectul din discuțiile de la Comisia de Mediu din Cameră și din articolele din presă, însă eram curios să văd varianta oficială. Am descoperit acolo nişte cifre şocante, atât de şocante ȋncât la prima citire mi-a fost greu să le cred. L-am chemat la Minister pe domnul Marin Gheorghe, responsabilul pentru realizarea IFN, să ȋmi explice exact cum s-a derulat tot procesul de documentare, care au fost tehnicile folosite, care sunt indicatorii, iar după ce am ascultat toate explicaţiile, vă spun că am acceptat ȋn integralitate acest raport. Datele de acolo sunt reale, pot să vă confirm astăzi că ȋn România se taie ȋntr-un an de zile aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 de milioane peste cifrele oficiale”, a declarat, vineri, ministrul Mediului, Costel Alexe.

Potrivit acestuia, raportul IFN ar fi fost ținut la sertar de fosta conducere a ministerului.

Alexe mai spune că în mandatul PSD s-ar fi tăiat ilegal peste 60 de milioane de metri cubi de lemn.

„Faptul că acest raport a fost ţinut la sertar mai bine de un an de către fosta conducere a ministerului este cu atât mai grav. Au aflat de situaţie şi ȋn loc să ȋşi asume şi să caute soluţii au ȋncercat să muşamalizeze datele şi să ȋl denigreze pe domnul Marin Gheorghe şi munca echipei sale. PSD a ȋncercat să ascundă faptul că sub mandatul lor s-au tăiat peste 60 de milioane de metri cubi de lemn fără autorizaţie. Probabil că, dacă nu ar fi existat succesul moțiunii de cenzură și înlocuirea Guvernului Dăncilă, și astăzi Ministerul ar fi negat existența acestor cifre”, a mai declarat Costel Alexe.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Ultima scrisoare inainte de inchisoare

    Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
    Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
    Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
    Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
    Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
    Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
    Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

    Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

  2. Tăierea pădurilor trebuie sancționată identic cu omorârea semenilor. Trăiască Legiunea și Căpitanul!

    1. Sau cel putin sa plateasca pentru consecintele faptelor lor. Aceste defrisari sunt cauza inundatiilor, secetei si altor napaste ce s-au abatut asupra noastra, iar pentru asta celor responsabili trebuie sa li se confiste in intregime averile si sa-si piarda dreptul la pensie si ajutoare sociale. N-au decat sa mearga la cersit si la cautat prin gunoaie, asta merita acesti criminali.

      https://adevarul.ro/locale/focsani/foto-legatura-exista-defrisarile-masive-inundatii-pe-toporatori-intereseaza-doar-buzunarul-propriu-1_5b3df661df52022f75e06603/index.html
      “În timp ce tăierile ilegale de păduri se menţin la un nivel ridicat în România, unde fondul forestier este mult sub media europeană, dezastrale naturale se înmulţesc de la an la an.
      De mai bine de un deceniu, aproape că nu există an să treacă fără inundaţii. Ploi obişnuite, care altădată veneau ca o binecuvântare pentru oamenii care trudesc din greu pământul, au ajuns în prezent mai mult să sperie şi să provoace mari dezastre. Aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută, în mai multe zone din ţară, în special în Moldova şi aşa săracă, unde oamenii s-au luptat din greu cu vitregiile naturii. Specialiştii pun aceste fenomene extreme mai ales pe seama defrişările masive care se produc în pădurile patriei, păduri care au rolul principal în menţinerea echilibrului ecologic. Potrivit acestora, tăierea necontrolată a pădurilor duce la erodarea solurilor, intensifică alunecările de teren, cu grave pierderi pentru economie, aduc seceta şi inundaţiile.”

  3. Numele din buletin de fată al Vioricăi Dăncilă era Rodica Vasilica Nica
    Pe diploma de absolvire din 1988 este trecut numele de fată, Nica Vasilica – Viorica, și nu apare nici Rodica, dar nici Dăncilă, cu toate că era deja măritată. In anul în care și-a început studiile superioare, Dăncilă, după cum susține, era căsătorită cu Cristinel.
    “Sunt căsătorită de 36 de ani şi pentru mine principala susţinere am găsit-o în sânul familiei mele.”
    https://playtech.ro/stiri/detaliul-de-pe-diploma-de-studii-a-vioricai-dancila-care-ridica-mari-semne-de-intrebari-candidata-psd-are-multe-explicatii-de-dat-61627
    Cineva minte cu nerusinare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button