X

Planurile guvernului grec de a restaura legile anti-blasfemie au fost date peste cap

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În ciuda speranțelor de a reintroduce legea anti-blasfemie, care a fost abrogată de către partidul de stânga SYRIZA, în urmă cu o jumătate de an, oficialii greci au renunțat marți la aceste planuri, întrucât dezbaterea dintre partidele de stânga și cele de dreapta s-a încins, relatează Keep Talking Greece. 

După ce luni, ministrul justiției Kostas Tsiaras, a făcut public anunțul privind reintroducerea acestei legi, au luat naștere valuri de nemulțumiri și critici din partea populației, iar ridicolul a invadat social media din Grecia, ceea ce a determinat guvernul să își reconsidere decizia.

Deputatul SYRIZA, Spiros Lappas, a declarat luni că el consideră această intenție a guvernului ca fiind o decizie disprețuitoare, care: „ridiculizează țara noastră democratică precum și codul penal”.

Tsiaras a explicat că acestă măsură urmărește doar să protejeze minoritățile religioase, de protestele din afara zonei taberelor de imigranți care fac ravagii, dar asta nu a împiedicat opoziția liberală a guvernului de a o ataca.

„Nu a fost vorba despre o oarecare revenire la teocrație. Dar din moment ce acestă chestiune a declanșat o asemenea dezbatere, nu am dorit ca ea să monopolizeze problema reformei justiției penal.” a spus Tsiaras și relatează New York Times.

Cu toate acestea, Biserica a sprijinit reintroducerea acestei legi. În urma știrilor de marți, arhiepiscopul Ieronim al Greciei, a dat chiar o declarație prin care își exprimă dezamăgirea:

„Sfânta Arhiepiscopie a Cretei a primit cu satisfacție informația conform căreia crimele de blasfemie și insultă religioasă, care au fost abolite în mod nejustificat recent, vor fi reintroduse în Codul Penal, care este în curs de revizuire.

Cu toate acestea, am remarcat cu mare regret și uimire că această restaurare instituțională, benefică din punct de vedere social, a abandonată din cauza reacțiilor din partea diferitelor organisme politice și persoane.

Simt nevoia, cu sentimente de dragoste și adevăr, să mă adresez fiecărei persoane competente dar și bine intenționate, indiferent de religie sau credință, si să cer reintroducerea dispozițiilor penale de mai sus, ceea ce va contribui la menținerea și protejarea păcii religioase, la reconciliere și coeziune socială.

Întrucât a existat o dezinformare cu privire la scopul acestor prevederi, am dori să reiterăm că nu caută să-l protejeze pe Dumnezeu și pe Divin, deoarece, evident, nu au nevoie de protecție judiciară și nici nu vizează Biserica Ortodoxă, ci protejează fiecare religie . În acest fel, aceste dispoziții sunt destinate să descurajeze fundamentalismul și intoleranța religioasă, precum și să promoveze pacea și coeziunea socială.

O abordare sobră și adevărată a conținutului acestor dispoziții, departe de a fi părtinitoare, va demonstra necesitatea lor socială generală și respectul pentru credințele și valorile nu numai al fiecărui creștin ortodox, ci și al fiecărei persoane de orice religie. Ne așteptăm ca aceste dispoziții să fie reinstalate și să nu predomine puncte de vedere contrare, indiferent cât de mult le-am  respecta.”

traducere de Nușca

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Grecia devine o colonie chineza: China vrea să transforme portul Pireu în cel mai mare din Europa, acesta urmând să devină cel mai important hub de tranzit pentru comerţ între Asia şi Europa.
  https://www.zf.ro/business-international/asalt-in-forta-china-devine-stapana-pe-porturile-europene-18591134

  China își trimite noul portavion în strâmtoarea Taiwan-ului
  Ministrul taiwanez de Externe, Joseph Wu, a declarat într-un tweet că Beijing intenționează să „intervină în alegerile din Taiwan”. „Alegătorii nu vor fi intimidați!”
  https://evz.ro/intimidare-militara-china-isi-trimite-noul-portavion-in-coastele-taiwanului.html

 2. Germania a deschis accesul Chinei in Grecia si instruieste ofiteri chinezi, ca sa le “impartaseasca valorile democratice”. Traim vremuri interesante…
  Germany Should Immediately Stop Training Chinese Soldiers: Amnesty International
  “…there is no justifiable reason for Germany to help train the Chinese military”
  A spokesperson for the Defense Ministry said that Chinese soldiers regularly participate in educational events organized by the German military. These include international officer courses as well as officer training courses offered at military schools, universities and military leadership academies.
  “Our goal is to share our democratic values with citizens of other countries,” said the spokesperson
  https://www.zerohedge.com/political/germany-should-immediately-stop-training-chinese-soldiers-amnesty-international

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button