X

[VIDEO] Marșul independenței din Polonia, împotriva hegemoniei UE și a expansiunii LGBT

Image result for poland independence march

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Câteva zeci de mii de polonezi au participat la un Marş al Independenţei, organizat de zece ani la Varşovia de către naționaliști considerați de extremă dreaptă, fluturând steagul naţional alb-roşu în mijlocul unor fumigene în aceleaşi culori, relatează AFP.

”Dumnezeu, onoare, patrie”, au scandat participanţii la marş luni, după ce au intonat imnul naţional.

Sloganuri anticomuniste şi anti-LGBT au fost strigate, precum ”Ia-ţi ciocanul şi secerea şi loveşte gunoiul roşu” şi ”Interdicţie de pedalare”, iar sloganuri afişate pe două corturi denunţau ”mediile evreieşti care cer 300 de miliarde de dolari Poloniei”.

Publicul era invitat, în aceste corturi, să semneze o petiţie împotriva ”Legii 447”, adoptată în Statele Unite, care aprobă cereri de indemnizare cu privire la bunuri evreieşti.

De-a lungul anilor, acest marş, iniţial marginal, a devenit o manifestaţie importantă ce comemorează redobândirea suveranităţii naţionale a Poloniei, la 11 noiembrie 1918, după 123 de ani de ocupaţie rusă ţaristă, prusacă şi austro-ungară.

Coloana, plasată sub o supraveghere poliţistă extrem de atentă, reuneşte anual liderii şi membrii grupărilor naționaliste. Numeroşi participanţi îşi motivează prezenţa prin dorinţa de a-şi exprima patriotismul şi ataşamentul faţă de independenţă, un sentiment deosebit de puternic la polonezi.

”Aceasta este cea mai mare manifestaţie patriotică, antimondialistă şi politic incorectă din Europa”, s-a lăudat luni, pe Twitter, Krzysztof Bosak, un deputat de dreapta, ales în octombrie în noul Parlament polonez.

Participanţi intervievaţi de AFP au declarat că simpatizează formaţiunea de dreapta Konfederacja, din care au intrat în noul Parlament nouă deputaţi.

”PiS şi PO, aceleaşi rele”, a scandat un grup de tineri, denunţând deopotrivă Partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservator), aflat la putere, şi Platforma Civilă (PO, centru), aflată în opoziţie.

Poliţia a evacuat mai multe persoane care manifestau împotriva marşului şi care s-au instalat pe traseul acestuia, ridicând o barieră impozantă cu mesajul Konstytucja (Constituţia, în poloneză), simbolul respingerii de către opoziţie a reformelor controversate în justiţie ale actualei puteri.

Aceste reforme au determinat Comisia Europeană (CE) să deschidă proceduri fără precedent contra Varşoviei, motivate de temeri cu privire la statul de drept în Polonia.

La miezul nopţii, în numeroase locuri din ţară, polonezii au intonat imnul naţional, într-o rară mişcare de unitate naţională, în contextul în care Polonia este puternic împărţită.

Guvernul şi preşedintele, care provin din drepta conservatoare şi naţionalistă, au ignorat marşul şi au participat la ceremonii oficiale, defilări militare, discursuri, concerte şi depuneri de jerbe de flori la mormintele părinţilor independenţei poloneze.

Membrii şi susţinătorii opoziţiei de centru şi de stânga şi-au urmat propriile programe şi celebrări.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

    1. Puteti sa va exprimati si in duhul Ortodoxiei dar vreti sa iesiti in evidenta cu o uraciune. Pacat. Poate ca tineti cont pe viitor.
      Rog adm. sa stearga cuvintele neadecvate ale acestui comentariu. Bine era daca nu era nevoie de invitatie la sters cuvintele de rusine.

  1. Turnul Babel de la Strasbourg incepe sa se surpe.
    Clădirea Parlamentului Uniunii Europene sau… turnul Babel?
    http://www.cunoastelumea.ro/cladirea-parlamentului-uniunii-europene-sau-turnul-babel/
    ‘Europe is dying!’ Nationalists march on Independence Day in Poland
    https://www.youtube.com/watch?v=o_E5Tgv4LuE
    Laurell LaurellBay: Bless the Poles. Unashamedly patriotic!!!
    NAZ MONEY MILLER: GO POLAND!!! THE ONLY PLACE IN EUROPE THAT DOESN’T PUT UP WITH THE B.S THATS GOING ON!
    It’s-All-Happening: Good for you Poland! Fight for your right to exist!
    ‘Why is the Strasbourg Parliament based on Tower of Babel?’
    https://mattbell.org/why-is-the-strasbourg-parliament-based-on-tower-of-babel

