X

Alcoolul transformă materia cenușie din creier în apă

Image result for Cum transforma alcoolul materia cenusie din creier in apa. Fenomenul e similar imbatranirii, doar ca mai rapid

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Alcoolul deshidrateaza, iar o bautura consumata cu regularitate va inlocui – la propriu! – in cutia craniana materia cenusie cu apa. Asa dispare capacitatea de a judeca. De la cantitati constante de bere, vin, ori tarie.

Tocmai ati mancat? Daca masa a fost insotita si de alcool, ficatul il va metaboliza cu prioritate. Asadar, acesta iese intr-un timp mai lung din sange.

Daca beti un pahar fara sa-l asocieti cu alimente, alcoolul va intra rapid in sange, dar se va si elimina in acelasi ritm. Un astfel de comportament este insa daunator pentru creier.

Un pahar de vin, unul de bere sau tarie. Toate deshidrateaza! Vi se face sete. Va mai puneti unul. Sunteti pe calea sigura spre deshidratarea medie.

Dr. Nelu Merliu, medic primar medicina interna: “La deshidratare medie apar cresteri ale frecventei cardiac, poate sa creasca temperatua organismului, poate sa apara o scadere a cantitatii urinare.”

Totusi, un pahar de vin sau unul de bere inseamna o cantitate mica de alcool, care poate fi metabolizata bine de catre ambele sexe. Dar daca o depasiti frecvent ati descoperit metoda prin care va micsorati cel mai complex organ.

Se numeste sindrom abiotrofic cerebral si inseamna ca alcoolul va atrofiaza creierul. Fenomenul este similar imbatrinirii, dar se desfasoara mult mai rapid. Ce urmeaza? Fiind situat intr-o structura fixa, cutia craniana, creierul nu isi permite sa lase spatii libere.

Dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: “Spatiile acestea care rezulta din micsorarea creierului sunt umplute cu lichid cefalo-rahidian, lichidul continut are 99.9% apa. Creierul evolueaza in sensul scaderii lui in cantitate si a cresterii spatiilor lichidiene. Ne piedem din memorie, din capacitatea gnostica, aceea de a face asocieri, de a judeca.”

Pentru ca, la propriu, ramane apa in cap in loc de materie cenusie. Nu pierdeti doar din capacitatile intelectuale. De la creier pleaca vase de sange catre sinusuri. Acestea stau in tensiune daca se constata micsorari ale dimensiunii creierului.

Ce semnificatie au aceste detalii anatomice?

Dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: “Un traumatism minor poate sa ii produca o sangerare, creierul neputand sa expansioneze pana la marginea cutiei craniene, creeaza niste spatii in care sangele se poate acumula.”

Vorbim despre o urgenta medicala si despre faptul ca un consumator inrait are la 40-50 de ani creierul unui varstnic ce bate suta.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. “Vinul veseleste inima omului” spune Scriptura. Vinul luat cu măsură este foarte bun. Nu vinul este vinovat, ci beția, nici femeia nu este vinovata, ci curvia!

    1. Cea mai vinovata este prostia, ca de aia pamantul a ajuns sa fie plat ca si smartphoneul in capul unora! Betia si curvia se mai pot lecui dar prostia este fara leac.

  2. Pentru faptul că mă faci prost, ceea ce este interzis de Mântuitorul, în care oricum nu crezi și mai postezi și pe un site “ortodox”, iar administratorul nu te blochează, am sa ma retrag și am sa va las pe voi, “ortodocșii” de astăzi. Oricum, administratorului i-am dat un articol cu citate din Sfânta Scriptura despre realitatea revelata a pământului plat și n-a publicat-o. Rămâneți sănătoși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button