X

Rugăciunea și Liderul?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biserica Ortodoxă a considerat întotdeauna cateheza ca una dintre datoriile ei fundamentale, deoarece, înainte de a Se înălţa la Tatăl, Hristos Domnul înviat le-a dat apostolilor ultimul său mandat: a face ucenici din toate neamurile şi a-i învăţa să păzească tot ceea ce a prescris El. 

Din păcate elementele societății secularizate în care trăim au pătruns și în gândirea unor părinți și duhovnici din vremea noastră, aducând păcatul antropocentrismului în misiunea Bisericii. În acest sens unii uită că Hristos Dumnezeu este Capul Bisericii și pomovează „ȘCOALA DE LIDERI”.

Întrebarea care se pune oare avem nevoie de o Școală de lideri? Nu este Hristos Dumnezeu Capul Bisericii,  sau Liderul Suprem, ca să folosesc un termen contemporan? Ați uitat Părinte Arhimandrit Nicodim de recomandarea Sfântului Sinod privind neimplicarea preoților în politică ? Sau este o precampanie de susținere a lui  Mihai  Chirica  la Primăria Iașului  în 2020 ? Sponsorizează Primăria Iași lucrările seminarului unde formați lideri? Misiunea preotului este de a forma ucenici sau lideri?

Cu nădejdea că poate vă veți trezi din această beție duhovniceacă de lider al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, ne rugam Bunului Dumnezeu Iisus Hristos să vă lumineze ca să vă întoarceți la rugăciunea și pocăința ,să puneți în practică ceea ce învață Scriptura, nu antropocentrismul.

un text de Dinu Păturică

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Păi așa e când Îl scoți pe Duhul Sfânt din Biserică: la spovedanie preoții fac consiliere, iar în îndrumarea poporului – liderism.

 2. Buna ziua!

  Daca va uitati putin in urma, acest drag parinte a lasat ceva urme si a lasat ceva constructiv in aceasta lume.
  Pe dvs. cine sau ce va recomanda, stimate domnule Dinu Paturica?
  Nu ma pot abtine sa nu intreb sunteti acelasi personaj din *Ciocoii vechi si noi* care se adapteaza dupa cum bate vantul si ii sunt interesele?

 3. Când va apare antihrist, el va fi considerat un lider demn de urmat de turma mare de oameni spalati pe creier. In germana führer înseamnă leader, dar pentru ca termenul a fost compromis de hitler acest cuvât a fost scos din vocabularul limbii germane si a fost inlocuit cu mult mediatizatul “leader”.

  În istoria contemporană a României, Corneliu Zelea Codreanu a fost câpitanul demn de urmat atât de contemporanii lui cât și de românii de acum – numai să vrem. De un leader de valoare și duhul Căpitanului avem noi nevoie atât ca țară cât și ca biserică. Un asemenea dar de la Dumnezeu se câștigă prin post, rugăciune și multă jertfă din parte întregului popor.

  Hristos este bucuria mea, a noastră, a tuturor – la El să alegăm!

 4. Scolile produc multimi de “manageri” dar nu pot produce lideri. Liderii adevarati nu se produc in scoli si de multe ori sunt marginalizati, ei aparand in prim plan doar in situatii de criza.

 5. Preotul trebuie să fie o fereastră spre Hristos, sa-L arate pe Hristos. El nu trebuie să fie opac, să devină un zid. Singurul “Lider” este Hristos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button