X

Sinodul BOR înaintează dosarul de canonizare a părintelui Arsenie Boca către comisiile de cercetare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

S-a luat act de propunerea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Ardealului de canonizare a părintelui Arsenie Boca și de documentația înaintată în acest sens, informează Basilica.ro.

A fost aprobată transmiterea acestei propuneri Subcomisiei sinodale pentru canonizarea sfinților români. Această comisie va invita specialiști din diferite domenii de competență să redacteze referate privind canonizarea părintelui Arsenie Boca din perspectiva expertizei lor teologice, de pictură bisericească și de disciplină monahală.

De asemenea, vor fi evaluate și referate ale cercetătorilor istorici permanenți desemnați de mitropolii să cerceteze documentele CNSAS pentru a prezenta activitatea părintelui Arsenie Boca în perioada 1945-1989.

Până la luarea unei decizii finale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe recomandă clericilor și credincioșilor – indiferent dacă susțin canonizarea sau se opun acesteia – să aștepte cu rugăciune și răbdare rezultatul final al subcomisiei sinodale, evitând atât idealizarea excesivă a persoanei părintelui Arsenie Boca, cât și denigrarea lui.

Canonizarea sfinților fiind un proces anevoios, nu se face în pripă sau sub emoții de moment, mai ales când este vorba despre persoane trecute de curând la Domnul, iar mărturiile prezente despre acestea sunt contradictorii.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Feminismul se pregateste sa dea lovitura de gratie Romaniei
    Alexandru Petrescu, ministrul demis al Comunicațiilor: ”Somnul națiunii naște … doamna Raluca Turcan și doamna Roberta Anastase, la un pas de a prelua destinul României… dincolo de un déjà vu terifiant, vazandu-le prezente la masa evaluării candidaților la demnitatea de ministru, un semnal de alarma pentru cei care, prin votul lor direct, vor face ca Romania sa incapa pe mâna celor care au mai ingenuncheat-o o data…”
    https://www.stiripesurse.ro/un-ministru-psd-iese-la-atac-in-pline-audieri-in-parlament-raluca-turcan-i-roberta-anastase-la-un-pas-de-a-prelua-destinul-romaniei_1396550.html

  2. La Dionisie Erhan a fost totul mult mai rapid probabil pentru ca era basarabean si ca susținea romanismul. O sa spuneti ca au găsit sfinte moaște dar de ce nu l-au canonizat si pe parintele Ilie Lacatusu care are tot sfinte moaște descoperite mult mai demult… Aaaa nu parintele Ilie Lacatusu era roman si la noi la romani este mai greu cu unirea dar ne unim in schimb cu cei mai de departe ca iarba vecinului e mereu mai verde… Neam dezbinat si păcătos… Vai de noi!

    1. Un paradox: Manastirea Suruceni, unde se afla moastele Sf Dionisie Erhan, care a luptat toata viata pentru ca romanii basarabeni sa fie eliberati de asuprirea ruseasca, este sub ascultarea IPS Vladimir din Chisinau, aflat sub ascultare de Patriarhia Moscovei.
      In conditiile in care exista o Mitropolie a Basarabiei, care tine de BOR !

      http://manastireasuruceni.md/stiri-si-evenimente/delegatia-bisericii-ortodoxe-din-moldova-la-palatul-patriarhal.html

      Delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova, condusă de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Porfirie, Starețul Sfintei Mânăstiri Sireți însoțit de Preacuvioasa Maica Stareță a Sfintei Mânăstiri Suruceni, Egumena Epistimia, Preacuvioșii Arhimandriții Natanael și Mihail, Monahia Singlitichia, Ana Cecan, Victor Nicolăescu au transmis cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, un fragment din Moaștele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății-Albe-Ismail, care a fost purtat în procesiunea tradițională Calea Sfinților și depus spre închinare credincioșilor în baldachinul de pe Colina Bucuriei a Patriarhiei Române.

  3. “Mare greșeală ar face BOR dacă l-ar canoniza pe Arsenie Boca !” – părintele Arsenie Papacioc

    “Arsenie Boca are nevoie de rugăciuni, săracu’, nu de laude.” – părintele Cleopa Ilie

  4. Din câte știu eu, Biserica Ortodoxă nu a canonizat niciodată “din greșeală” pe cineva, ci doar pe sfinții adevărați.

    Deci dacă Pr. Arsenie Boca va fi canonizat de către BOR, asta înseamnă fie că este cu adevărat sfânt, fie că BOR nu este cu adevărat Biserică (Doamne ferește) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button