X

Cercetătorii ruși au creat un algoritm pe bază de inteligență artificială ce redă imagini pornind de la undele cerebrale ale oamenilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu ajutorul unei tehnici neinvazive, un algoritm poate „citi” undele cerebrale şi realiza imagini pornind de la acestea. 

O echipă de la Institutul pentru Fizică şi Tehnologie din Moscova şi de la Neurobotics a reuşit să creeze un algoritm de inteligenţă artificială (AI) care poate să interpreteze undele cerebrale pentru a crea o imagine a ceea ce subiecţii pot vedea în timp real, notează Futurism.

În cadrul acestui studiu, voluntarii au purtat pe cap electrozi în timp ce urmăreau pe un monitor fragmente de clipuri video de câte 10 secunde. Subiectul acestor clipuri a fost clasificat în cinci categorii. Folosind datele oferite de către electroencefalograme (EGG), oamenii de ştiinţă au putut identifica categoria din care făcea parte fiecare clip video.

Cea de a doua fază a acestui studiu a implicat crearea a două reţele neurale artificiale, primul poate să transforme undele electroencefalogramelor în sunete comparabile, în timp ce cel de al doilea poate să genereze imagini legate de trei dintre categoriile studiate pornind de la datele EGG. Atunci când cele două reţele funcţioneză în tandem, EGG poate fi folosit pentru a crea imagini care prezintă cu o acurateţe ridicată ceea ce voluntarii văd în timp real.

„În condiţiile tehnologiei actuale, interfeţele neuronale invazive imaginate de Eleon Musk se confruntă cu provocările chirurgiei complexe şi ale deteriorării rapide datorate proceselor naturale – acestea se oxidează şi nu mai funcţionează în doar câteva luni”, a spus cercetătorul Grigorie Rashkov. Sperăm că în cele din urmă putem proiecta interfeţe neuronale mai ieftine, care nu necesită implantare.

Studiul a fost publicat pe serverul bioRxiv.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Dacă nu știați, cei mai capabili oameni sunt ortodocșii, rusiii în cazul de față, deoarece Dumnezeu Nu-și revarsă harul Sau oricui…

 2. Cele mai puternice cuptoare cu microunde portabile model 2019
  Xiaomi Mi A1 – 1,75 W/kg
  OnePlus 5T – 1,68 W/kg
  Xiaomi Mi Max 3 – 1,58 W/kg
  OnePlus 6T – 1,55 W/kg
  HTC U12 life – 1,48 W/kg
  Xiaomi Mi MIX 3 – 1,45 W/kg
  Google Pixel 3 XL – 1,39 W/kg
  OnePlus 5 – 1,39 W/kg
  iPhone 7 – 1,38 W/kg
  Sony Xperia XZ1 Compact – 1,36 W/kg
  https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/telefoanele-care-emit-cele-mai-multe-radiatii-in-2019.-modele-oneplus-htc-apple-google-si-xiaomi-sunt-pe-lista-17870643/

 3. Rusia aloca 2 miliarde de dolari ca sa le creasca inteligenta postacior mai prosti decat prevede legea cu inteligenta artificiala!
  https://www.zf.ro/business-hi-tech/rusia-atrage-2-miliarde-de-dolari-pentru-investitii-in-inteligenta-artificiala-18155128
  Putin, a aprobat o strategie naţională pentru dezvoltarea inteligenţei artificiale, pe care o consideră un sector-cheie pentru supremaţia mondială.
  https://www.stiripesurse.ro/rusia-lanseaza-o-strategie-nationala-pentru-dezvoltarea-inteligentei-artificiale_1391479.html

 4. @oarecine, pentru faptul că ai spus că nu am harul lui Dumnezeu, cu toate ca sunt preot antiecumenist, te va judeca Hristos, nu eu, asta, bineînțeles, dacă tu crezi în Dumnezeu, ceea ce, sa fiu sincer, ma cam îndoiesc….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button