X

A căzut și mitul biometric al amprentei ce permite deblocarea telefoanelor smart

Se trece la următorul pas? Cu siguranță inginerii lui antihrist au o nouă variantă, mult mai aproape de semnul fiarei

Image result for Samsung confirmă un bug care permite deblocarea telefoanelor Galaxy S10 indiferent de amprenta memorată

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dezvăluită de un cititor al ziarului britanic The Sun, vulnerabilitatea prezentă pe toate telefoanele Galaxy S10 aflate în circulaţie permite deblocarea ecranului indiferent de semnătura biometrică stocată în memoria dispozitivului.

Fără cunoştinţe tehnice, posesoarea unui telefon Galaxy S10 a descoperit că după aplicarea unui scut de protecţie pentru ecran partenerul de viaţă îi poate debloca telefonul folosind propria amprentă, chiar dacă aceasta nu a fost niciodată înregistrată ca şi semnătură biometrică recunoscută.

Potrivit analizei efectuate de Samsung, problemele apar la folosirea anumitor huse de protecţie din silicon ce includ şi folie pentru protecţie ecran, textura acestora fiind detectată de senzorul biometric şi asimilată în mod eronat cu tiparul amprentei utilizatorului. Semnătura astfel rezultată nu aparţine atât utilizatorului, pe cât foliei permanent fixată pe suprafaţa ecranului. Drept consecinţă, la detectarea degetului este citită semnătura greşită, validarea reuşind de fiecare dată.

Lansate în luna martie 2019, telefoanele Galaxy S10 folosesc tehnologie cu ultrasunete pentru detectarea crestelor de la nivelul degetelor, Samsung descriind noul senzor drept o soluţie „revoluţionară” pentru autentificare biometrică, mult mai sigur decât senzorii de tip capacitivi folosiţi de restul producătorilor. Până la rezolvarea situaţiei, este recomandată evitarea funcţiei de autentificare pe bază de amprentă, dacă exemplarul Galaxy S10 este folosit împreună cu o husă de protecţie ce include folie de protecţie pentru ecran.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. Doamne ajuta!
  Din decembrie a.c., Franta devine prima tara europeana care generalizeaza recunoasterea faciala.(Pe blogul Le Nouveau Paradigme- La france devient le premier pays europeen a generaluser la reconnaissance faciale).

 2. Promotorul principal, din umbra, al introducerii recunoasterii biometrice si al introducerii 5G este de fapt lumea bancara, iar cazurile Elvetiei si Chinei sunt elocvente in acest sens. Celor care au vreo datorie restanta li se va bloca instantaneu accesul la orice cumparaturi sau mijloace de transport!
  5G si future banking-ul
  O experinta imersiva cu capabilitati de micropayments prin facial ID, touch ID poate fi la indemana pentru oricine cu un smarthone capabil 5G.
  In urmatorii ani vom asista probabil la o disparitie treptata a cardurilor bancare fizice, la un acces securizat si instant la toate conturile noastre si o experienta imersiva prin care lumea inconjuratoare va deveni de vanzare doar indreptand camera telefonului spre ce ne intereseaza.
  https://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/240791/5g-future-banking.html#gref

  In Elvetia, care are o populatie mai mica decat Romania, au fost proteste mari impotriva 5G, dar tot degeaba
  După Coreea de Sud, Elveţia este una dintre primele ţări din lume care a adoptat 5G
  https://www.economica.net/proteste-la-berna-impotriva-introducerii-tehnologiei-5g_174094.html
  https://www.activenews.ro/externe/Revolta-nationala-in-Elvetia-impotriva-5G.-Federatia-Doctorilor-Elvetieni-spune-ca-nu-exista-niciun-studiu-care-sa-certifice-siguranta-noii-tehnologii-157903
  https://www.europafm.ro/elvetia-protest-impotriva-tehnologiei-5g/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button