X

Rusia ajută Venezuela să fenteze sancțiunile SUA

maduro putin

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sute de milioane de dolari şi euro în numerar au fost trimise din Rusia spre Venezuela, oferind statului sud-american o gură de oxigen în condiţiile în care accesul său la sistemul financiar global este limitat din cauza sancţiunilor americane, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de ImportGenius, care a analizat registrele vamale ruseşti pe care le-a obţinut din surse private, bancnote în dolari şi euro în valoare totală de 315 milioane de dolari au fost trimise de la Moscova la Caracas prin intermediul a şase transporturi aeriene, care au avut loc în perioada mai 2018-aprilie 2019. Banii au provenit de la bănci controlate de guvernele celor două ţări şi au ajuns la banca de dezvoltare a Venezuelei.

Deşi banii ar putea să provină din diferite surse, de exemplu din repatrierea numerarului pe care Venezuela îl avea peste hotare sau din vânzarea de petrol sau aur, aceste transporturi aeriene arată cum administraţia preşedintelui Nicolas Maduro poate ocoli sancţiunile americane.

Un oficial guvernamental din Venezuela, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a confirmat că ţara sud-americană a primit livrări de numerar de la banca rusească Evrofinance Mosnarbank, un joint venture între banca venezueleană de dezvoltare Banco de Desarrollo Economico y Social de Venezuela (Bandes) şi agenţia care gestionează proprietăţile statului rus.

Regimul de la Caracas a făcut eforturi disperate pentru a-şi menţine accesul la valută în pofida sancţiunilor americane care au izolat Venezuela de sistemul financiar convenţional, în condiţiile în care marile bănci refuză să facă afaceri cu Maduro. Printre alte iniţiative, regimul de la Caracas a utilizat vânzări secrete de aur pentru a strânge fonduri şi de asemenea analizează posibilitatea de a folosi criptomonede sau un sistem de plăţi gestionat de Rusia pentru a trimite bani în ţară, mai scrie Bloomberg.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button