  2. Papusarii si-au epuizat toate trucurile si minciunile, iar acum lumea vede ca imparatul este dezbracat.
    Un copil, care privea şi el cortegiul împărătesc de pe marginea drumului, a strigat: „Dar împăratul e gol! Nu vedeţi că n-are haine pe el?“ Şi atunci, spune povestitorul, oamenii au prins curaj şi au început să murmure, că da, împăratul e dezbrăcat şi că se plimbă gol puşcă prin mijlocul mulţimii. Murmurele s-au transformat în hohote de râs: „Împăratul e gol! Împăratul e gol!“
    https://ziarullumina.ro/repere-si-idei/hainele-imparatului-49110.html
    Jean-Claude Juncker: ‘When it becomes serious, you have to lie’
    In May 2011, he told a meeting of the federalist European Movement that he often “had to lie” and that eurozone monetary policy should be discussed in “secret, dark debates”.
    “We all know what to do, we just don’t know how to get re-elected after we’ve done it,” Mr Juncker cynically quipped last year.
    https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10874230/Jean-Claude-Juncker-profile-When-it-becomes-serious-you-have-to-lie.html

  3. Seamana pe undeva cu miscarea legionara din Romania. Sa speram ca acuzatiile la adresa participantilor nu vor fi tot la fel de false ca in cazul martirilor romani din inchisori.
    Doamne ajuta sa vina dreptatea Ta!

  4. Polonezii trebuie sa-si ia masuri exceptionale de securitate, ca nu li se va ierta aceasta indrazneala.
    Franta a facut “grava eroare” de a recunoaste Palestina si ca urmare, o luna mai tarziu, a avut de suferit consecintele atentatului împotriva revistei Charlie Hebdo.
    2 Decembrie 2014
    Franta recunoaste Palestina – Vot istoric in Parlamentul de la Paris
    Primul stat occidental din UE care recunoaste existenta Palestinei
    Premierul israelian: Recunoasterea unui stat palestinian de catre Franta ar fi o “grava eroare”
    http://www.ziare.com/international/palestina/franta-recunoaste-palestina-vot-istoric-in-parlamentul-de-la-paris-1336571
    Atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo a avut loc la Paris, la 7 ianuarie 2015, în jurul orei locale 11:30
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Atentatul_%C3%AEmpotriva_revistei_Charlie_Hebdo

  5. Hong Kong este in pragul razboiului civil, se pregateste instaurarea legii martiale!

    The CUHK campus was on Tuesday the scene of some of the most intense fighting in the city since demonstrations began in June, with hundreds of riot police firing more than 1,567 canisters of tear gas during a chaotic and ultimately aborted clearance operation.
    A highly organized operation was launched inside the campus, sorting and distributing the supplies, building and reinforcing barricades, and stockpiling weapons, including petrol bombs, bows and arrows, javelins, and pieces of wood hammered with nails.
    https://edition.cnn.com/2019/11/14/asia/hong-kong-protests-universities-violence-intl-hnk/index.html

    1. Ticăloși au continuat, joi, să distrugă fără scrupule facilitățile publice în mai multe zone din Hong Kong, conform poliției locale. Aceștia au pus obstacole pe șosele și au aruncat, din locuri cu înălțimi mari, cărămizi și alte obiecte dure asupra orășenilor care au încercat, din propria inițiativă, să ridice obstacolele.
      Poliția a avertizat bandiții să înceteze imediat toate actele violente și au apelat la locuitorii hongkonghezi să nu dea la o parte obstacolele în locurile periculoase.
      Având în vedere factorii de securitate, grădinițele, școlile primare și liceele din Hong Kong vor continua să suspende cursurile în perioada 15-17 noiembrie.
      http://romanian.cri.cn/341/2019/11/14/1s205618.htm
      Marea Britanie amenință oficialii de la Hong Kong cu sancțiuni pentru încălcarea drepturilor omului
      https://www.hotnews.ro/stiri-international-23490211-marea-britanie-ameninta-oficialii-hong-kong-sanctiuni-pentru-incalcarea-drepturilor-omului.htm

    2. Trupele chineze vor intra in Hong Kong in weekend!
      Hong Kong: Un bărbat de 70 de ani a murit la spital, după ce a fost rănit de o cărămidă / Universitățile își suspendă toate cursurile din acest semestru / Avertismentul președintelui chinez
      https://www.hotnews.ro/stiri-international-23491895-manifestatii-hong-kong-barbat-70-ani-murit-spital-dupa-fost-ranit-caramida-universitatile-isi-suspenda-toate-cursurile-din-acest-semestru-avertismentul-presedintelui-chinez.htm
      Hong Kong: Baricade, tiruri de săgeți și bătăi între localnici
      Guvernul din Hong Kong ar urma ”să anunţe” interdicţii de circulaţie în weekend.
      https://stirileprotv.ro/stiri/international/zona-de-razboi-in-hong-kong-baricade-tiruri-de-sageti-si-batai-intre-localnici.html

      1. Doi studenti germani aflati in Hong Kong au fost arestati pentru participarea la demonstratii neautorizate.
        Olanda isi sfatuieste cei peste 280 de studenti aflati in Hong Kong sa se intoarca urgent acasa pentru a nu fi arestati!
        Dutch universities including Utrecht, Amsterdam, Leiden, Delft, and Rotterdam advised their students on Friday to urgently leave Hong Kong for security reasons, following the increase in violent unrest across the city.
        More than 280 Dutch students are currently enrolled in Hong Kong education establishments.
        https://www.dw.com/en/two-german-citizens-detained-in-hong-kong/a-51270344

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button