X

A căzut și mitr. Ieremia de Gortina. IPS Serafim de Pireu i-a anulat emisiunea radio de la postul Mitropoliei de Pireu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Postul de radio “Biserica Pireului 91. 2 FM” a încetat cooperarea cu Mitropolitul Ieremia de Gortina, care i-a numit “mincinoși” pe ierarhi care nu au recunoscut BOaU.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Mitropolitul Serafiml al Pireului a interzis emisiunile Mitropolitului Ieremia de Gortina la postul de radio bisericesc din Mitropolia sa pentru “insulte publice teribile” îndreptate asupra ierarhilor care nu sunt de acord cu acțiunile Constantinopolului în Ucraina. Declarația corespunzătoare a mitropolitului Pireului din 4 noiembrie 2019 a fost publicată de site-ul ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

În declarația sa ierarhul a menționat că Mitropolitul Ieremia de Gortina și Megalopolis a Bisericii Ortodoxe a Greciei, la sfârșitul lunii octombrie i-a numit “mincinoși și calomniatori” pe cei care continuă să-i numească schismatici pe membrii nou formatei BOaU care, în opinia sa, de acum nu mai sunt așa. Mitropolitul Ieremia a declarat că acele “persoane sfințite” care nu sunt de acord cu aceast fapt săvârșesc “calomnie”.

În legătură cu aceasta, mitropolitul Serafim al Pireului consideră că Mitropolitul Ieremia a adus “insulte teribile” tuturor celor care respectă Sfintele Canoane ale Bisericii și consideră că acțiunile Patriarhiei de la Constantinopol faţă de cei lipsiţi de demnitate şi cin preoţesc sunt ilegale. Ca urmare acestor “insulte publice urâte”,care “îi înjosesc pe sfinții părinți ai Sinoadelor Ecumenice şi care au suferit pentru Biserică”, a fost decizia de a înceta cooperarea postului de radio “Biserica Pireului 91.2 FM” cu Mitropolitul de Gortina, a relatat ierarhul în declarația sa.

Mitropolitul Serafim a subliniat că decizia eronată a Bisericii Elene de a se implica într-o problemă extrem de dificilă a dus deja la faptul că Biserica Rusă a exclus din diptic numele Arhiepiscopul Atenei și al întregii Greciei Ieronim, şi ierarhul consideră că aceste acțiuni ale BORu sunt absolut canonice.

“În sfârșit, cu toții înțelegem că un război care ne unește cu Dumnezeu este de preferat unei pseudo-păci care ne îndepărtează de El”, rezumă ierarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Ulterior pe site-ul Mitropoliei de Gortina a apărut răspunsul Mitropolitului Ieremia, care a menționat că i-a fost greu să citească această scrisoare, ne transmite “RIA Novosti“. A subliniat că recunoașterea autocefaliei BOaU a fost “poziția majorității ierarhiei Bisericii Greciei”. Mitropolitul a declarat: “Vreau să fiu luptător pentru credința ortodoxă. Dar nu mi-aș dori niciodată să fiu un luptător ca Dvs.”.

Vom aminti că mai devreme mitropolitul Serafim al Pireului și Mitropolitul Serafim de Kythira și Antikythera au scris o scrisoare comună în care au anunțat intenția lor de a iniția un Sinod Ecumenic pentru a discuta “tematica bisericii ucrainene” chiar și fără participarea Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului.

În același timp, Patriarhul Bartolomeu i-a numit pe toți cei care se opun Fanarului oameni ignoranți, care merg împotriva “binefăcătorului” lor și contestă “ceea ce este considerat sacru și corect”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

    1. ADEVĂRAT frate ( sau soră ) G ! Se pare că mulți dintre ierarhi sunt în primul rând ” diplomați ” , apoi oameni obișnuiți , …… și în al 4-lea rând ( sau mai târziu ) ierarhi adevărați, care să conducă ” turma ” de enoriași .

    2. Eu am citit ca ,,sfesnicile cazatoare” sunt mai mult decat episcopi, adica sunt biserici cazute in erezie. Desigur ca bisericile cazute ii cuprind si pe varfurile lor- episcopii. Sa nu uitam profetia Sfantului Nectarie de la Optina:”Ortodoxia va insemna(in vremurile din urma) un episcop, un preot, un mirean”. Atati ortodocsi adevarati vor rezista in acele vremuri care au inceput deja. Intrebarea care se afiseaza imediat pentru fiecare dintre noi este: Eu voi ramane crestin adevarat sau nu? De aceea spunea Avva Ishirion ca cei care se vor afla lamuriti in vremea cand va veni ispita(adica inceputa in timpul nostru sau timpul prezent) vor fi mai mari si decat Parintii Avvei Ishirion, fiindca asa de grozava este aceasta ispita. Sfatul Sfantului Nectarie este sa tinem foarte bine dreapta credinta.
      Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button